Min lördag, i el Stockholmo

Förlåt att det mest har blivit inlägg bestående av bilder. Men jag har inte lust att skriva värsta novellen när jag sitter och äter lunch med mig mamma, om nu förstår hur jag menar. Jag tror att ni överlever ändå, ni har sagt att ni vill ha lite mer inlägg som består av bilder så jag utnyttjade det i helgen ;) 
 
Showen som vi var på var verkligen mysig och en stor förbättring ifrån förra året. Nästa år hoppas vi att det går att vi kan gå på både eftermiddags och kvälls showen, då kommer vi även behöva bo kvar i Stockholm... Fast det var ju inte det första vi gjorde när vi kom fram. Utan vi gick iväg till Gallerian för att vänta så att Hollister skulle öppna. Det var världens kö, jag driver inte. Men jag skulle in och kolla, så vi ställde oss och köade efter ett tag. I kön visade det sig att vi stod bakom en familj som har sin häst på rockis så vi pratade ända tills vi fick komma in i butiken. 
 
Vi gick runt och kollade i lite butiker oså innan vi bestämde oss för att käka innan vi stack till Globen. I Globen började vi med att kolla in mässan. Det var mycket montar med mycket fina saker i. Jag träffade ju även Sanna som jag skrev om innan. Hon och jag har fått kontakt genom varandras bloggar oså. Därför blev det väldigt roligt när vi kunde ses, även om det bara hann bli 1-2 minuter innan båda skulle kila vidare. Vi var där tidigt så efter ett tag gick vi iväg till Globens shoppingcenter och tog en fika, kollade i lite mera butiker innan vi gick in i Globen igen och satte oss på våra platser. Jag har bilder och filmer på när en bekant rider. Lägger nog upp det i morgon eller någon annan dag. 
- Globeeen
 
Vad som följde med hem får ni se i morgon, för nu ska jag lägga mig. Jag fick ju inte så många timmars sömn inatt, därför får jag ta igen det med någon extra timmes sömn nu inatt. Detta ska inte heller bli en novell för det orkar ingen läsa. Så jag säger godnatt och vi hörs i morgon.
XoXo//Emma

Är på väg hem


Sitter på tåget och ska åka hem. Jag bloggar mer om dagen oså senare.
XoXo//Emma

Bilder ifrån dressyrtävlingen 17/11

XoXo//Emma

I Globen


Har shoppat en del och träffat Sanna. Myspys, snart börjar showen. Shoppingen får ni se i morgon. En bekant till mig ska rida och sen ska tydligen Linn Olsson rida. Trevligt trevligt
XoXo//Emma

Lunch


XoXo//Emma

God morron


Sitter på Centralen och väntar på att tåget ska komma. Är trött som tusan, men jag har min vän kaffet.

Idag kommer det att bli bildinlägg då jag inte har ork att blogga massa text när jag inte har min dator...
XoXo//Emna

På väg hem


XoXo//Emma

Snart börjar de


XoXo//Emma

Finaste ponnyn

XoXo//Emma

Mot Idol


Nu sitter jag och Linnea på bussen på väg till Idol. Kameran och allt är med
XoXo//Emma

Duscha


Glossyboxen kom idag så videon är inspelad. Men nu ska jag duscha och sminka mig innan det bär av mot Semifinalen av Idol
XoXo//Emma

It´s fridayyy

Nu börjar min hektiska helg. Jag är riktigt taggad på allt och det kommer bli jätteroligt. Hoppas somsagt att det är bra fotoplatser som jag har. Jag vill ju gärna visa lite bilder för er ;)
- Tyckte denna bilden var ganska fin, även om hon inte har upp öronen och gör sig söt
 
Jag vet inte vad jag mera ska skriva... Först är det skola, precis som vanligt. Men jag har inte sista lektionen för att jag vill hinna hem och duscha innan jag ska iväg. Sen måste jag äta och bla bla bla innan det är dags att åka.
 
Ni får ha en fin fredag så hörs vi senare
XoXo//Emma

Helgens planer

Min helg kommer att gå i ett kan man lätt säga.
 
Fredag: Idol, hemma ungefär vid klockan 01
Lördag: SIHS, larmet ringer 6.30 upp och käka innan det bär av mot tåget
Söndag: Iväg till en kompis vid lunch, rida tsm med henne och sen fika med våra familjer
 
Jag tänkte att jag skulle hinna göra min SO-uppgift under helgen eftersom att jag måste vara ledig det passet i morgon för att hinna fixa allt som måste fixas innan det är dags att åka iväg till idol. Men det får väl bli när det blir. Och sen skulle svenskan behöva vara klar med en sak... Men det har jag morgondagens lektion till att jobba vidare på.
Nu tänkte jag iaf lägga mig så att jag får lite sömn inatt, i morgon natt blir det inte många timmars sömn för min del. Det kanske ni ser på min planering. För när man kommer hem på natten vill man ju sminka av sig och allt sånt så jag lär inte somna förens vid 02-tiden.
 
Nej nu ska jag inte babbla på om massa planer. Har lite inställda som kommer upp under helgen, men det blir också en hel del live-uppdatering hade jag tänkt. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

New nails

Silver på 3 nalgar och glitter på dem yttersta och nu är jag redo att rocka semifinalen av Idol och i Globen
 
XoXo//Emma

En snabbis

Har inte så mycket att uppdatera om för tillfället då jag inte gör så mycket speciellt. Ska fixa naglarna snart tänkte jag. Vet inte hur dem ska se ut ännu... Men det får jag välja när det är dags att måla...
Ni får gärna komma med förslag på vad ni vill läsa om
XoXo//Emma

Snart hemma

Har en lektion kvar nu, inte roligt med 1h och 20 minuters hål sen bara en lektion efter det. Våran lärare är snäll som kan ge oss tid att börja lite tidigare, annars skulle det vara 1h och 40 minuter... 
Längtar verkligen tills jag kommer hem och åfr öppna min glossybox som borde ligga i min brevlåda. Och så längtar jag tills i morgon och tills på lördag. Även om det bara kommer bli ungefär 4h sömn natten i mellan fredag och lördag. Mindre roligt är också att jag troligen kommer träffa på en jättesnäll tjej som jag har chattat lite med oså. Jag kommer ju se ut som en zombie...
 
Nej nu ska jag väl göra något utav detta hålet och spela lite candy crusch
XoXo//Emma

Smarta Emma

Jag verkar verkligen gilla att slumra till i nån minut. Så blev det idag igen och jag vaknade vid 6.25 när larmet hade gått klockan 6. Det är mindre roligt att få stressa, men jag har käkat frukost och klätt på mig så jag hann ändå inom min lilla "morgon planering".
 
