Gott nytt år


Vi hörs 2014 :) Gott nytt år på er
XoXo//Emma

3-rätters nu


XoXo//Emma

Året 2013, Juli - December

Juli - Då var sommaren igång och jag fick sommarlov "på riktigt". Det var först nu jag hade tid att göra något annat, första veckan gick bara åt till att packa och tagga till Grällsta. Men vi stack iaf en sväng till stockholm, bodde på hotell, var på skansken, gick på grönan och shoppade lite. Stockhomsmys alltså. Sen var vi i stugan ett tag och bara tog det lugnt och hade det skönt. Där hittade vi även en hund, det kommer jag komma ihåg.
 
Augusti - Då började skolan igen, mindre roligt. Det var det mest mervärda som hände i Augusti. Jag var med kompisar iväg där vi mös och red på betet, stack o badade, ja en massa mysiga saker så att vi skulle ha bra minnen ifrån sommarlovet 2013. Jag började även sasta mer på min youtubekanal, märkdes det tycker ni?
 
September - Då böt jag bloggportal och startade upp bloggen på nytt. Detta känner jag var det perfekta valet jag gjort för min bloggkarriär eller hur man ska säga. Annars var det inte så mycket som hände, bara en massa läxor eftersom att skolan dragit igång igen. Då hoppade jag även en pay n jump på Promise, en låg klass men vi nollade och jag var nöjd med rundan. Jag hoppar gärna henne en pay n jump igen, då lite högre iaf, en Lätt D, lätt C.
Oktober - I Oktober fyllde jag 15 år. Det firades med en myskväll tsm med mina brudar och sen någon dag med släkten. Då fick jag en prenumeration på Glossybox som där det sedan kom en i slutet av månaden och jag blev väldigt glad över vad som låg i. Under höstlovet var jag med Linnea, Vilma och Alice och vi red tsm på Hamre, där red jag på min allra första ponnycrusch igen. Det var riktigt mysigt att få sitta på hennes rygg igen och mysigt att få rida med mina kompisar som jag inte brukar kunna rida med.
 
November - Hela månaden gick jag och taggade att få åka till Stockholm med mamma för att shoppa och gå på Stockholm horse show, sista året i älskade Globen. Där shoppades det en del, jag träffade en underbar person jag hade skrivit lite med innan. Dagen innan jag var i Stockholm för att gå på Stockholm horse show så var jag i stockholm och kollade på semifinalen av Idol. Alltså blev et mycket stockholm den veckan. Det enda som fattades i November var snön, som kom 3 dagar i Oktober innan den försvann och inte ville visa sig igen. Jag debuterade även dressyr på Promise, är väldigt nöjd med tanke på att hon inte är en dressyrponny.
 
December - Här träffade jag min kompis som jag inte hade träffat på jättelänge och vi red och hade det trevligt. Det är underbart att få träffa och vara med en person som man inte träffat på länge. Det var också denna månaden som skolan ville ha så många prov och allt som det bara gick. Vilket resulterade i en sönderstressad Emma... 
 
Detta var del 2 av min årsresume, har det varit roligt att läsa?
XoXo//Emma

Ponnymys


XoXo//Emma

Ut och rida


XoXo//Emma

2013 sista dag

Idag är det 2013 sista dag. Detta året har gått väldigt fort. Det är snart 1 år sedan Prancer och Gordon togs bort, det känns som en evighet. Men annars har året gått riktigt fort. 
 
Jag ska iaf tillbringa mig dag i stallet, ridinviga min nya hjälm och sedan blir det dusch och på med lite smink innan det blir 3-rätters till kvällen. En ganska bra plan för dagen som jag tror kommer bli mysig. Vi får bara hoppas att inte smäller några raketer vid 15-tiden för då tänkte jag rida Carisma och jag tror att hon kommer ha svårt att hålla sig i skinnet om det skulle smälla. Promise däremot kommer inte bry sig. Det är så jag tror iaf. Promise får bli riden först och sedan Carisma. Idag tänkte jag googla lite övningar som jag kan rida på Promise idag, inte jättehårt men ändå så att jag får lite inspo om vad jag kan göra.
Vad ska ni göra idag? Ni får ha en underbar sista dag på 2013 så hörs vi senare.
XoXo

Näst sista dagen 2013

Nu under kvällen har jag skrivit ihop en del insällda åt er. Ett bra sätt att förbereda ett nytt år. Varför oså kommer ni kunna läsa i ett av dem inställda. Okej gud vad jag tjatar om att jag skriver inställda. Men störra delen av min kväll har gått åt till det så jag kan ju inte lämna det helt onämnt ;) 
Fast nu tänker jag nog ta kväller. Kvällarna har blivit väldigt sena nu under lovet, inge bra Emma, inge bra. I morgon är det årets sista dag och den får vi tagga och verkligen njuta av. Sista dagen på 2013, som för min del varit K A O S, iaf om ni kollar in första del av resumen ifrån 2013... Vad jag ska göra sista dagen 2013 får ni veta i morgon. Nej jag ska inte dra ut på detta inlägget mer än vad jag behöver. Vi hörs i morgon och ni får sova gott.
XoXo//Emma

Kommande veckornas planer

Måndag 30/12 - Rida Carpen, ha hand om Carisma
 
Tisdag 31/12   - Rida Promise, ha hand om Carisma
 
Onsdag 1/1    - Rida Promise, ha hand om Carisma
 
Torsdag 2/1    - Ha hand om Carisma
 
Fredag 3/1      - Träning, troligen ha hand om Carisma
 
Lördag 4/1      - Troligen ha hand om Carisma
 
Söndag 5/1     - En välbehövlig slappardag, bara massa vila här hemma. Ev träff med bruds
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Måndag 6/1     - Åka hem till Alice, troligen rida med henne
 
Tisdag 7/1       - Ha hand om Promise och Carisma
 
Onsdag 8/1     - Börjar skolan, samtal med SYV-en på min skola, ha hand om Promise
 
Torsdag 9/1     - Skola men sen ledig resten av dagen
 
Fredag 10/1     - Skola sen träning, ha hand om Carisma
 
Lördag 11/1     - Ha hand om Carisma och Promise
 
Söndag 12/1    - En slappardag här hemma
 
Har ni några speciella planer för kommande veckor?
XoXo//Emma

Ni har väl inte missat?

Jag tycker att ni borde kolla in sebos.se´s mellandagsrea. Supersnygg hjälm för 750 kr, underbara ridbyxor för 945 kr, grymt jue! :) 
 
XoXo//Emma

Postvideo

XoXo//Emma

Mot Erikslund


Är påväg mot Erikslund, jag ska in på Hööks och kolla tänkte jag. Sen har paketen med mina skal kommit, jag gör en postvideo när jag kommer hem.

Carpen gick mycket bra idag. Han var superfin och väldigt trevlig emot slutet. Carisma hann jag bara longera innan jag var tvungen att åka hem för att vi ska iväg nu.
XoXo//Emma

Häst nr 1


XoXo//Emma

Då var denna veckan slut

Nu myser jag med Lisa innan jag ska gå och lägga mig. Sömn behövs om jag ska orka rida två hästar i morgon. Men ni får sova gott så kickar vi igång en ny vecka i morgon.

XoXo//Emma

Stallet idag

Red både Carpen och Carisma idag. Carpen gillade inte att han bara hade en kompis ute i stora. Han blev ganska orolig och ville inte riktigt jobba på. Men han har fortfarande unghäst hjärna så jag tar detta som utbildning för honom. Annars gick han bra och gjorde det som jag bad om. Carisma blev fram och avskrittad ute. Jag red inne för underlaget var tungt ute i paddocken. Det gick faktiskt väldigt bra att rida henne idag, hon lyssnade väldigt bra på mig och hon kändes väldigt fräsch. I morgon ska jag också rida Carpen och Carisma.

XoXo//Emma

Häst nr 2


XoXo//Emma

Året 2013, Januari - Juni

Januari - Det började helt kaos p.g.a personliga saker som hände i slutet av december 2012. Sen den 17:e ringer min kompis och storbölar och berättar att Prancer precis blev borttagen, när jag är påväg till konfaträffen. När jag kommer hem får jag veta att Gordon också hade lite kolik, så jag messar med hans ägare. Tills hon skriver att veterinären är påväg ut och att han kommer troligen kommer tas bort. Det var typ det värsta som har hänt i mitt liv. Båda mina prinsar, på samma dag. Helt hemskt och detta är verkligen en månad som jag bara vill glömma. Jag kommer inte ihåg något mer som hände i januari, bara allt det hemska.
Februari - Det var mest en sorgemånad och jag var väldigt nere p.g.a det som hänt, inte så konstigt kanske. Därför blev det en massa ledsna inlägg på bloggen och det var inprincip vad som hände under februari. Bloggen började däremot växa lite under den månaden.
 
Mars - Här någonstans börjar jag hitta tillbaka till mig själv och vågar börja släppa på igen. Denna månaden var annars väldigt lugn för min del, jag var mycket i stallet för att prata med Promise om hur jag kände och om vad jag tänkte. Här böt jag även blogg, till den som jag bloggar på nu, fast arkivet ifrån den tiden är borttaget nu...
 