I morgon är det idol och i övermorgon är det stockholm horseshow. Är verkligen taggad och det ska bli jätteroligt att åka iväg. Somsagt, bilder kommer troligen. Beror lite på platserna oså...
Men nu måste jag ut med Gucci innan jag måste cykla iväg till skolan. Ni får ha en fin torsdag och vara taggade på att det är fredag i morgon
XoXo//Emma

God natt

Har nyss mysit med denna goingen men nu ska jag kolla instagram innan jag somnar.
Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Ponnyn var värd massa mys

Tog hand lite extra länge om henne även idag, det är det bästa ponnyn värd <3 Hon gillar verkligen att bli ompysslad så det är väldigt mysigt att stå och borsta henne ren. Fixade även till hennes man så att den blev lite snyggare. På vägen hem ifrån stallet så blev det att vi stannade till vid donken för klockan var ganska mycket och vi ville gärna ha middag idag och inte i morgon. 
I morgon är det redan torsdag coh det är väldigt skönt. Glossyboxen borde komma i morgon, men alla kanske inte har fått den så månadens Glossybox-video kommer upp någon gång nästa vecka då alla borde ha fått den. Är så spänd och längtar efter denna månadens box för det skulle vara någon typ specialbox eller hur man ska säga.
 
I skolan idag bestämde jag och Ebba att vi ska ner på stan andra advent och sätta oss på espresso house och ta en fika och bara sitta och snacka en massa tjejsnack och bloggidéer. Det kommer bli riktigt mysigt och jag längtar efter det. Det är sånna småsaker som gör att man har något roligt att se fram emot mitt i allt slutspurtsplugg som skolan älskar att ge en innan det är jullov.
 
Nu ska jag fortsätta att dricka mitt te och ha det mysigt här hemma innan vi går med Gucci för kvällen och sen lägger oss. Ska verkligen försöka att komma i säng i tid idag. Min kropp och hjärna behöver det nu i allt plugg.
XoXo//Emma

Bilder <3 [Emma & Promise]

Snälla Vilma fotade mig och finaste ponnyn i måndags och jag är totalt kär i bilderna. De är verkligen jättefina. Vad tycker ni?
 
XoXo//Emma

Plugga


XoXo//Emma

Tråkar i skolan

Har hål just nu och jag håller på att skriva på min svenskauppgift. Jag har inte så mycket att komma med men jag ville ändå uppdatera er lite. Har 2 lektioner kvar och sen ska jag med Ebba och Linnea på extraslöjden. Jag har ju inte syslöjd så jag får inte göra något där. Därför tänkte jag ta med mig matte och göra lite tills läxförhöret som vi ska ha i morgon.
Nej nu ska jag inte ta er tid med massa onödig text så vi får höras senare
XoXo//Emma

Mitten av veckan

Idag är redan redan mitten på veckan. Det känns som att det var måndag igår eftersom att vi var lediga i måndags. Idag blir det en sen stalldag för jag slutar skolan så pass sent och Promise går till klockan 18. 
 
Jag känner att dem här morgoninläggen blir ganska tråkiga men det är för att det inte har har hänt så mycket under natten om ni förstå ;) Men ändå vill jag inte låta bli att blogga på morgonen. Ni får väl läsa dem här inläggen om ni vill, även om dem kanske är tråkiga.
Nej nu ska jag ut med Gucci innan jag ska cykla iväg och möta mina brudar innan vi ska åka vidare till skolan. Ni får ha en fin dag så hörs vi
XoXo//Emma

Då var denna tisdagen slut

Är trött som tusan, precis som varje kväll. Men det tar på krafterna att hålla igång i skolan, åka till stallet och sen göra läxor. Men som jag alltid säger, det är jag själv som har valt stallet. Tyvärr kan jag inte styra över prov...
 
Tänkte också berätta att jag kommer ha med en systemkamera till idol och till stockholm horseshow. Så om jag får bra bilder kommer ni att få se dem här på bloggen. Det börjar faktiskt dra ihop sig för att åka iväg till stockholm. Är riktigt taggad på denna helg och hoppas att det kommer bli roligt och att vi träffas där. Kommer vi göra det? 
Okej jag har egentligen inget speciellt att komma med så jag ska väl krypa till sängs så att jag orkar skriva 1 prov och 1 läxförhör i morgon. Ni får sova gott så hörs vi
XoXo//Emma

Mysig stalldag

Nu när jag kom hem ifrån stallet bestämde jag mig lite spontant för att baka så nu har vi nybakta muffins här hemma. Yammi yammi. Blev några med blåbär och några med hallon. Ska ta en av varje sen när vi sätter oss i soffan.
 
I stallet idag så gick jag en sväng med Carisma för hon blev dålig efter vaccinet så idag var första dagen som hon mådde bra och hennes ägare sa att jag kunde skitta och sitta på men jag orkade inte slänga på henne massa saker och ta på hjälm osv. Så hon fick sig en promenad ifrån marken, det skadar ju aldrig heller att jag får röra lite på mig. Jag gick i ridhuset för det var mörkt så jag kunde gå runt och kolla när min kompis hoppade sin ponny och det såg verkligen jättefint ut. 
- Har även fått bilder ifrån förra helgens dressyrtävling som Linnea har fotat
 
Jag såg en måttstång i stora ridhuset så jag var bara tvungen att ta med den in i stallet och mäta Promise så jag tog ut henne i stallgången och mätte henne med den. Det visade sig att hon var en C-ponny och hon är 134 cm i mankhöjd. Hon kanske är 133 om hon har lite mindre hovar... Så nu vet jag iaf att hon verkligen är en C-ponny. Jag tvättade även hennes man och svans så nu är hon ren och fin. Hon blev lite extra ompysslad idag, men det var hon värd.
 
Nu ska jag kolla på någon serie och bara mysa här hemma
XoXo//Emma

Sååå gott

Åt ju detta till lunch här för någon dag sen. Snacka om att det var gott! Jag blev helt kär i det och jag kommer lätt att göra det ofta när jag flyttat hemifrån. Jag hade dock inte blåbär i smeten men jag hade ju en massa bär till. När jag gjorde till bara mig gjorde jag på halva smeten och det blev perfekt, det blev faktiskt precis 6 stycken, alltså var det ett recept som stämmde väldigt bra.
 
XoXo//Emma

På väg till stallet


XoXo//Emma

SO-lektion

Sitter och har SO just nu, inte världsroligt med det måste göras. Har studiepass snart och då ska det skrivas svenska eftersom att vi var borta på Luciaträning under svenskalektionen som var i morse. Därför måste vi jobba gärnet under studiepasset... Hade hellre missat matten, som det var tänkt först men sen var det tydligen en timme tidigare så vi fick missa svenskan istället. Menmen, det var inget som vi kunde välja eller ändra på.
Sen blir det stallet och ta hand om sessorna. Men nu ska jag väl vara lite aktiv och jobba på lektionen. Vi hörs senare under dagen.
 
XoXo//Emma

Mysiga tisdag

Idag är det Luciatränig i skolan och det ska bli riktigt mysigt. Min Glossybox borde också komma idag så det hoppas at verkligen, är så spänd på denna månadens box. Annars är det väl stallet som gäller efter skolan. Jag vet inte om jag ska rida Carisma eller om jag ska gå med henne. Promise ska iaf skötas om idag. Hoppas verkligen inte att hon ska gå hoppspecialen bara...
- Bästa ponny <3
 
Jag har inte så mycket mera att skriva nu och jag ska gå ut med Gucci innan jag ska åka och möta mina brudar innan vi ska åka till skolan. Ni får ha en fin tisdag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Slut på denna långhelg

Nu är denna långhelg slut och i morgon vankas det skola. Det är även Luciaträning så det kommer att vara juligt i morgon, vilket jag tycker är riktigt mysigt. Nyss kom jag iaf in från en härlig promenad med mami och Gucci. Vi pratade lite om framtiden och lite hur det kommer bli oså. Väldigt mysigt var det iaf...
 
Under dagen har jag inte gjort så mycket. Jag har varit i stallet med Vilma och vi har fotat en massa. Bilderna fick jag tidigare i eftermiddags så några har jag lagt upp som inställt och en kommer jag visa nu. Ni har ju även fått sett en bild som är headern ;) Btw så verkade det som att ni gillade den och den nya designen, roligt roligt.
- Jag och mina fina sessor tidigare idag <3
 
Nu har jag nog inte så mycket mera att skriva och jag tänkte hoppa till sängs så ni får sova gott så hörs vi i morgon.
 
XoXo//Emma

Gucci var på bushumör

XoXo//Emma

NY DESIGN

Om ni inte redan har märkt det så är det en ny design uppe och jag undrar nu. Vad tycker du om den? Hiss/diss?
 
XoXo//Emma

Svar på tal

Fin ponny! Är det din egen? :)
Nej, tyvärr så är hon inte min egn utan hon ägs av ridklubben som jag rider för. Jag sköter henne bara 3 dagar i veckan och rider henne ibland.
 
Ska du till Grällsta i år? :)
 
Nej, inte som det ser ut nu. Jag vill verkligen åka för Grällsta är världens bästa ridlägerställe med jättefina hästar och jag har fått så galet fina vänner där. T.ex så hade jag nyss fått en förfrågan på snapchat som jag inte visste vem det var. Så visade det sig att det var en av dem personerna som jag kom närmast under Grällsta denna sommaren. Då skrek jag i hela huset, jag saknar henne nå ofantligt. Samma som när jag träffade Ella på gymnasiemässan. Det är så härlgit att träffas igen, bästa brudarna som man saknar mest är grällstabrudarna!!! <3 Man får verkligen vänner och minnen för livet. Men nu har jag inte pengar till det och sen så ska jag ha min älska ponnyboll under sommaren. Men om jag skulle få 5000 kr bara sådär, då skulle jag lätt anmäla mig.
 
Vad hände med Gordon och Prancer? :( 
Båda två fick kolik som var väldigt kraftig. Prancer var dem tvungna att ta bort 15.28 och Gordon var tvungen att tas bort vid 23-tiden. Dem hade så kraftig kolik så att det tyvärr inte fanns något mer att göra för dem. Jag ångrar nå sjukt att jag inte kunde åkt till stallet den dagen. Jag hade så gärna velat säga hejdå och förklara hur mycket jag älskar dem <3

Hur kunde dom gå bort på samma dag? :( 
Dem var tvugna att tas bort, tyvärr på samma dag.
 
XoXo//Emma

In i duschen

XoXo//Emma

Mot stallet


XoXo//Emma

Måndags morgon

Sitter och käkar lite frulle nu, som vanligt när jag bloggar på morgonen. När jag har käkat klart tänkte jag nog fixa till mina naglar lite med gellack. Så är dem lite fina tills när det ska fotas efter lunch. 
Idag tog jag också sovmorgon eftersom att vi har studiedag idag. Fast när man har hund kan man ju inte ta jättemycket sovmorgon, men lite längre än vanligt iaf. 
 
Ni får ha en grym måndag så hörs vi
XoXo//Emma

Mysiga söndagskväll

Har setat i soffan hela kvällen och bara mysit samtidigt som jag har knåpat ihop det sista på min design. Nu kan jag med gott samvete säga att jag är nöjd och det är faktiskt en hel del nytt i den. Längtar verkligen tills i morgon då jag och Vilma ska fota min nya lite höstigare header än den som jag har nu. Är så spänd på att få visa det för er :D Även om det är lite sent med en höstheader nu, men snön har ju inte kommit hit till Vässan så det är inte så mycket att göra åt det... Men nu längtar jag verkligen efter snön och jag vill att den ska komma, gärna typ nuuuu.
- En bild som Vilma fotade på mig och bästa Pärlis i somras <3
 
Har ju lite planer för i morgon, men dem har jag ju redan skrivit ut och ni har säkert sett dem i kommande veckans planeringsschema som jag lade upp tidigare idag.
 
Idag var vi ju på Erikslund som jag skrev tidigare. Där bytte jag ett par skor då spännet hade lossnat, men dem fanns inte kvar i rätt storlek och så fanns det inte i svarta heller... Så då fick det bli ett par jättefina uggs som följde med mig hem istället. Vi köpte även julpapper så jag har slagit in alla mina julklappar nu och behöver inte oroa mig för att någon ska se vad dem kommer få av mig.
 
Nej nu håller mina ögon på att gå i kors så jag ska sluta skriva och lägga mig. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Idéer och söndagsmys

Fick precis en rolig idé till min design så det håller jag på och knåpar med just nu. Jag hoppas att ni kommer gilla det. När den kommer upp i morgon vill jag gärna ha respons på vad ni tycker om ändringen som jag har gjort. 
- Kände mig så där glad efter att jag kom på idéen och fick den att fungera på ett snyggt sätt
 
Snart tänkte jag iaf ta med mig datorn in i vardagsrummet och fortsätta att koda samtidigt som vi myser med glögg och serier på TV:n. En mysig söndagskväll har vi framför oss här hemma med andra ord. Ni får ha en fortsatt bra söndagskväll så hörs vi senare
XoXo//Emma

Vecka 48:as planer

Måndag:
* Studiedag
* Fota ny header
* Blogga massa bra inlägg åt er
* Avsluta tävlingen om pony bracelets

Tisdag:
* Skola
* Stallet

Onsdag:
* Skola
* Media
* Stallet

Torsdag:
* Skola

Fredag:
* Skola
* Hem och fixa mig, duscha osv
* Åka mot idols semifinal
* Komma hem seeeent

Lördag:
* Gå upp tidigt för att åka med tåget mot Stockholm
* Shoppa
* Stockholmhorseshow mässan
* Stockholm horseshow
 
Söndag:
Sovmorgon, love it
Åka ut till Alice med familjen på adventsfika
 
Ses vi någon stans någon dag?
XoXo//Emma

Ny TÄVLING

Denna gånger kommer jag att lotta ut 3 stycken armband med valfri text på. Alltså kommer 3 personer få priser. Detta sker i samarbete med namnarmband.se. Hoppas att ni kommer gilla detta och att många är med! Lycka till alla som deltar. Jag drar 3 vinnare och publicerar dem den 8:e December
Regler:
Gilla namnarmband på facebook
* Kommentera ditt namn och din mejladress samt om du gjort något för att få en extralott
 
Extralotter:
* Gilla bloggens facebooksida
* Dela bilden med en länk till detta inlägget
 
XoXo//Emma

Mot Erikslund


Är på väg till Erikslund nu. Ska handla lite saker + mat och så ska vi käka. Började bli nöjd med designen nu innan jag åkte.
XoXo//Emma

Söndags sovmorgon

Idag tog jag sovmorgon, iaf för att vara mig. Direkt när jag vaknade låg jag och rebloggade lite på tumblr, ni har väl inte glömt att följa mig där? Sen gick jag en lite längre promenad med Gucci. Jag älskar att ha hund för då har man en anledning till att gå ut och gå och det är väldigt skönt att börja sin morgon med en tur i friska luften och att avsluta sin kväll med en promenad i friska luften.
För dagen har jag inga speciella planer. Mamma och min brorsa är iväg på innebandy nu och sen åker vi 3 ut till Erikslund. Vad vi ska göra där vet jag inte till 100 men det visar sig. Julklappspapper vill jag att vi ska köpa iaf. Jag vill kunna så in det jag köpte igår så att ingen ser sina presenter innan julafton som btw är om exakt en månad.
 