April - Ifrån denna månaden har jag tyvärr minneslucka, men livet rullade på.
 
Maj - Månaden innan skolavslutningen och alla var så galet skoltrötta. Annars rullade livet på... Det var denna månaden som jag började ta hand om Carisma
 
Juni - Då fick man äntligen sommarlov, som jag längtat efter sommarlovet. Och veckan efter att jag fått lov åkte jag till Grällsta en vecka där jag hade världens bästa Beny. På Grällsta träffar jag en massa underbara människor som jag verkligen gillar. I Juni böt jag portal till horseworld, men den storyn ser ni ju hur den gick ;) Även fast jag älskade alla människor som bloggar där.
 
Vad gjorde ni de första 6 månaderna på året?
XoXo//Emma

Häst nr 1


XoXo//Emma

Gofrulle


Lite söndagslyx med gofrulle. Sen blir det stallet och rida två hästar.
XoXo//Emma

Denna lördagen

I stallet idag mös jag och Carisma bara runt, alltså reds hon inte så hårt. Jag satt bara på täcket, skrittade lite ute och travade lite smått. Gjorde lite lydnadsövningar på hennes rygg, red på en hand och ja en del kommunikation. Jag tycker att det alltid är bra att träna det så därför kändes det super att göra det idag. Jag pratade även med en av tränarna och då kom vi fram till att jag ska rida Carpen i morgon. Det ska bli mysigt. Men jag behöver sällskap, så jag får se ifall det är någon i ridhuset när jag ska rida eller om jag måste ringa en kompis eller liknande...
Sen till förra inlägget så var det en av er som ville ha en frågestund igen, ska jag ha det? Som att fira in det nya året? Det får ni gärna också svara på
 
Nej nu ska jag för en gång skull gå och lägga mig i lite lagom tid detta lovet. Fast först är det youtube-videos som gäller. Undra helt ärligt vad man skulle göra utan youtube? Jaja ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Fråga, igen

Nu har jag tid att skriva en del inlägg så då undrar jag vad ni vill läsa om?
XoXo//Emma

Lördagsmys


XoXo//Emma

Fråga från mig till er

Nu när jag har fått en ny mobil undrar jag om ni vill ha en uppdaterad "Whats on my mobile"? Om ni inte vill se behöver ni inte, men jag tror att ni kanske vill se?
 
XoXo//Emma

Lördag

Dagens planer vet ni redan. Därför har jag inte så mycket att komma med nu på morgonen.

Fick svar på frågan om textinlägg av samma person. H*n lämnade däremot ingen mail eller blogg så jag får svara här. Det gjorde absolut inget att du frågade :) Det var säkert flera som undrade samma sak.
XoXo//Emma

Godnatt fredag


Nu har jag fixat inställda med sammanfattningar av vad som har hänt under året. Hoppas att ni kommer gilla att läsa dem.

I morgon ska jag rida Carisma en sväng och pussa lite på Promise. Annars är det inga speciella planer för i morgon. Men en sovmorgon ska klämmas in och jag vill få lite sömn så jag ska sluta blogga nu och ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Svar på tal

Har fått en fråga om jag inte kan skriva mera textinlägg. Svart blir att det vill jag gärna. Men på lovet är jag väldigt upptagen och har inte min dator så mycket. När skolan börjar igen kommer det bli bättre med textinlägg, jag lovar. Jag försöker att göra så gott jag kan redan nu. Hoppas att ni kan ha lite förståelse att jag kanske inte vill sitta klistrad bakom en dator hela dagarna när jag har lov. Somsagt, jag gör så gott jag kan och det kommer bli bättre när skolan börjar igen.
 
Sen har jag fått en fråga om inte Promise är avblekbar skimmel. Det är hon också, men jag tycker också att hon är apelkastad. Jag har ingen aning om det går att vara båda... Men hon blir ljusare med åren, samtidigt som jag tycker att hon är apelkastad. Alltså vet jag inte riktigt...
Nu har vi iaf kollat klart på filmen här hemma och jag tänkte hoppa in i duschen innan jag sätter mig och spelar lite minecraft.
XoXo//Emma

Filmtime


XoXo//Emma

Mellandags-haul

XoXo//Emma

IKEA-frulle


Käkar frulle på IKEA innan det är shoppingdax
XoXo//Emma

God natt


XoXo//Emma

Middag


XoXo//Emma

Shoppaholic


Här är alla kassar med allt som är köpt. Men den största kassen är inte köpt än, den blir köpt i morgon när jag ska till Hööks. Då får ni även en haul på allt.
XoXo//Emma

Stallet nästa


Var hem och böt om efter shoppingen med Ebba. Nu sitter jag på bussen påväg till stallet där ponnyn ska ridas.
XoXo//Emma

Mot stan


Sitter på bussen påväg ner på stan med Ebba. Det kommer bli en mysig dag med henne på stan. Sen blir det hem, byta om och sedan åka och rida ponny.
XoXo//Emma

Natti natti


Nu ska jag lägga mig. I morgon ska det shoppas med Ebba och sen ska ponny ridas. Härlig dag med andra ord.

Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Kvällsmys


XoXo//Emma

Ponnymys

Red ut Promise en sväng i skogen med Carisma och hennes ägare. Det var mysigt och ponnyn var störtcool i lägen där Carisma fjantade till lite. #bästa. Hon blev iaf glad att hon fick komma ut en sväng i skogen och när vi kom in efter att jag ridit släppte ut jag henne och det första hon gjorde var och rulla, sötisen.XoXo//Emma

Påväg till stallet


XoXo//Emma

Mina julklappar, 2013

 
Vad fick ni i julklapp? Skriv, jag vill veta :) 
XoXo//Emma

Hemma

Har precis kommit hem, goddiebagen var inte alls som jag trodde... Det var tråkigt, men mysigt att shoppa med Ebba. Vi ska ner på stan i morgon också så jag sparar ihop allt som jag köpt och visar i en enda stor julhaul, sounds good? 
 
Mina julklappar kommer ni få se senare. Nu sitter jag och skriver inköpslista så att jag vet att hur mycket pengar som ska gå ut och allt sånt. 
XoXo//Emma

Julmys


Nu myser jag med Lisa men nyss spelade jag in den efterfrågade julklappsvideon. Den kommer upp i morgon. Jag är lite nyfiken bara på vad alla ni fina fick?

I morgon är det vipmorgon med Ebba. Det blir riktig roligt och det som följer med visar jag såklart för er. Detta blir däremot det sista inlägget för dagen så jag säger godnatt nu och hoppas att ni har haft en underbar jul.
XoXo//Emma

Kalletime


XoXo//Emma

God Jul


XoXo//Emma

Julaftonsmys


XoXo//Emma

God jul


Fick detta i min morgonstrumpa. Är sketaaaglad för mobilen :)

God jul på er finisar
XoXo//Emma

Godnatt måndag


I morgon står larmet tidigt, lite julklappar ska öppnas och lite frulle sks jag få i mig innan jag åker och myser i stallet. Promise ska ridas, Carisma får en liten promenad.

Men nu ska jag sova så att det bli julafton nån gång. Vi hörs i morgon
XoXo//Emma

Måndagsmys


Har precis bakat klart pepparkakorna med mami och nu myser jag i soffan med Lisa, måndagsmys.
XoXo//Emma

En sur Emma

Jag skrev ju lite snabbt på bussen när vi var påväg ner på stan. Jag hann inte skriva innan, därför fick det bli på bussen. I stallet gick jag en sväng med Carisma. Tog bara på grimma och gick ut en sväng. När jag är ganska klar och går på en sida bredvid paddocken kommer det en stor byggarbetsbil. Den ser oss på långt håll, men saktar inte in för det. Det slutar med att Carisma blir lite lätt panikslagen för att den är så stor och kom så pass nära. Den stannar inte heller till när den ser att hon blir rädd utan den bara kör på. Jag var i mitten av raksträckan så det fanns inte mycket jag kunde göra åt saken. Ändå stannade inte den stora lastbilen full med sten... Jag blev tvungen att snabbt trycka upp Carisma efter paddockkanten så att hon nästan hoppade in där när hon blev så rädd. Då blir jag så sur. Om man ser en häst som är ute och går på långt håll och man kör en stor arbetsbil full av sten tycker man ju att man kanske kan stanna till eller iaf sakta ner lite. Ännu mera när man ser hur rädd hästen blir. Men nej, så tänker inte idioter till lastbilschauförer. Det är väl inte så svårt att kanske tänka lite när man kör i ett ridskoleområde, men nej...
Aja ledsen om jag är lite sur, men jag förstår bara inte hur vissa människor tänker. Nu ska jag sätta mig och mysa lite innan vi ska baka pepparkakor. Ni får ha en fortsatt fin dag
XoXo//Emma

Väntar på maten


XoXo//Emma

Dan före dopparedan


Sitter på bussen påväg ner mot stan med familjen. Det ska lunchas och jag ska stanna till i stallet för att gå lite med Carisma.
XoXo//Emma

Natti natti


XoXo//Emma

Soffmys


XoXo//Emma

Min sminkhörna

XoXo//Emma

Mot farmor


XoXo//Emma

Söndag, 2 dagar till julafton

Ledsen att jag inte har bloggat tidigare men jag sov länge och sen har vi käkat frulle, gått ut med hunden och städat lite. Hoppas att ni överlever. Men idag lovar jag er att det kommer bli mycket bättre uppdatering än vad det var igår och i fredags. Tekniken vill inte alltid...
 