Jag tänkte börja sätta mig och fila lite på en ny design eftersom att det kommer fotas en ny header i morgon. Jag och Vilma har snackat lite om hur vi ska lägga upp det och jag tror att det kommer bli väldigt fint. Jag har lite idéer men vi får se hur det blir. Jag tänkte testa lite och se hur det blir och om jag blir nöjd. Det är ju så roligt att hålla på och koda tycker jag.
 
Ni får ha en fin söndag så hörs vi under dagen.
XoXo//Emma

Gaaaaah

Har precis kommit hem ifrån catching fire. Den var sjukt bra och jag bara längtar efter att få se nummer 3, som kommer 21 November nästa år och film 4 som kommer 20 November 2015. Jag vill se dem, nuuuuuuu. Jag är typ helt totalt desperat efter att få se dem. Så sjukt bra!!
 
Jag har inte så mycket att skriva för jag e så uppspelt just nu. Jag tänkte sminka av mig och försöka sova, vi får se hur det kommer att gå... Ni får sova gott iaf, om ni inte redan sover vill säga.
XoXo//Emma

Bio med bruds


Är på bio med bruds och snart börjar filmen, Catching fire
XoXo//Emma

Vinnaren av gästbloggstävlingen

Vinnare nummer 1 - Filippa Ljung
 
Detta är lottat med hjälp av random.org så det är rättvist lottat. Det var inte så många som anmälde sig, därför blev det en vinnare istället för två... Så att alla vet det ;)
 
Och du som vann kan mejla mig eran gästblogg med bifogade bilder så fort som du bara kan. Den ska mejlas till [email protected] Mejlar du inte in din gästblogg innan jag ska iväg till stockholm så kommer den inte att komma upp under tiden som jag är iväg.
XoXo//Emma

Dagens shopping

2 par trosor - New Yorker 35 kr styck
1 par örhängen - Ur och penn, 25 kr
En kaffetermos - Lagerhaus, 29 kr
 
Jag köpte även lite julklappar, men dem kan jag ju inte visa här ;)
XoXo//Emma

Ner på stan


XoXo//Emma

Ni har väl inte missat detta?

Klicka på bilden för att komma till sidan
 
Företaget och jag har mejlat lite av och till nu under de senaste månaderna. Måste säga att det är väldigt bra service och trevligt mottagande. Tävlingen om reflexerna är ju i samarbete med dem och det är så roligt att dem ville ha en tävling här på min blogg ihop med mig.
XoXo//Emma

God morgon lördag

Snart ska jag till stallet. Vet dock inte exakt när jag ska åka, för jag vet inte om jag ska gå med henne. Eller om jag ska rida. Hon såg nämligen inte helt ren ut igår när jag gick med henne. Jag gick med henen för att hon hade fått sina tänder raspade och fått vaccin. Så jag väntar på att hennes ägare ska ringa till mig. Jag behöver veta om jag ska åka vid halv så att jag hinner rida, eller om jag ska åka vid kvart i om jag inte ska rida..
Idag ska jag även publicera vilka som vann att få gästblogga här hos mig. Ni kan alltså fortfarande anmäla er, fri anmälning tills jag lottar ikväll. Men jag får väl ta och ringa henne nu så att jag har koll på läget. Vi får höras senare under dagen.
XoXo//Emma

Natti natti fredag

Är riktigt trött nu så jag tänker lägga mig och lova nu. Det är lördag i morgon vilket är väldigt skönt. Min lördag består ju av massa planer, det har jag nämnt tidigare idag. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
- Bästa Beny Bus ifrån grällsta <3
 
XoXo//Emma

Carpfisken <3

Valde Carpen, om ni inte såg det på bilden. Det gick väldigt bra, jag är nöjd. Enda fram tills den sista rundan som vi körde... Då hoppas vi dem 2 första hindrena på linjen bra, men han blir lite stor och får gå ett ett galoppsprång mindre. Trodde jag, men han ville ta ett till. Så jag tryckte av honom så att han skulle hoppa, men han ville trampa om innan så hindret hoppades när jag satt på halsen. Det finns film på det och ni vill inte se min fina fail. Annrs gick det väldigt bra tycker jag.
 
Efter våran träning gick vi upp på cafet. Där bestämde vi att vi ska gå på den nya hungergames i morgon kväll, 4 stycken ifrån ridgruppen. Det blir säkert väldigt mysigt. Så i morgon har jag ett fullspäckat schema, stallet, sen stan med bruds, hem för att käka middag, åka ner på stan igen och gå på bio. Men jag har valt allt själv så jag ska inte klaga.
 
Men nu ska jag kolla på idol så att jag har lite kolls tills nästa vecka då jag ska dit. Ses vi där? Och sen i mellan utröstningen ska jag väl duscha. Eller om jag gör det redan nu, jag får se hur jag gör. Vi hörs senare iaf
XoXo//Emma

Värt att se på!

Jag tycker att detta var ett väldigt bra avsnitt, har ni inte sett det borde vi verkligen göra det! 
 
XoXo//Emma

Hoppaaaaaa




En snabbis hemma

Har kommit hem ifrån skolan nu. När jag kom hem var det ett paket med 2 jättefina saker i. Det är för att jag ska ha en tävling med dem inom en snart framtid och då fick jag hem lite exemplar till mig. Denna tävlingen kommer bli en lite större tävling då det är 3 stycken som kommer få saker.
 
Hade beting på sista so-passet så nu sitter jag hemma och bara chillar. Snart ska jag åka iväg till stallet och ha hoppträning. Jag vill nog ha Promise eller Carpen skulle jag tro. Ni lär nog märka det...
- Fina Carpfisken <3
 
Nu ska jag käka lite innan det är dags att åka. Vi får höras senare
XoXo//Emma

Fredag, sista träningen

Idag är det fredag, äntligen. Veckorna gå väldigt fort nu måste jag säga. Snart är det Lucia, jullov och jul, mysigt. Jag vill bara ha snö nu... Men den har inte hittat hit ännu, vilket är väldigt tråkigt. Jag vill ha snö i december åt minstonde.
- Mys ifrån förra vintern med bästa russet Malwa <3
 
Ni vet ju redan att jag har hoppträning i kväll och att det är sista träningen för Johanna på ett tag. Det kommer nog gå bra. Vi ska hoppa liknande tyras övning, ni vet den som jag lade upp här för ett tag sen?
 
Sen får ni inte glömma tävlingen om att få gästblogga här. Vinnaren/arna kommer nog upp i morgon skulle jag tro, eller om dem får ett mejl redan ikväll. Det visar sig... Så ni som var med får hålla koll i eran mejlbox.
 
Nu måste jag ut med Gucci så vi får höras senare. 
XoXo//Emma

Min torsdag

Idag började skoldagen med ett prov. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd och det kändes väldigt bra att lämna in det. Sån känsla är riktigt skön att ha efter ett prov. 
 