För dagen är det inga jättespeciella planer. På efterniddagen skulle vi åka till farmor en sväng för att byta lite julklappar oså. Annars är det bara städning här hemma som gäller. Jag ska försöka klämma in lite inställda också. Har nog någon idé till något inlägg, men era förslag är alltid välkommna.
 
Om bara 2 dagar är det julafton. Jag har inte alls fått julkänsla eftersom att snön vi fick bara låg kvar i 3 dagar och dem 3 dagarna har redan varit. Därför börjar det typ bli vår här nu. Vilket är mindre roligt... Hoppas att ni har lite snö som ni kanske vill skicka på posten?
- 3 år sedan <3
 
Jaja, jag borde kanske återgå till städandet. Igår var en mys och skämma bort sig dag, då får det bli städdag idag. Ni får ha en underbar dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Natti


Ligger i sängen och har denna fina utsikt när jag ska sova, myyys. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Soffmys


XoXo//Emma

Lördagen idag

Försökte blogga ifrån stallet, men min mobil och apparna ville inte fungera. Därför kunde jag tyvärrr inte blogga... Tro mig, jag satt i 30 minuter för att få igång allt, men det gick verkligen inte.
 
Carisma red jag iaf på täcket med träns, vi busade lite ute och bara mös. Hon var supersnäll idag så det var väldigt roligt att hon gillade att bara få komma ut och mysridas. Sen när jag kom in tog jag ut Promise en sväng och gick med henne. Lördagsmys När jag kom in hade Lotta, som äger Carisma kommit med en julklapp. Ni får se alla julklappar i en video sen, det lovar jag.
- Så här trött var prinsessan när jag kom idag
 
Ikväll pratade vi om spicey hot så snart åker vi nog och köper hem lite sånt. Yammi yammi. Men just nu kollar vi på grinchen.
XoXo//Emma
 

Morgonmys


XoXo//Emma

Sista skolfredagen 2013

Förlåt för idag, uppdateringen har sugit! Men appen har buggat, på både paddan och mobilen och datorn var upptagen så jag kunde tyvärr inte göra så mycket. Det syns däremot på statistiken att jag har varit dålig på att uppdatera... I morgon tar vi igen det och kör på, hoppas verkligen att apparna fungerar så att jag kan få blogga åt er när jag vill det. 
 
I stallet idag red jag iaf en ganska ny ponny som heter Mickey Finn. Han var inte min typ av häst. Det kändes som att jag satt i luften, på något utan steg, med en jobbig mun då han försökte rycka tyglarna ur min hand 24/7. Nej inte alls min typ av häst. Honom kommer det nog inte bli nästa gång i första taget... Kan ju iof också vara att jag ridit Carisma innan, därför kändes det kanske som jag tyckte att han inte hade något steg. Vi hoppade iaf studs och jag är ganska nöjd med tanke på att det var första gången som jag satt på honom. Vi kom över alla hinder alla gånger i rätt gångart. Lite bättre hade det alltid kunnat varit, men somsagt väldigt nöjd för att vara första gången jag sitter på hästen.
 
I morgon är det stallet igen, då ska Carisma tas hand om och joggas lite lätt. Det är väl dem enda planerna som jag har för morgondagen. 
Nu ska jag gå med Lisa och sen ska jag lägga mig lite med paddan innan jag ska sova. Jag behöver verkligen sova nu när jag är förkyld.
XoXo//Emma

Sry


Förlåt för den dåliga uppdateringen men appen har varit ur funktion och en massa. Jag skriver mer senare för nu ska det mysas här hemma.
XoXo//Emma

Intagit sjukläge

Är förkyld så jag vilar lite i soffan innan jag ska åka till stallet. Carisma ska joggas och sen är det hoppträning.

XoXo//Emma

Avslutning


XoXo//Emma

Nu säger vi natti natti


XoXo//Emma

Julklappsinslagnings dax


XoXo//Emma

Månadens glossybox

XoXo//Emma

Hundmys


XoXo//Emma

En morgonsnabbis

Nu är det sista skoldagen på hela 2013. Fatta känslan? Sen slutar jag kring lunch så det kommer bli väldigt bra. Då slipper gosegrisen till Lisa vara hemma själv så jättelänge. I morse fick jag knappt gå upp, hon ville vara ligga i sängen och gosa. Men hon får få mera gos sen när jag kommer hem. I morgon är det avslutning och då får vi betyg, jag är jättenervös för det är betygen som jag ska söka in till gymnasiumet med.
Annars har jag inga andra planer för dagen, bara skola till lunch och en är det bara att ta det lugnt. Hoppas också att glossyboxen kommer idag, fick SMS av posten för någon dag sedan så den borde vara här hos mig snart. Nu måste jag gå med Lisa innan jag ska åka och möta Ebba för att åka vidare till skolan.
XoXo//Emma

Sleep time

Här hemma verkar Lisa trivas. I morgon ska hon få vara hemma själv nån timme. Hoppas inte att hon river hela huset...
Nu så här på kvällskvisten blir det mest mobil och surfplatte inlägg förmmin del. Jag orkar inte alltid starta datorn om den är nerfälld och låst. Ni överlever nog ändå. Men ni får sova gott så hörs vi i morgon igen.
XoXo//Emma

Säg hej till Lisa


XoXo//Emma

På väg hem


Har köpt alla julklappar till småknottarna till kusinbarn. Skönt att allt är klart nu.
XoXo//Emma

Mot stallet


Är påväg till stallet, ponny ska tas om hand om idag.
XoXo//Emma

Fikaaa


XoXo//Emma

God morgon, mitten av veckan

Såg att jag hade fått en fråga ifall jag skulle vara med på hoppkursen som är till jul eller hur det är. Och nej jag ska inte vara med, jag ska rida Promise så att hon får lite motion och så ville Lena att jag gärna red henne. 
Men nu sitter jag och käkar frulle och kollar på julkalendern. Sen är det skola som gäller.
XoXo//Emma

God natt


Trollet hälsar att Gucci har åkt hem och nu är klockan sent så jag ska sova nu tänkte jag. I morgon kommer Lisa, det ska bli roligt. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Planer - julveckan

Måndag 23/12 - Bara vara hemma och njuta av lovet
 
Tisdag 24/12 - Morgon i stallet, rida Promise, vara hemma och fira jul.
 
Onsdag 25/12 - VIP morgon med Ebba + shopping, rida Promise.
 
Torsdag 26/12 - Rida Promise
 
Fredag 27/12 - Vara hemma, inga planer så vitt jag vet
 
Lördag 28/12 - Här är vi nog också bara hemma, inga planer då heller så vitt jag vet
 
Söndag 29/12 - Bara vara hemma, inga speciella planer så vitt jag vet
 
Måndag 30/12 - Rida Promise
 
Tisdag 31/12 - Rida Promise, käka god middag och kolla på alla fyverkerier.
Detta är lite planer och vad jag vet att jag ska göra kring jul, det kan ju komma till saker och en massa. Men hur ser det ut för er?
XoXo//Emma

Gästblogg av Filippaa

Haloj! 
Jag heter Filippa och är 13 år gammal. Född i Danmark men är svensk. Mitt intresse är ridning och mitt mål är högt. Jag har ridit sedan jag var 3 år gammal och tävlade första gången när jag var 4. Jag har ridit på ridskola typ hela mitt liv , men detta blir den sista terminen eftersom jag håller på att rida och träna en häst som heter Limen. 
Det har varit väldigt mycket i skolan på sistone därför har jag inte lika mycket tid med kompisar , men jag försöker ha fritid också såklart. Jag har många kompisar men har även blivit ned kränkt av många. 
Jag kan beskriva mig själv som snäll men med en attityd , man måste lära känna mig ordentligt ifall man ska förstå hur jag är. Men jag gör ingenting dumt mot kompisar utan är snäll mot alla jag känner. Vissa som inte känner mig kan se mig som dryg och kaxig men som sagt..lär känna mig innan ni vet hur jag är. På min fritid gör jag många olika saker, rider, hänger med kompisar , umgås med familjen , går ut på stan eller något annat kul. 
 
Min familj älskar att åka på solsemestrar så det gör vi så fort vi har pengar till det. Senaste resan var från den 11 - 29 november detta året , då var jag i USA i ca 3 veckor. Jag har varit flera gånger i Thailand , Spanien , Italien och massa andra länder. Men i nuläget så hoppas jag på att inte åka på en resa på ett tag eftersom jag verkligen vill sattsa på ridningen. Jag gillar även att gå ut och springa långa rundor men har inte så mycket tid till det längre men jag gör det så fort jag har tid. 
 