Det var ju även öppethus på skolan ikväll. Jag var där med mina brudar och "representerade" median. Det var väldigt roligt och det fotades lite bilder som kommer läggas upp på våran skoltidning, tror jag. Jag har ju ett konto så om inte annat kommer jag att lägga upp dem. Mysigt var det och det kom även en hel del folk. Det var lite konstigt att vara själva i skolan vid 18 som jag och Ebba var. Så vi kutade runt och fixade lite saker tills vi insåg att det var för jobbigt att springa i skorna som hade lite klack så då slängde vi av oss dem och kutade runt i bara strumpor. Det slutade med att vi ramlade i nästan varenda kruva... Men roligt hade vi när vi hade hela skolan för oss själva att kuta runt i.
I morgon är det fredag. Jag insåg nyss när jag var ute med Gucci att det är sista träningen för Johanna på ett tag nu. Hon ska iväg igen, nu i vinter. Hon var borta förra vintern också. Men det blir nog bra tror jag och det är hoppning så alla avslutar med det som vi älskar mest. Vi har även beting sista passet i morgon så det blir skönt att sluta tidigare.
 
Men nu är jag helt slut så jag tänker avsluta detta inlägget och krypa till sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon. Natti natti
XoXo//Emma

Dressyren (båda dagarna)

 
Hur ser det ut?
XoXo//Emma

2 grymma covers

Tjejerna är endast 11 år, men lyssna. Så duktiga

Mitt egna smakråd

Håller på att byta om inför öppethuset nu. ska gå med Gucci nu innan middagen och
innan vi ska iväg till skolan igen.
XoXo//Emma

Ute med guttis och cykeln


XoXo// Emma

Lite snabbt om dagen

Har precis käkat frulle samtidigt som jag läste igenom biologin. Känns skönt att ha gjort det hemma innan man åker till skolan och ska ha prov på det. Vi har ett häfte med massa text, så har han gett instuderingsfrågor till provet. Då känns det ju som att det är de man ska fokusera mest på? Eller hur tror ni?
 
För dagen har jag väl inga jättespeciella planer. Jag ska först vara i skolan, 1 prov och 1 reovisning ska vara gjort innan jag åker hem. Hemma ska jag nog bara ta det lugnt och njuta av att inte ha något att plugga på. Har engelskagrammatik tills på tisdag.... 
Men nu måste jag nog gå för det är så halt så jag vill gärna ha lite tid på mig när jag cyklar och möter mina brudar. Hoppas att ni får en fin dag så hörs vi senare
XoXo//Emma

Så jäkla slut

Har precis skrivit 9 sidor proppfulla med biologigrejer och jag kan ju säga att det knappt går att läsa vad som står efter sida 1. Min hand är helt död, lika så min hjärna. Har setat och pluggat biologi nu i 2h så jag förtjänar verkligen att få lägga mig och sova nu. 
 
Men innan jag ska lägga mig så ska jag skriva svar på en fråga och lägga i ett inställt svar på tal inlägg som kommer upp om nån dag. Det blev en halv novell det med... Sen ska man inte räkna med allt som jag har skrivit på min svenskaberättelse idag. Med andra ord så värker mina händer och min hjärna är helt slutkörd...
 
Just nu rullar mitt liv på i 110. Massa plugg, prov, presentationer, öppethus, shoppa med brudarna, fota ny header, Idol, shoppa i Stockholm, gå på Stockholm horseshow, åka på fika och ha det trevligt hos Alice, agera groomer på dressyrtävling + blogga en massa bra inlägg. Ja en massa planer för den bara kommande 2 veckorna.  Men roligt ska det bli och vissa saker är ju faktiskt självförvållat också, utom plugget men det är alltid ett måste som tyvärr måste komma i förstahand.
Nej detta inlägget ska inte heller få bli en novell för det orkar jag inte skriva och ni orkar inte läsa det. Hoppas att ni förstår om uppdateringen inte blir jättebra med tanke på allt som kommer hände den kommande veckan/veckorna. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon
XoXo//Emma

Mysss


Myser i soffan med en chailatte. Men nu är det plugg som gäller.
XoXo//Emma

Söt kommentar

Såg denna kommentar för någon dag sedan. Jag tycker att den är jättegullig och så sött att hon skickade den till mig. Det fick mig också att tänka till en gång.
 
Nu när jag har fått min första kommentar där det stod att jag var en av hennes största förebilder så tänkte jag verkligen till. Jag börjar känna att jag kommer få börja ta mera ansvar för vad som publiceras. Nu när jag "officiellt" blivit en förebild för en person så vill jag verkligen bara publicera saker som har någon betydelse och är bra skrivet. När man har blivit en förebild måste man föregå med gott exempel och vara trevlig, känner jag. Jag vill vara en bra förebild så att dem som har mig som förebild är snälla och trevliga.
 
Det känns lite ovant för mig att få höra detta bara. Jag hade verkligen inte räknat att någon upplevde mig på det sättet. Men jag tycker fortfarande att det är jättekul och väldigt gulligt av henne som vågade skriva ut det.
 
Ni mina fina läsare betyder allt för mig
 
XoXo//Emma

En snabbis

Snart ska vi käka lite middag innan jag ska åka iväg till gården en sväng med Linnea. Det blir säkert mysigt, det är vad jag tror iaf.
Jag har inget att komma med nu känner jag. Idag var det en tråkig bloggdag, men tyvärr blir vissa dagar så. En sak som har gjort den bra är att jag har planerat med 2 brudar ifrån klassen att vi ska ner på stan och shoppa till helgen. Det om något kommer bli mysigt, längtar <3
XoXo//Emma

@slöjden

Nu sitter jag på extraslöjden och skriver på min svenskauppgift. Inte det roligaste att göra men det är det som jag kan göra för tillfället. Jag har inte syslöjd så jag kan inte jobba med min sminkförvaringslåda nu...
- Hade ingen fin bild så det fick bli en på Gucci.
 
När jag kommer hem ska jag plugga och sedan ska jag och Linnea åka iväg till gården och städa lite. Det blir nog mysigt skulle jag tro. 
 
XoXo//Emma

Mörka morgnar

Nu när det är så mörkt på morgnarna vill man bara ligga kvar i sängen och sova. Jag längtar tills på måndag, för då är det studiedag och jag kan sova utan att ha något larm som ringer. Jag och Vilma tänkte även sticka till stallet och fota lite nya headerbilder åt oss båda.
 
Idag i skolan ska vi ha slöjd och det är jag väldigt glad för. Jag vill så gärna hinna bli klar med min sminklåda innan julen. Så att jag kan ha lite ordning ifall det är så att vi ska vara här hemma i år...
 
Nu ska jag ut med Gucci innan jag ska möta minga brudar. Ha en fin dag
XoXo//Emma

Dagen

I stallet när jag kom stod ponny inne så då tog jag hand om henne lite snabbt innan hon skulle gå. Jag red Carisma och i början gick det bara kaos men mot slutet gick det mycket bättre. Det var träning i ridhuset så stack in och sadlade av henne och slängde på henne ett gosigt täcke innan jag gick ut och kollade på träningen. Det är något som jag tänker önska mig i julklapp, såklart på bästa ponnyn Promise.
 