Ni får gärna gå in på min blogg och följa mig , ställa frågor , ge förslag på möjligtvis någon tävling eller liknande. Kanske om ni vill att jag ska göra någon videoblogg , ni kan ställa vilka frågor ni vill så kommer jag att svara på dom eller några tips eller annat roligt :)
www.filippaaljung.blogg.se 
Hoppas ni läser , följer , sprider
Ha en go kväll 

Mot stallet

Båda sessorna ska tas hand om idag. Det blir mysigt, sen har Erik julspel som jag hoppas hinna till.

XoXo//Emma

11 månader

Idag är det 11 månader sedan mina finaste prinsar lämna livet här på jorden. Känns helt sjukt, jag har snart varit utan dem ett helt år. Jag skulle göra vad som helst för att kunna få dem tillbaka. Jag saknar dem något sjukt och skulle offra vad som helst för att kunna få dem att komma tillbaka.
XoXo//Emma

Tisdags morgon

Om en vecka är det julafton. Det känns lite konstigt eftersom att det inte finns någon snö. Men jag taggar och längtar efter julen. På morgonen åker jag och rider finaste ponnyn.
Idag kommer det kanske inte bli jättemycket uppdatering eftersom att jag kommer tillbringa min lunch och eftermiddag i badhuset.
XoXo//Emma

Go kväll

Nu är denna måndagen till enda för min del. Fick reda på att Gucci ska åka hem i morgon och på onsdag kommer det en ny hund som heter Lisa. I morgon med skolan ska vi iväg och simma upp, mindre roligt men det måste väl göras...
Nu tänkte jag hoppa till sängs så vi hörs i morgon, natti natti.XoXo//Emma

När Emma lagar middag i huset


XoXo//Emma

Så skönt

Det är så skönt att inte ha någon läxa som måste göras. Därför sitter jag i vardagsrummet med granen tänd, myspys. Har även planerat in en VIP morgon med Ebba dagen efter julafton.XoXo//Emma

Kommentarer

Något jag älskar är kommentarer, något som jag också avskyr är kommentarer. När man kommer in och ser att man har kommentarer på sin blogg blir man väldigt glad. Men när man får se att det är en dålig kommentar blir man bara så less. Om man måste kommentera dåliga saker kan man väl lika gärna hålla det för sig själv? 
 
Jag gillar gärna om ni tänker efter innan ni kommenterar dåliga kommentarer. Dem kommer bara tas bort... Ni slösar bara eran egen tid. Om ni inte gillar min blogg eller det jag skriver, stäng ner den då och sluta läs den. 
 
Hoppas inte att jag låter jättesur, men det känns så onödigt med vissa kommentarer. Tänk efter 2 gånger, är det verkligen värt att skicka? Medans vissa kommentarer är världens finaste, dem älskar jag <3
XoXo//Emma

Ridvideo på Carisma

Kamerans kvalité suger, men det är min mobil i ett ridhus. Det är iaf en film som ni önskade ;)
XoXo//Emma

Tagga sista skolveckan 2013

Nu taggar vi igång sista veckan innan jullovet, sista skolveckan 2013. Ska bli galet skönt att få jullov. Det behövs 2 veckor av ledighet efter allt som lärarna velat klämma in innan betygen måste sättas. Men nu har vi inga läxor för resten av terminen så det är riktigt chill.
Dagens planer är inga speciella, skola och sen ledig resten av kvällen. Då ska jag se till att blogga en massa bra inlägg åt er. Om ni har förslag kan ni komma med dem innan jag kommer hem ifrån skolan.
 
Men ni får ha en fin dag för nu ska jag sluta skriva och gå ut med Gucci en sväng. Vi hörs senare under dagen.
XoXo//Emma

Sista söndagen innan jullovet

Som ni såg har jag rensat ur en massa av mina kläder. Det resulterar i att det känns väldigt tomt i mina lådor, fast det egentligne inte är jättetomt... Men jag kommer köpa på mig en massa tröjor i mellandagarna när jag och några bruds skulle dra ner på stan och shoppa. Vi har även hunnit med att få upp och klä granen och jag har fått upp lite pynt i mitt rum.
 
I morgon är det sista veckan innan jullov, inga läxor, inte mycket plugg och inte heller snö. Vet inte riktigt hur julkänslan ska komma fram utan snö, men det får väl lov att gå. Som det ser ut så verkar det att bli den första snöfira vintern i mitt liv i år.
Jag är trött och tänkte lägga mig med surfisen ett tag innan jag ska sova. Jag måste även slänga på nya sängkläder på min säng. Bäst att börja i tid, annars lär jag väl inte vara klar med allt förens vid 1-2... Men ni får sova gott så hörs vi i morgon, med bättre inlägg och bättre statisik ;) 
XoXo//Emma

#rensat

Har rensat ur massor av kläder, nytt får det bli i mellandagarna.

XoXo//Emma

Klädrensning nu


XoXo//Emma

Mystime

Har kommit hem ifrån Ebbas uppvisning och nu ska jag mysa och käka upp chokladkakan och drickan som jag köpte på vägen hem.

XoXo//Emma

Vinnarna i tävlingarna

Ponybracelet - Emma Lindgren

Reflexer - Lisa Svanbom

Ni ska mejla, emma.ostensson@live.vasteras.se
XoXo//Emma

Morsning korsningIdag har Ebba uppvisning så jag och Linnea ska åka och kolla på den. Jag har inga andra planer, vi ska baka pepparkakor i eftermiddag så det kommer bli en mysig dag. Ni får ha en fin dag och ladda upp inför sista veckan i skolan för i år.
XoXo//Emma

God natt

Nu tänkte jag lägga mig och sova. Morgondagens planer får ni veta i morgon. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.

XoXo//Emma

Första text-inlägget för idag

I stallet pyntade jag åt båda hästarna. Idag fick man iaf lite julkänslor eftersom att det har snöat under dagen. Jag red Carisma efter att jag hade pyntat. Idag var det inget bra pass för hon ville verkligen inte lyssna på mig. Men sen tog jag ut Promise och gick med henne. Det var en väldigt mysig dag i stallet idag. När jag kom hem bakade vi lussekatter som jag har hunnit med att provsmaka och dem blev väldigt goda.

Nu ska jag bara mysa och vänta på att älgbiffarna och potatisgratängen ska bli klar så att vi kan käka middag.
XoXo//Emma

Ute med ponnyn


Musik i ridhuset och en ponny i handen, lördagsmys
XoXo//Emma

Ponnys pynt


XoXo//Emma

Pynttime


XoXo//Emma

Chillar med paddan


XoXo//Emma

Min dag lite snabbt

I morse gick vi ju luciatåg. Innan första tåget var vi riktigt nervösa. Men det gick prima och det lät bra sa min mamma. Man var dock påväg att få syrebrist så det var helt underbart att få komma ut i den friska luften efteråt. Andra tåget gick också bra, då var alla lite mindre nervösa. Jag ångrar verkligen inte att jag ställde upp och var med i luciatåget. Det är det sista luciatåget i grundskolan och det var riktigt roligt.
Efteråt var jag på stan med Ebba, det var skitmysigt. Vi gick runt och shoppade, både till oss och julklappar. Nu tror jag att alla mina klappar är fixade. Det känns skönt. Sen tog vi en fika med Ebbas pojkvän och Ebbas kompis Linnea. Det var mysigt. Vi fikade på espresso house, jag provade frapino caramel och den var sjukt god. Jag kommer lätt att köpa en sån till fika nästa gång jag fikar på espresso house.
 
När mamma kom och hämtade mig ifrån stallet hade hon varit iväg och köpt lite saker. Det ena var en massa mat och julgrejer, sen var det i surfplatta. Snacka om att jag blev glad. De första dagarna kommer vi nog fightas lite om vem som ska få sitta vid den känns det som. Men det blir nog roligt
 
I morgon ska jag till stallet och rida Carisma. Idag filmade btw Vilma mig en snutt när jag red, så ni som ville ha filmer på när jag red henne kan nog få det i morgon eller på söndag. Inte den bästa kvalitéen bara men det får ni ta om ni vill se filmen ;) 
 
Jag är svintrött och har varit uppe i många timmar nu, därför väntar nu sängen för min del. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Our new love


XoXo//Emma

Haul ifrån idag

XoXo//Emma

Rider bommar


Rider bommar och de går super.
XoXo//Emma

Fikat


XoXo//Emma

4 månader

Idag fyller denna blogg hela 4 månader. Tiden har gått väldigt fort. Tycker ni att den har utvecklats något? Isf till det bättre eller det sämre? Ni får gärna lämna eran åsikt :)
 
XoXo//Emma

På väg ner på stan


XoXo//Emma

Morgonfix

Har precis käkat klart min frukost. Innan det lockade jag håret och sminkade mig. Jag blev faktiskt väldigt nöjd, det ser bra ut. Eller det hoppas jag iaf. Hoppas gör guds skull inte att det regnar när jag ska åka bara... Då kommer allt vara och bli förstört. Men nu måste jag byta om och packa ihop allt som jag kommer behöva ha. Btw ska ni vara med i ett luciatåg idag?
XoXo//Emma

En snabbis innan sängen

Är trött som jag vet inte vad och i morgon ringer klockan 5.30. Det är mindre trevligt, men är man tjej och vill sminka sig, locka håret, klä på sig och käka rulle innan man ska iväg vid 7 har man inte mycket till val. Därför kommer jag bara skriva pyttelite i detta inlägget för att jag vill komma i säng så tidigt jag bara kan. Men nu får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Emma tipsar #2

XoXo//Emma

Hemma nu

Har kommit hem nu. Jag och Ebba tog ju en spontantripp till ÖB. Våran korg såg fin ut då det var 2 saker av allt, en till oss var. Men somsagt får ni se det på lördag. Sen stannade vi till hos Ebba på vägen hem där hon lämnade cykeln innan vi gick till hennes syskon och min brorsas skola för att hämta hennes småsyskon. Det var mysigt eftersom att jag inte hade något att göra här hemma
Känner också att jag inte har laddat upp någon video på youtube på ett tag. Förlåt mig, jag lägger upp en snart. Jag ska bara slå in lite julklappar först :) 
XoXo//Emma

Svar på tal

Alltså du tävlar väl inte, seriehoppning är ingen tävling så? Tror att du uppfattat de ganska mycket fel!
Det är faktiskt en klubbtävling vilket är en riktig tävling... Samma sak med dressyren, det är också en klubbtävling. Vilket gör det till riktiga tävlingar. Svårt att förstå? ;) 
 
Vaddå badat med din häst? när den va ung? Fattar inte riktigt! Du har ju ingen egen häst?
När vi var på Grällsta red vi och badade. Jag hade Beny, som då var endast 5 år då jag gjorde det och han hade aldrig badat förut. Vi vet inte vad han gjorde innan han kom till Sverige och Grällsta ridcenter. Då vart han alltså lite rädd för vattnet eftersom att han inte visste riktigt vad det var, så vi plaskade bara runt lite som en mjukstart för honom.
 
Kan inte du skaffa ask? Nej, jag känner inget behov utav det. Sen gillar jag inte heller vad det frågas för saker på ask, för det mesta
 
Vem är din bästa kompis? Här tänker jag nog inte nämna namn för jag kommer kanske skriva för mycket namn, för få eller ja. Ingen nämn och ingen glömd
 
Bästa hästen? Promise, Carisma och Gordon <3 Fast det finns ju massa flera, men jag kan inte välja en
 
Roligaste skolämnet? Svenska, matte om man gör något som man förstår
 
Bästa frisyren? Jag brukar köra hög tofs eller en slarvig bulle
XoXo//Emma

Torsdagens planer

Snart är det dags att åka mot kyrkan och genrep inför luciatåget i morgon. Det håller på ett tag så vi kommer missa någon lektion. Sen efter skolan ska jag och Ebba åka iväg på en planerad spontantripp till ö&b då båda behövde ha lite saker där ifrån. Det är väl det som kommer hända idag. När jag kommer hem har jag inga läxor att göra så jag tänkte sätta mig och blogga en massa inlägg åt er. Låter det bra? Ni får gärna skriva vad ni vill läsa om också så passar jag på att fixa allt i eftermiddag.
- Saknar denna underbara häst något sjukt. Det var inte rättvist att det var just han som skulle få så allvarlig kolik. Det enda jag önskar är att få honom tillbaka, tyvärr kommer det aldrig att gå :(
 
Ni får ha en fin dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Onsdagen är slut

Kom hem ifrån stallet och då käkade jag innan jag och mamma fixade alla saker som behövdes till lucian. Så nu är det gjort, skönt de. Därför har jag precis kommit ut ur duschen. Då förstår ni kanske varför jag inte heller har hunnit uppdatera så bra under kvällen? Jag var alltså i stallet ganska länge idag. Men det var mysigt, ponnyn blev ordentligt borstad, fick en mockad spilta, massa godis, lite extra mat och ja, hon blev allmänt bortskämd. Bästa ponnyn. Idag i stallet har det även kommit en ny häst, en superfin vit med svart man och svans. Den ska vara köpt, ej provriden och Lena och Roland vet inte vad den ska bli, ridskolehäst, hopphäst... Ja det får tiden utvisa, personligen hoppas jag på att den blir lektionshäst för oss äldre. 
I morgon har jag ställt klockan 15 minuter tidigare för jag tänkte prova att locka håret så att jag vet hur min nya locktång fungerar tills på fredag morgon då jag vill locka håret innan vi ska gå luciatåg. I morgon är det även genrep i kyrkan så det blir spännande att se hur de kommer gå...
 
Tyvärr så hinner jag inte skriva mera nu för jag måste hoppa till sängs. Men ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Frågor ifrån Emma

Vad är det bästa med ridning? Att man får vara med dem man älskar mest. Och när man känner att ett pass bara är sååå perfekt. Love it

Gillar du dina fans? Såklart, jag älskar er <3

Hur länge tror du att du kommer blogga? Så länge jag tycker att det är kul och jag har insperation

Vilket gymnasium ska du ha som första val? Estet media på Carlforska
 
Vad är det bästa med Promise? Att hon är så jäkla snäll och mysig. Hon älskar att pussas och vi tricktränar just nu.
 
Vad är det bästa med Carisma? Att hon är ett supersnällt sto som kan bli hur trevlig som helst, men också hur tjurig som helst.
 
Kan du inte lägga ut en video när du rider Carisma? Det kan jag väl, om jag får med nån som orkar filma ;) 
 
Vilken är din favorit mat? Husmanskost och tacos

Favorit glass? Daim eller calippo shoot

Vilket är ditt största fan tror du? Dig, Emma skulle jag tro.

Glass/godis 

Uteritt/paddock 

Tv/data 

Youtube/bloggen 

Tårta/kakor 

Matte/Engelska 

Promise/Carisma 

Hoppning/dressyr 
XoXo//Emma

Gosar


XoXo//Emma

Lite snabbt under en lektion

Har precis svarat på lite av era frågor så nu har jag lagt upp dem som inställt, det var ganska många frågor att svara på men det är vara roligt. Ni kan ändå fortsätta att fråga frågor, det är bara roligt att svara på frågor.
Nu idag har jag och Ebba planerat att vi ska ta en spontantripp till Ö&B i morgon efter skolan. Jag får se om jag lägger upp det jag köper, beror på hur mycket det blir som följer med hem. Sen kanske det kommer med något ifrån stan på fredag. Så om det kommer upp blir det nog på lördag, ifall ni ville veta.
 
Men nu ska jag skriva lite svenska. VI hörs senare
XoXo//Emma

Onsdags morgon

Nu är allt som ska skickas in inskickat och kemin är påläst. Nu är det bara att inta chilläge ett tag. Tror inte att det kommer vara några mera läxor nu i år. Idag är det iaf stallet som gäller för min del. Ponnyn ska tas om hand om, idag igen. Fast först är det skola som gäller.
Nu när man kollar ut är snön borta igen, det är skittråkigt för nu vill jag ha snö. Det blir mycket juligare med snö tycker jag. Men nu måste jag ta ut Gucci innan jag ska åka till skolan. Ha en riktigt fin onsdag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Kill meeee!

Har gjort en massa läxor, nu är jag helt död. Det blir inte heller bättre av att veta att det säkert lär bli lika sent i morgon igen... 
 
Men nu förtjänar jag att få sova så natti natti
XoXo//Emma

Frågestund

Ni ville ha frågestund så nu drar jag igång en. Det är bara att fråga på ;)

XoXo//Emma

Ifrån Globen - JF Pignon

XoXo//Emma

Mot stallet


Är på väg till stallet nu. Carisma ska ridas och Promise ska bli omskött. När jag kommer hem är det bara spela in en video, hinner inte ens duscha innan. Sen ska det pluggas kemi och en so-film måste redigeras. Kul liv...
XoXo//Emma

Redigerar video


XoXo//Emma

Dagens planer lite snabbt

Idag händer det inte mycket speicellt allt, utom att typ alla läxor och allt ska vara gjort tills idag... Men efter skolan ska jag till stallet, det ska bli skönt iaf, att få koppla av lite med det man gillar bäst. Det är väl inprincip det som ska hända idag. Ni har ju som jag skrev inga inställda idag, men det kommer fixas under kvällen skulle jag tro för då kommer jag ha tid, hoppas jag.
Men nu måste jag ut med Gucci innan jag ska iväg. Ni får ha en fin tisdag så hörs vi
XoXo//Emma

Förklaring på saker och ting

Bloggningen idag har inte varit den bästa och verkligen inget som jag är stolt över. Men direkt efter det okända ska jag sätta mig och spela in so. Sen skulle jag behöva spela in engelska, plugga till mattediagnosen som vi ska ha i morgon och läsa igenom allt text till debatten som jag ska delta i i morgon, sen kemi som är på onsdag... 9:an är allt bra rolig ibland... Eller kanske inte! Mitt uppe i allt detta ska det strykas lucialinne, knytas luciakransar, fixa röda luciaband, sånger ska övas. Utöver allt detta ska jag leva, äta, sova och rida...
 