Mamma kom och hämtade mig och så åkte vi iväg och gjorde ett "hemligt uppdrag". Jag vill inte säga vad eller varför ännu, ni kan få veta om en vecka eller så...
 
Nu under kvällen vet ni ju vad jag har gjort. Ett tag precis nyss verkade som att vi var klara för VM, men så kommer Ronaldo och förstör med 2 snabba mål. #skitoxå
 
Jag vet inte vad jag ska skriva mera nu. Jag ska väl stänga ner datorn och lägga mig i sängen med fotbollen i bakgrunden, ifall något skulle hända. Ett mirakel kan ju ske, Sverige kan ju klämma in 3 mål på 3 minuter... Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Fotboll

Myser i soffan framför fotbollen med massa gottis och bloggjobb.
 
XoXo//Emma

3 saker jag gillar/ogillar

Ljudet av hästhovar som slår emot asfalten. Det måste vara bland det mest harmoniska ljudet som jag vet. Att bara sitta där och höra hovarna när hästen går och lunkar runt lite i friska luften på en asfaltsväg. Efter en lång dag i skolan så bara ger man sig ut på en sån tur och får höra det ljudet, Love it.
 
Något som jag inte gillar är när man får se någon sitta ensam i t.ex matsalen. Det pratade jag och mina brudar om när vi satt och åt för någon dag sedan. Vi har sagt att om vi ser att någon sitter ensam när vi går och letar platser att sitta på i matsalen så ska vi sätta oss där. Det ser så jobbigt ut för dem som får sitta själva. Vi tänkte därför vara snälla och föregå med gott exempel.
 
Ansvar. Nu när jag har blivit äldre märks det att man får mycket mera ansvar. Personligen tycker jag att det är roligt och intressant. Att få ha mera pengar att röra sig med, påverka dem beslut som tas, vare ute längre, göra mera saker ja allt sånt. Jag kanske börjar inse nu att jag blir äldre, även om jag inte själv tycker att jag märker det så jättemycket... Känns sjukt att jag ska upp i gymnasiet om 1 år. Vissa redan nu t.o.m tjänar egna pengar redan som 15-åringar?
XoXo//Emma

På hästen


XoXo//Emma

Stallet

Fick sluta tidigare idag för jobbade klart so:n väldigt tidigt och gjorde då det som jag egentligen skulle gjort på studiepasset. Därför sitter jag redan hemma och käkar mellis innan jag ska till stallet. Hoppas att jag hinner ta hand om Promise innan hon ska gå nu idag. Täcket får hon i julklapp tänkte jag.
 
När jag kommer hem ska jag plugga men jag tänkte också blogga lite åt er. Men nu måste jag sticka så vi får höras senare
XoXo//Emma

Tisdag

Idag är det tisdag, igen. Då är det skola och sen stallet som gäller för min del. Carisma ska jag jogga innan det är träning i ridhuset. Promise kommer troligen gå den träningen så jag kommer nog inte hinna ta hand om henne idag. Mockat kan hon få iaf
 
I skolan kommer vi ha mycket skrivande att skriva idag. Mindre kul med tidspress, men vissa verkar behöva det därför måste vi ha det...
 
Igår när jag skulle lägga mig så såg jag typ världens gulligaste kommentar. Lägger upp den så att ni får se den sen. Nu måste jag försöka få med mig Gucci ut på en promenad så att jag hinner komma i tid för att möta mina brudar.
XoXo//Emma

Svar på fråga + massa babbel

I går kväll fick jag en kommentar som jag tänkte svara på.
 
Varför har Promise ibland som "påsar" på sina stigbyglar? Inte alltid, men ibland ;) Har undrat det ett tag så skulle va kul att få svar! Jo det är så att våran ridskola har vi stigbygelkåpor till alla våra hästar och ponnysar, som jag tycker är ganska fult. Men när jag rider henne ibland så brukar jag byta till mina egna, som jag inte har påsar på. Jag tycker att mina är mycket skönare än ridskolans... Det är bara så enkelt.
 
Idag var jag även iväg på Luciaträning. Snacka om att det var härligt att få sjunga julsånger igen. Julen är en så mysig årstid. Jag har börjat tänkt ut lite julklappar oså som alla ska få. Men jag har inte bestämt om Promise ska få det fina täcket i julklapp eller om hon ska få det nu. Vad tycker ni, mina fina läsare?
Jag har även knåpat ihop en film ifrån helgens 2 dressyrrundor. Den kommer nog upp på torsdag när jag sitter i skolan på kvällen. Vi har öppet hus där jag, Ebba och Linnea ska vara med mediagruppen om någon har några frågor kring det med media-profilen som vi har på våran skola.
 
Nu har jag nog inget mera att skriva. Jag är helt slut efter att ha pluggat igenom biologin som vi ska ha prov på på torsdag. Detta är iaf sista inlägget för idag så jag tänker säga godnatt nu. 
XoXo//Emma

Nu blir ponnyn glad

Har precis varit och hämtat detta jättefina täcket ifrån lantbutiken. Nu tror jag minsann att det finns en ponny som kommer bli glad. Jag funderar dock på om jag ska vänta och ge henne det i julklapp... Får se hur jag gör. Det är ju skönt att ha en julklapp till världens bästa ponny klar, men ändå så vill jag pröva det på henne så fort jag bara kan.
XoXo//Emma

TÄVLING

Ni ska kommentera på youtube, som jag nämnde i videon. Hoppas att ni är med :)
XoXo//Emma

working


XoXo//Emma

Musiklektion

Har precis haft musik. Och jag är väldigt nöjd med hur det går nu i musiken. Om jag fortsätter att hålla C-nivå på det jag gör så kommer jag nog få ett C i betyg. Så det känns ändå bra att det går mycket bättre nu i år. 
- Nu har även denna fryslort fått börja ha sitt täcke när vi är ute och går.
 
Snart är det iaf dans på idrotten, jobba på Emma jobba på. 
XoXo//Emma

God morgon

Idag är det måndag igen. Idag har jag troligen ett paket som ska komma. När jag hämtat ut det får ni se vad det är. Sen idag är det luciaträning med skolan. Jag ville vara med på sista luciatåget i grundskolan. 
 
Annars har jag väl inga soeciella planer. Jag ska väl plugga lite biologi och lite engelska. Nu måste jag gå ut och gå med Gucci. Detta får duga som ett snabbt litet inlägg åt er
XoXo//Emma

Bästa ponnyn <3

När jag tänker efter hur denna helg har gått rent tävlingsmässigt så måste jag säga att jag är väldigt nöjd. Igår red vi 57% och då så hade hon fel galopp som jag kände men inte ändrade. Så jag är väldigt nöjd om man bortser ifrån det. Sen idag var hon superbra. Idag satt galoppen och fattningarna var bra, till rätt galopp. Dock så blev jag osäker på att det verkligen var rätt i galopp nr 2 så jag bröt av och ändra mig. Det var dumt gjort, men jag ville inte chansa om hon gick i fel för det kändes inte helt 100. Men hon gick i rätt, det står inget om att hon gick i fel galopp iaf. Idag red vi iaf runt på 67%. Därför är jag ändå väldigt nöjd med hur helgen har gått. Hon är ju trots allt ingen dressyrponny och vad jag vet så har hon inte tävlat i dressyr innan. Till våren ska vi iaf ha med oss en rosett hem :)
Jag har filmer ifrån båda dagarna och även några bilder som Ebba och Linnea fotade. Hoppas att det kommer vara roligt att kolla på. Inte för att dressyr är så roligt att kolla på, men ändå. Jag vet inte när dock, men det kommer upp inom närmaste veckan. Eller det är vad jag hoppas
 