På gården var det väldigt mysigt. Gjorde lite julklappar, dansade just dance med några brudas och fikade. Man fick verkligen julstämmning, bara 2 veckor kvar :)
Nej jag ska ta och förbereda mig lite nu. Sen hade jag gärna velat fixa inställda åt er, men just nu hinner jag verkligen inte. Hoppas att ni kan förstå det. Det kommer bli bättre snart. På fredag ska jag och Ebba ner på stan innan jag ska på möte med syon på min skola. Vi ska käka lunch, köpa lite julklappar och kanske något till oss själva. Det blir mysigt känns det som
 
Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

En snabbis

Ska snart iväg till gården och pyssla lite med Ebba, det blir nog mysss
XoXo//Emma

Ifrån Globen - Islandshästar

XoXo//Emma

Ute med offis


Har dragit på mig mina leopardbyxor och mina uggs så nu är jag ute med Gucci.
XoXo//Emma

Måndagens planer

Sitter och käkar frulle, snart ska jag springa in i vardagsrummet och äta upp resten framför julkalendern. Det är så mysigt, även om jag är 15 år :3 
- Alice´s fina tant 
 
För dagen är det inte jättemycket speciellt som händer. Det är skola som vanligt, med luciaträning idag också. Sen är det bara hem plugga, blogga och käka mat innan jag och Ebba ska till gården och julpyssla lite. Mysmys
XoXo//Emma

Mysiga dag

Var ju hos Alice tidigare idag. Vi red ut till en åker och red runt där. Jag hade Pytte och hon hade Krusan. Det var riktigt härligt att rida ute i snön och hästarna bara gick och frustade. Både skötte sig utmärkt, lite pigga när vi travade i snön, men det var på ett bra sätt. Alltså var både hästar och ryttare glada och nöjda. 
När vi kom in fikade vi innan vi gick upp och fixade med designen och headern till våran blogg som vi har tillsammans. Länk finns här uppe i min meny under headern. Men undertiden vi fixade headern spårade vi totalt. Vi hann inte ens börja innan båda låg raklånga på golvet och dog av skratt... Då vet ni vad jag och Alice gör när vi träffas. Våra föräldrar förstod inte varför, det gör bara hon och jag. Mysigt hade vi det idag iaf. 
 
Nu när jag har varit hemma har jag gjort en hel del skoluppgifter. SO, Engelska, Svenska, Fysik, Matte och allt ska typ vara klart på tisdag. Roligt värre, verkligen...
 
Nu tänkte jag hoppa till sängs. Ni får anmäla er till min tävling innan ni lägger er tycker jag. Annars får ni sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Tävling om ponybracelet

Sånt ni måste göra:
* Gilla ponybracelet sweden på facebook
* Kommentera vilken av paketen du vill ha, ditt namn, din mejl och om du gjort ett extrasteg
 
Extralotter:
* Gilla min bloggs facebooksida
* Dela bilden med länk till detta inlägget
 
Det är busenkelt så varför inte anmäla sig och tävla om dem här? Jag lottar ut och publicerar en vinnare 15/12 Vet ni inte vad det är. Det är snygga armband som även fungerar som hårsnoddar, bra va? 
XoXo//Emma

Vinnarna av namnarmbanden!

Vilma
 
Alice
 
Emma
 
Grattis till er 3 och tack alla ni som var med i tävlingen. Jag vill att ni 3 som vann varsitt armband skickar ett mejl till info@namnarmband.se och skriver som rubrik, vinnare i emmammaostensson.webblogg.ses tävling så att dem vet det. Då kommer de att svara er med mera instruktioner osv :)
XoXo//Emma

Hästlista

Ridit ut ensam: Yapp
Tävlat hoppning: Japp
Tävlat dressyr: Yesbox

Har du en egen häst? Nej
Om inte skulle du kunna tänka dig att ha en? Kanske, inte just nu med skolan men lite in i framtiden JA 
Har du tränsat en häst? Masssssvis av gånger
Har du sadlat en häst? Massssssvis av gånger
Rider du ponnyer eller stora hästar? Både och
Har du ridit unghäst? Japp
Har du ridit utan träns? Inte ridit ett pass, men setat på och skrittat runt lite. Bästa Malwis <3
Har du ridit i kandar? Nepp
Hur många olika hästar har du ridit? Jag har inte räknat, skulle kunna rabbla 200388403948748 namn + 490348 till
Hur länge har du ridit? Kanske kring 9 år? Räknar inte direkt just
Har du ridit idag? Ja
Ska du rida idag? Har ju gjort det nyss ;) 
Hur många gånger har du trillat av hästar? Ganska många, 15-20 kanske?
Har du någonsin blivit medvetslös när du ramlat av? Nej, som tur är
Har du pulsat i snö med en häst? Myyys ju!! Så yapp
Har du badat med en häst? Plaskat lite då min häst var unghäst och rädd.

 

Din häst/favorithäst

Namn: Promise
Kön: Sto
Färg: Apelkastad skimmel
Ålder: 15, snart 16 år
Mankhöjd: 133 cm
Bästa minne med? När vi debuterade i både hoppning och dressyren, gick bra båda gångerna
Sämsta minne med? Finns inget dåligt minne med denna ponnyn <3
Högsta du hoppat? 70-80 cm
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? Hoppning och dressyr
Hur ser din grimma till hästen ut? En rosa, en lila-rosa, en svart med ludd, en röd-blå repgrimma
Hur ser sadeln ut? Mörkbrun
Tränset? Svart

 

ÄGANDE

(x) Ridstövlar
(x) Ridskor
(x) Skyddsväst
(x) Helskodda ridbyxor
(x) Vita ridbyxor
(x) Chaps
(x) Ridhjälm
(x) Ridspö
(x) Grimma

(x) Grimskaft
(x) Täcke
( ) Sadel
(x) Vojlock/Schabrak
(x) Träns
(x) Ryktlåda
(x) Ryktgrejer

 

TEORETISKT
(x) Vet hur man sätter ihop ett träns
(x) Vet hur man sadlar
(x) Vet hur man sätter av & på grimma
(x) Kan några sjukdomar
(/) Vet vad man gör när hästen får en sjukdom
( ) Vet hur man skor en häst.
(x) Vet hur man broddar av och på en häst
(x) Kan olika tecken & färger
(x) Kan några kroppsdelar på hästen 
(x) Kan och förstår hur det fungerar med mankhöjd
(x) Vet vad hästens exteriör är
(/) Kan en del om hästens exteriör
(x) Kan mocka, rykta & fodra
(x) Kan blanda foder med andra mineraler och vitaminer
(x) Kan smörja sadel & träns
(/) Kan lasta en häst samt kontrollera allting i en hästtransport
(x) Vet hur en korrekt sits ser ut

 

RIDERFARENHETER
(x) Ridit barbacka
( ) Ridit western
(x) Hoppat med häst
(x) Ridit dressyr
(/) Utövat voltige
(x) Åkt på ridläger
(x) Ridit i sandpaddock
(x) Ridit i ridhus
(x) Ridit i skogen
(x) Tävlat
(x) Ramlat av och slagit dig
(x) Ramlat av utan att skada dig
(x) Suttit på en bockande häst
(/) Suttit på en skenande häst,
(x) Suttit bak & fram
(x) Vunnit rosett inom hoppning
(x) Vunnit rosett inom dressyr 
(x) Ridit i över 3 år
(x) Travat barbacka
(x) Galopperat barbacka
( ) Suttit barbacka på en skenande häst
(x) Hoppat barbacka
(x) Ramlat av barbacka
(x) Galopperat över en sommaräng
(x) Galopperat i snö
(x) Ridit i uppförsbacke
(x) Ridit i nedförsbacke
(x) Ridit två på samma häst
(/) Suttit på en stegrande häst

 

ERFARENHET MED HÄST
(x) Har/haft sköthäst
( ) Har/haft egen häst 
(x) Ridit på ridskola
(x) Ridit hos privatperson
(x) Badat med häst
(x) Ryktat en häst
( ) Kört en häst
( ) Ridit/Rider in en häst
(x) Förlorat en häst
(x) Legat inne i en hästs box
( ) Sovit i ett stall
(x) Mockat en hel timme
( ) Låtsats att du var en häst tillsammans med andra hästar
(x) Har en favorithäst

XoXo//Emma


Rullar mot Alice


Har precis käkat Donken och nu rullar vi mot Alice. Mysmys
XoXo//Emma

Avslutas ikväll

Har du inte anmält dig ännu, borde du verkligen göra det. Jag publicerar 3 vinnare när jag kommer hem ikväll efter att ha varit hos min kompis
 
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
 
XoXo//Emma

Morgonmys

Ska sätta på dagens avsnitt av julkalendern och käka frulle, mysfaktorn där? :)
XoXo//Emma

Mitt i natten

Har skrivit ihop en lista åt er som kommer komma upp i morgon. Jag hoppas att ni kommer gilla den, det tog lååång tid att hitta alla frågor ifrån olika bloggar och sen att svara och fixa. Men det blir nog roligt för er att läsa, hoppas jag.
-Ifrån i somras
 
Det är typ mitt i natten och jag ligger med min dator i sängen och bloggar åt er... Vad gör man inte för sina älskade läsare ;) Har ändå bilderna ifrån Globen, ifrån när jag red min kompis häst förra söndagen som ska laddas upp, med det får jag däremot ta någon annan dag. För jag ska faktiskt ta och avrunda nu. Har ju planer för morgondagen så det är väl bra att vara lite utvilad känner jag. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Första riktiga inlägget för dagen

Detta blir det första textinlägget för dagen... Men jag orkade verkligen inte i morse och jag hade inget inställt så därför har det bara blivit bildinlägg. Har varit i stallet ifrån 9-16.30 så jag var inte lite frusen när jag kom hem. 2 stall, knoppat, hjälpt till på tävling, bytt stall, tagit hand om 2 hästar, ridit 1 häst, mockat åt 2 hästar och gett mat. Det låter inte som att det skulle ha tagit så lång tid, men det gjorde det...
 
Träffade Alice på Hamre. Vi brukar inte ses ofta, men nu kommer vi ha träffat varandra 3 gånger inom loppet av en vecka. I morgon ska jag och min familj nämligen dit igen och då ska vi rida, precis som förra veckan. Jag tror att det kommer bli riktigt mysigt. 
- Ifrån förra söndagen när vi red hennes hästar
 
Till middag käkade vi kebab och snart ska vi dra igång en film och ta fram godis och cola som vi bara ska mysa med. En helt okej lördagskväll. Förra veckan tillbringades ju min lördag i stockholm.
XoXo//Emma

Kallt


XoXo//Emma

Mot Rocklunda


XoXo//Emma

Kollar tävling


XoXo//Emma

På väg till Hamre


XoXo//Emma

Fredagen idag

Red Wing Commander, eller kapten som han då kallas. Det gick ganska bra tycker jag nog. Jag hade kunnat varit lite mera noggrann menmen. Efter träningen gick jag in och gjorde i ordning Kapten och sedan gick jag och fixade Carisma så att jag kunde rida henne. Det gick också ganska bra tycker jag. 
- Han låg när jag kom och tänkte inte vakna för att bli riden. Dock har jag fotat bilden på betet förra sommaren
 
Nu sitter jag och väntar på att utröstningen av Idol ska börja igen. Ska ut med Guttan en snabbis efter Idol och sedan väntar sängen. Klockan står på 07.00 i morgon... Linnea och hennes familj kommer och hämtar mig så ska vi åka ut till Hamre där jag ska hjälpa henne med hennes häst och så ska jag kolla när hon rider såklart. Men direkt efter det hoppar jag på bussen hem och stannar i stallet för att rida Carisma.
 
Men nu börjar det så jag ska kolla på de. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Final time


XoXo//Emma

On the horse


XoXo//Emma

Dressyr nu


XoXo//Emma

Luciarep


XoXo//Emma

Friday, again

Idag är det äntligen fredag, igen. Det betyder träning vid 16 och Carisma efter det. Idag är det träning för en ny tränare då Johanna åkte iväg efter hoppträningen som vi hade senast. Förra veckan var jag ju på Idol så då kunde jag inte rida ;) 
- Bästa Malwson, saknar verkligen att rida henne <3
 
Annars vet jag väl inte om det händer något jättespeciellt idag. Det är skola och Luciaträning. På söndag avslutas ju tävlingen om de 3 armbanden, har du inte anmält dig borde du göra det. Det är ju en barnlek, klicka hääär och gör det.
 
Nu ska jag ut med Guttan innan jag måste börja knata iväg mot mina bruds och sen skolan.
XoXo//Emma

Fredag i morgon

Idag har det inte varit grym uppdatering men på lunchen hade jag och mina brudar ett späckat schema så jag kunde inte blogga och sen hade jag inget att blogga om där vid 20-tiden så jag kände att det var bättre att låta bli. Jag satt och glodde på TV och pluggade tyska tills i morgon. I morgon är det även Luciaträning, igen. Därför måste jag packa alla ridkläder och allt som jag ska ha i morgon redan nu ikväll så att mamma bara kan greppa tag i påsen innan hon åker och hämtar mig och Emelie på skolan.
 
Det kanske inte alltid är så bra uppdatering som det brukar. Men skolan gillar att ha slutspurt med en masa prov och förhör nu precis innan jullovet så det är nästan alltid något som jag kan plugga på nu fram tills det är lov. Det drabbar ju tyvärr också er, även om jag inte vill det!
Men nu ska jag övertala hunden att jag vill ha min säng och sedan ska jag sovaaa. Ni får sova gott så hörs vi i morgon. Kan ju varna om att jag kan vara sur för papap börjar jobba väldigt tidigt och jag kommer troligen att vakna då, så jag lär inte vara världens gladaste just då ;)
XoXo//Emma

Emma tipsar - Julklappar

Nu börjar ju julen närma sig med stormsteg och det börjar bli dags att tänka på vad man ska köpa till alla sina nära och kära i julklapp. När man var mindre var det lättare att köpa julklappar till varandra, men också att få. Då önskade man ofta sig ett halsband eller liknande. Medans man idag önskar sig oftast önskar sig pengar/presentkort eftersom att man gärna vill vara med och välja själv. Jag tycker dock att det känns väldigt tråkigt att ge bort sådant, därför gör jag allt för att komma på saker att köpa och inte presentkort eller pengar till min familj och mina fina vänner. 
I år önskar jag mig en ny mobil, skal och fodral om jag får en ny mobil, en speciell mössa, touchvantar presentkort på Lager157, presentkort på Hööks, pengar, flugsaker som man behöver till sin häst på sommaren. 
 
Jag tänkte också tipsa lite om vad man kan ge bort, ifall ni kanske vill ha lite tips på julklappar. Men jag undrar också, vad önskar du dig i julklapp? Skulle vara roligt att få veta :) 
 
Till mamma:
* Mammor blir glada för allt som man har gjort självo ch ger dem. 
* Någon inredningssak
* Doftljus
 
Till pappa:
* En dassbok
* En annan bok
* Snaps/sprit glas
 
Till brorsan (för min del, annars syrra):
* Ett TV-spel
* Någon bok med syskonets intresse
* Ett mobilskal
 
Till flickvännen:
* Ett fint halsband som betyder något i relationen
* Ett skal med en fin bild på tjejen och hennes kille
* En fiskpedikyr
 
Till pojkvännen:
* En T-shirt
* Ett skal med en fin bild på killen och hans tjej
* En parfym
XoXo//Emma

Hoppträningen 22/11

XoXo//Emma

Morgonmys

Sitter och käkar frulle i soffan framför TV:n. Det är ju julkalendern på TV:n ;) Det är så mysigt med julkalendern.

XoXo//Emma

Sega onsdag

Har pluggat lite fysik och försökt gjort en engelska uppgift eftersom att jag var hos tandläkaren under engelskan. Till engelskan ska vi göra ett nyhetsprogram som vi ska filma in, vilket är roligt och intressant. Det är bra de att det inte finns något roligt eller intressant att skriva om... Därför är det väldigt svårt att jobba på den uppgiften :/ 
 
Första lektionen i morgon är det läxförhör i fyisk. Trevligt trevligt... För tillfället har vi det ganska lugnt med läxor i skolan, vilket jag är glad för. Nu orkar man verkligen inte med det efter att ha gått i skolan en hel termin med en massa prov och oförberedda prov.
- Fina prinsen på hans sista bete <3
 
Har verkligen inget att skriva just nu, är helt slut efter denna dagen i skolan och stallet. Skolan tär verkligen på ens kraften vill jag lova. Ska läsa igenom tyskan och fysiken tills i morgon nu innan jag stupar i sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

I stallet idag

Idag i stallet tricktränade jag bästa ponnyn lite efter att jag hade borstat. Hon kan redan pussas och backa utan att man gör något mer än säger det. Så vi tränade lite buga, hälsa och krama. Hon är faktiskt väldigt trevlig och hon ville lära sig, bästa ponnyn. 
Fick även veta att Gucci kommer hem till oss i morgon igen. Sen den 19:e får vi hem en ny hund som vi ska vakta i 2 veckor, hon heter Lisa och är en lagotto. Så det blir spännande med en ny hund att vakta.
 