Igår efter middagen åkte jag hem till Vilma, där jag sov kvar över natten. Vi gick ut med hennes hund och hennes grannes hundar. Vi var även med en annan, jag tror att det var en vän till Vilmas familj. Det var en jättetrevlig tjej. Sen satt vi bara i soffan och hade det trevligt. Nu i morse var vi duktiga och pluggade, duktiga tjejer. 
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på bron och sen ska jag lägga mig. Jag är så sjukt trött efter denna helgen. Därför säger jag god natt nu 
XoXo//Emma

Bästa ponny


Ponnyn va bääääst, en 5:e plats men ingen rosett <3
XoXo//Emma

Taggaaa


Släppte henne i hagen nyss och sen när jag skulle hämta henne så stod hon längst bort i hagen, då visslade jag på henne och hon kom. Bästa ponny
XoXo//Emma

10 hela månader

Idag var det 10 hela månader sedan världens finaste prinsar till hästar lämnade livet här på Jorden. Jag saknar dem något enormt och skulle göra allt för att få dem tillbaka. Dem ägde mitt hjärta ihop med Promise... Dem var de finaste killarna som jag visste om.  Jag har svårt att tänka att dem är borta, varje gång jag kommer till stallet blir jag alltid lika chokad över att se andra hästar i deras boxar. Dem finns med mig i mitt huvud varje dag. Det är många kvällar jag har gråtit mig till sömns för att jag saknar dem så mycket. 
XoXo//Emma

Kollar träning


XoXo//Emma

Go morron

Sitter nere i Vilmas vardagsrum och chillar med Vilma. Snart ska vi väl hitta på något innan vi sticker iväg till stallet. Jag är riktigt taggad på tävlingsrundan som ska ridas idag. Jag är nöjd med hur det gick igår förutom att hon hade fel galopp så det kommer jag ändra idag om det inte känns rätt, det kan man tjäna några poäng på.
Ni får uppdatering om hur det har gått senare i eftermiddag. Ponnyn är fortfarande världens bästa
 
XoXo//Emma

@vilmas place

XoXo//Emma

På väg hem

Det gick väldigt bra om man bortser ifrån 1:a galoppen som hon gick i fel och jag kände det men böt inte, smart jag va... Men ponnyn är iaf bästttt <3

XoXo//Emma

Tävlingsfix


XoXo//Emma

En vecka till

http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
 
Om en vecka avslutas tävlingen, så se till att anmäla er.
XoXo//Emma

Mot stallet


XoXo//Emma

Dagens planer

Idag har jag fullt upp, fast ändå inte. Vid lunch åker jag till stallet och tar hand om Carisma och sen ska jag knoppa Promise eftersom att jag ska tävla henne. Jag vill ha mycket tid på mig för hennes man kan vara lite som den själv vill ibland. Jag hoppas att någon kan filma, jag tror att min mamma kunde göra det. I morgon kommer även Linnea och Ebba och kollar på när jag tävlar.
- Bästaste Ize ifrån bästaste Grällsta
 
Efter tävlingen idag ska jag hem och duscha samt käka lite middag innan jag åker hem till Vilma. Sover kvar där i natt och följer med henne till stallet i morgon.
 
Nu måste jag paka om lite i min väska. Vi hörs senare under dagen
XoXo//Emma

Snabbis på kvällen

Såg att Ebba hade bloggrapeat mig... Det är sånt som vi gör på våra lektioner, vad gör ni på era lektioner?
 
Nu sitter jag och kollar igenom programmet igen så att det verkligen sitter i morgon. Hoppas hoppas. Pratade även med min tränare lite om tävlingen i morgon och hon sa att det kommer gå skitbra, så jag får lita på henne. Eftersom att det är dressyr så får jag inte rida henne med martingal. Hade jag varit smart hade jag tränat utan idag. Men så smart är ju inte lilla jag, såklart. Jag hoppas att jag kommer hinna knoppa henne, en dressyrponny måste ju ha knoppar ;)
 
Jag tror inte att jag har något speciellt att komma med. Ni får sova gott så hörs vi i morgon igen
XoXo//Emma

En snabbis

Trimmade bebo på dressyren idag inför i morgon. Hon var lite stel oså i början men sen mot slutet blev hon fiiin. Dagens ridpass känns bra inför i morgon. Hon har också blivit rakad så nu ser hon ut som en ponny igen. Joggade även Carisma och det gick bra.

XoXo//Emma

Sååå bra

XoXo//Emma

Träning nu


XoXo//Emma

Bloggrape av Ebba




Bokat

Då är det bokat, 29/11 är det semifinal i Idol och där kommer jag att befinna mig. Ses vi där eller?
 
Samma med stockholm horseshow, det är bokat 30/11. Ses vi där eller?
XoXo//Emma

It's fridayy

Idag är det fredag igen, yeyyy. Så skönt! Fredag innebär ju träning, precis som alltid. Efter träningen ska jag rida Carisma, precis som vanligt det också. På träningen hoppas jag att jag får rida Kapten, skulle gärna vilja hitta knapparna oså på honom.
 
Men nu måste Gucci ut så vi får höras senare, ha en fin fredag.
XoXo//Emma

Sovsällskap i natt


Inte för att jag vet hur jag ska få plats i min egna säng.
XoXo//Emma

Fix och don

Är glad just nu. Min låtlista var väldigt tom nyss men så satt jag och kollade runt på youtube. Där hittar jag 3 bra låtar på nolltid. Då blev jag glad och det är ju ändå ca 10 minuters mera musik till min lista. Det gjorde mig väldigt glad. 
 
Har även fixat ihop lite inställda åt er som kommer komam upp lite när som helst. Idag trodde jag att ett brev skulle komma med men det kommer nog i morgon eller på måndag. Sen om jag har tur hinner jag få hem ett till paket i morgon. Hoppas verkligen det för det är något som skulle vara bra att ha till helgen och tävlingarna. Har jag tur kommer det alltså 2 brev/paket i morgon...
 
- En ledtråd till en av videosarna
 
Nu sitter jag bara och slösurfar lite på datorn... Har spelat in lite material till videos som jag tänkte redigera nu, eller inom en snart framtid. Hoppas att ni kommer gilla dem. Jag har inge mera att skriva så vi får höras senare
XoXo//Emma

Whats in my schoolbag

XoXo//Emma

Längtar efter denna dösnygga boxen

Hoppas att det är intressanta produkter i denna boxen :)
 
XoXo//Emma

Donken med Ebbi


XoXo//Emma

Torsdag morgon

Har planerat lite med Ebba och idag ska vi ta våran fina planerade spontantripp tillsammans, det blir på lunchen då vi har 1h och 20 minuters lunch. Vi vet forfarande inte hur planerad spontantripp går ihop, men tydligen går det ihop på något sätt.
 