På fredag är det träning för en ny tränare, det ska bli spännande att se hur det kommer att gå och kännas. Men det kommer nog gå bra. Jag är långt fram så jag kommer kunna välja en rolig häst att träna på. Jag tror att det kommer bli Wing Commander för min del.
XoXo//Emma

Bildbomb ifrån - Idol

XoXo//Emma
 

Plugga


XoXo//Emma

@ extra slöjden

Har haft en seg dag i skolan och vi har varit ute och plockat lingonris som vi behöver ha till Lucian. Så mina händer gör ont och dem blev iskalla, tack skolan tack. Låter som världens tjej på PMS-humör, men det är inte kul att behöva gå ut typ 1h och 30 minuter för att få ihop och så ska man riva upp det med händerna ute i kylan... Det är inte roligt alls!
När mamma kommer hem ska hon släppa mig i stallet och så ska dem vidare ut till Erikslund och köpa lite saker, underställ skulle jag tro att dem kommer ha med hem till mig. Promise ska bli ordentligt borstad och hon ska få mycket gos. 
XoXo//Emma

Efter tandläkaren får man

Fikaaa
XoXo//Emma

Frulle


XoXo//Emma

Denna tisdagen i December

Under kvällen hade det kunnat varit bättre uppdatering, men vi var ju hos min kusin för att fira henne och när vi kom hem skulle vi käka och jag har duschat samt städat ute bland mina hästsaker i garaget, så nu är det lite ordning där ut.
 
Idag red jag Carisma och jag hade 15-17 minuter på mig att rida innan Roland kom och skulle ha träning. Så det blev en kooort framskrittning innan jag började att rida. När han kom var jag inte riktigt klar så jag red lite till innan jag gick ut i mörkret och skrittade av, en lååång stund däremot. Till en början när jag red fram var hon sååå tråkig och ville inte göra något. Men sen när hon var framriden var hon väldigt rolig och trevlig att sitta på. Jag tänkte hoppa av och gå med henne eftersom att det vart mörkt, lampor var tända men det var ju fortfarande mörkt ute. Men jag bestämde mig för att sitta kvar och se hur hon kändes där ute. Jag kan ju säga att hon är snäll som ett lamm ute i mörkret. Hon gick dit jag ville och verkade väldigt avslappnad och hon gick o frustade så jag satt kvar på hennes rygg medans jag skrittade av.
Mamma hämtade ju upp mig på vägen hem och vi stannade ju till hos mn morbror med familj för att fira min lilla kusin som fyllde år nyligen. Hon blev väldigt glad att vi kom och ville genast busa och leka med mig och min brorsa. Hon är så söt när hon vill leka jaga, men när man tar henne blir hon sur och så. Hon slocknade nog som en stock idag skulle jag tro. 
 
Nej nu ska jag och mitt blöta hår ta och dra oss i sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon. I morgon kommer ni också att få en film ifrån när jag hoppade Carpen för någon vecka sedan.
XoXo//Emma

Wanties 2013

Mössa - Touch vantar - Cardigan - Hårdisk
 
 
XoXo//Emma

Mot stallet


Är på väg till stallet med ett leende på läpparna. På matten fick jag ett starkt C, B om man skulle fått sätta det och engelskan A :D Det gjorde min dag kan jag säga.
XoXo//Emma

Glaaad


Fick detta på ett matteprov :D
XoXo//Emma

Min tisdagsmorgon

Något som ni kanske inte visste är att jag har en del av en av mina framtänder i plast. Nu på morgonen bet jag av den när jag käkade frukost. Därför har jag en jättefin glugg... Jag kommer inte vilja prata med sånna som jag inte känner idag iaf. Fick tid hos tandläkaren att laga den i morgon så det blir skönt.
 
Idag sen ska jag till stallet. Det kommer bli mindre roligt när jag ser ut som jag gör i munnen... På vägen hem ifrån stallet ska vi stanna till hos min lill kusin och så ska vi fira henne. Hon fyllde år i lördags, men vi kunde inte fira henne på söndagen. Därför fick det bli idag istället.
- Bästa Ize ifrån Grällsta
 
Det är väl ungefär det som har hänt och det som kommer att hända idag. Ni får ha en bra tisdag och en bra vecka så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Lite babbel

Var ju på öppethus idag och jag kan säga att jag fastnade mycket mer för en annan skola som jag skulle tro kommer att bli mitt första-val. Fast där jag var idag kommer nog bli mitt andra-val däremot.
 
Annars har det väl inte hänt jättemycket speciellt idag. Jag har laddat upp alla bilder ifrån Idol så det kommer snart komma en stor Idolbild med några bilder. Tog ju fler, men jag kan inte visa alla och det orkar jag inte heller. På bilderna är det stärng copyright! Det är också därför som dem är lite mindre, för att man inte ska kunna ta och förstora eller vad man vill göra.
- Här får ni en sneakpeak, på vad jag tror är Linn Olsson
 
Bilderna ifrån Stockholm ska också komma upp. Men alla är inte färdigredigerade än så det får bli om någon dag eller när det nu kan bli. Ni lär ju se när dem kommer upp ;) 
 
Som alla andra kvällar är jag trött och ska lägga mig nu. Vi hörs i morgon, ni får sova gott.
XoXo//Emma

Min egna tjejiga hörna

Med nagellack, produkter till håret och huden, bodymists, parfymer, smik och massa smycken.
 
XoXo//Emma

Snart ner mot stan

Har duschat och fixat mig nu. Snart kommer mamma hem ifrån jobbet och då ska vi åka ner på stan och köpa presenter och käka subway till middag. Jag har levt mackor det senaste dygnet då, men det gör inget... Efter att vi har gjort det ska vi till Rudbeck och gå på öppethus. Är spänd på hur det kommer vara, men jag tror att jag gillar Carlforskas lite mera och kommer ta det som första-val. Jag får se hur det blir.
Jag vet inte vad jag ska skriva mera för tillfället. Bloggen är ganska tråkig, men jag har lite idébrist så jag vet inte vad jag kan blogga om. Därför vill jag ha era förslag.
XoXo//Emma

Ni glömmer väl inte?

http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/ny-tavling.html#comment
 
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavling.html#comment
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavling.html#comment
XoXo//Emma

Detta har vi gjort under våran lektion

XoXo//Emma

En måndag i livet

Älskar att blogg.ses statistikgrejs är nere... Jag har tydligen haft 0 besökare 2 dagar i rad nu. Vilket inte stämmer för jag har fått en massa fina kommentarer utav er.
- Alice's fina häst
 
Idag är det måndag och en ny vecka. Ikväll är det öppethus på Rudbeck som jag ska åka och kolla på. Men innan det är det Luciaträning och skola. Slutar tidigt idag så det är väldigt skönt. Jag har inte så mycket läxor att göra heller, så min eftermiddag kommer att bli ganska ledig. Så sjukt skönt
 
Det är väl ungefär vad som händer i mitt liv idag. En helt vanlig skolvecka, finns inte så mycket mer att skriva om det... Jag hoppas att alla ni får en underbar dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

En snabbis om helgen

Tänkte lägga upp bilder vid 20-tiden, men datorn hade hängt sig och en massa så jag fastnade framför TV:n och lite så... Ni får väl se dem i morgon eller något. I morgon har jag även en grej jag måste göra på kvällen. Vad får ni veta i morgon.
 
Jag är väldigt nöjd med min helg och den har varit helt perfekt. Idol i fredags, Stockholm och Globen igår och idag red ju med min kompis idag och det var verkligen mysigt. Ska iväg till henne nästa söndag också. Det är så mysig att träffas och bara ha det väldigt trevligt som vi alltid har. Det kommer bli riktigt mysigt och på lördagen ska jag hjälpa Linnea och så ska jag till stallet och ta hand om Carisma. 
- Ifrån när vi red idag
 
Nej sängen väntar och i morgon är det en ny vecka, det är bara 2 veckor kvar tills det är jullov, tror jag. Eller om det är 3... Aja det är inte lång tid iaf, vilket jag är väldigt glad över. Jag längtar så efter ett längre lov nu när vi har varit igång ett helt halvår efter sommarlovet. Helt sjukt att det har gått så fort! Ni får sova gott så hörs vi i morgon, natti natti
XoXo//Emma

Sneak peak


Datorn har hängt sig, så här får ni en sneak peak ifrån när jag red Alice's häst.
XoXo//Emma

Va fula vi är

 
XoXo//Emma

Rider


XoXo//Emma

Stockholms haul

XoXo//Emma

December

Idag är det december. Helt sjukt vad det här året har gått fort. Nu håller jag på att ladda över alla bilder ifrån helgen. Gör det nu så att jag kan spela in min haul med en bra kamera.
 
Efter lunch ska vi åka iväg hem till Alice. Hon och jag ska ut och rida på hennes fina hästar. Sen blir det nog fika och en massa prat. Det blir alltis mysigt när vi är där så jag tror att det kommer bli mysigt idag. 
- I brist på bilder
 
Jag har nog inget mera att komma med. Dagen utvisar också vad som kommer hända. Ni lär få veta vad som händer senare under dagen. Nu ska alla bilder kollas igenom och haulen ska spelas in.
XoXo//Emma