Annars har jag väl inga speciella planer för dagen. Vi helt helt enkelt se vad dagen utvisar... Har tyska tills i morgon som jag kan plugga på, där fick jag en sysselsättning...
Nu har jag inget mera att skriva och Gucci vill gå ut. Nej nu ljög jag, hon vill inte alls ut men hon måste. Så vi får höras senare, ha en fin torsdag
XoXo//Emma

Babbel om dagen

Jag åkte ju med Ebba och mami till Carlforska på öppet hus. Det var riktigt roligt och skolan verkar verkligen vara jättetrevlig och linjen som jag vill gå där verkar vara väldigt mysig. Fick ett väldigt bra intryck av skolan måste jag säga. Först satt vi på en genomgång om alla linjer oså innan vi fick gå iväg dit vi ville och kolla runt. Då träffade en av brudarna ifrån min ridgrupp, sen träffade vi Ebbas kompis Linnea. Ni vet hon som var med när jag, Ebba och hon gjorde en give away? Så vi satt och snackade en massa, mysmys. Älskar att hon ifrån min ridgrupp och Linnea kände igen varandra, men visste inte varför. Dem satt länge och pratade och verkligen försökte komma fram till hur dem kände igen varandra. Sen sa båda exakt samtidigt "karate". Jag tror att vi alla har haft ett sånt ögonblick där man så väl känner igen en person, men man vet inte varför.
 
Efter att vi gått runt och pratat om linjerna med vuxa och kollat på en till föreläsning, dock bara om linjen som vi vill gå på så tog vi en fika. Där drack jag vitamindryck för första gången, det var sjukt gott! Ebba har väldigt bra smak för drickor (om man räknar bort Dr.pepper som jag verkligen inte gillar), det var hon som rekommenderade den och samma med Bonaqua päron. 
 
Okej nu kom vi in på lite sidospår men det får vara så... Jag är väldigt glad för vi fick beting på första lektionen i morgon. Vi hade lång lunch idag så vi passade på att göra klart det som vi hade i beting så vi är helt klara och behöver inte tänka på det. Riktigt skönt att vi gjorde det tycker jag. Det märktes dock att vi jobbade på lunchen för i slöjdsalen på extraslöjden så spårade jag inte lite. Det märktes att jag var både trött och hungrig. 
- Bara för att vi var såååå charmiga. *host*

Btw så behöver ni inte fråga när det kommer upp en video, det kommer troligen i morgon. Jag väntar bara på en sak som borde komma med posten i morgon. Det är en sak som jag ska visa upp och tävla ut åt er, nyfikna? Nu ska jag iaf lägga mig, är trött som tusan. En mysig kväll med en fin vän var det iaf idag. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Om 3 dagar gäller det

 
Hoppas att ponnyn vill samma som jag, om 3 dagar gäller det. Ni får verkligen hålla tummarna att det går bra för oss :)

XoXo//Emma

Mot Carlforska


Är på väg till Carlforska med Ebba och Mami.
XoXo//Emma

Chillar


Ligger just nu på ett bord i syslöjdssalen och bara chillar. Ska snart hem, hörs snart.
XoXo//Emma

Kemi


XoXo//Emma

Lillördagens planer

Denna veckan har jag iaf inte lyckats med att somna om. Förra veckan blev det 2 gånger... Ibland vill man bara ge sig själv applåder för att man e så duktig, eller kanske inte.
 
Idag är det ju skola som vanligt. Går till 4 så det är en lång dag. Men jag har själv valt det så jag får skylla mig själv. Fast idag behöver nog Ebba och Linnea gå till slödjen under median så då följer jag nog med för jag har inte så mycket att skriva om och jag vill inte sitta själv.
 
Sen på kvällen är det ju besök på Carlforska som gäller. Ska bli spännande att se vad man tycker om den skolan. Det känns kul att gå med Ebba också för vi brukar inte träffas jättemycket på fritiden då båda gör olika saker olika dagar och ja ni vet hur det kan vara. 
Nu har jag inget mera att komma med och jag behöver gå med Gucci för att hinna till skolan. Ni får ha en fin lillördag.
XoXo//Emma

Bryta en nagel i duschen

Att duscha och komma hit till datorn tog längre tid än jag trott. Jag hade nästan av min nagel till mitten, så jag drog på mig en handduk och sprang till mitt rum för att hitta nagellim. Nu är nageln iaf lagad och den är inte av på mitten. Thanks God for nailglue... Fråga mig inte hur det gick till, men den gick av och jag stod i duschen. Jag får skylla på det grymma balsamet jag använde i mitt hår när jag såg att den höll på att gå av.
 
Fick även lite insperation till att fixa bland mina hyllor efter det. Men klockan 23 och när man har läxförhör dagen efter känns inte sådär jättesmart att dra igång med att fixa det just idag. Får se om jag hinner fixa det i morgon. Jag har åkt på uppdraget med middag eftersom att jag, Ebba och min mamma ska iväg.
 
Idag i skolan planerade jag och Vilma helgen lite. Hon ska nämligen också tävla dressyr, samma program som jag. Då sa vi att efter att vi har tävlat och tagit bort alla knoppar oså ja ni vet... Så skyndar jag mig hem för att duscha och grabba tag i en väska med övernattningssaker och åka iväg hem till henne för att sova där. Det kommer kännas som att jag ska flytta hemifrån. Tävlingskläder, vanliga ridkläderkläder, sovgrejor, vanliga kläder osv. Men det får bli så, en mysig tjejkväll kommer vi ha. Mysmys
- Bara för att Guttis är så söt på denna bilden
 
Nej läxan behöver kollas igenom ytterligare en gång så vi helt enkelt höras av i morgon igen. Natti natti
XoXo//Emma

Just because I love it


Eller kanske inte...
XoXo//Emma

TÄVLING!!

 
Bilden säger ju det mesta ;) Om ni har delat bilden så ska ni också skriva det i eran kommentar. Så gör det som står och vinn gratis reflexer. Hur bra är inte det? Vad väntar ni på? Köööör
XoXo//Emma

Mot stallet


Är på väg till stallet nu. Tävlingen kommer upp snart, så håll utlik
XoXo//Emma

God morgon tisdag

Idag är det tisdag. Inga andra planer än dem vanliga på tisdagar. Skolan sen blir det stallet och ta hand om båda sessorna. Jag har dock ingen aning hur mycket jag ska rida Carisma så jag joggar väl lite som vanligt, kanske tar liite galopp. Sen hoppas jag att jag hinner ta hand om Promise. 
 
Ja, det är dagens planer och jag har inte så mycket mera att säga nu. Håll utkik efter tävlingen som kommer upp under dagen. Ha en fin dag
XoXo//Emma

Natti


Sov gott finisar
XoXo//Emma

Lite om dagen + planer

Har skrivit ihop tävlingsinlägget åt er nu, det kommer upp i morgon. Jag har även en tävling på G på min youtubekanal, det är något för alla. Hoppas att ni kommer gilla tävlingarna.

Idag har jag även planerat att åka till Carlforska på onsdag med Ebba och mami. Det blir mysigt och bra, för vi vill ju kolla in skolan så då åker vi dit tillsammans sa vi. Sen blir det nog en planerad spontantripp någon dag för våran del också. Mysigt med den där bruden alltså :*

På stan idag följde det bara med ett par trosor och ett par gummistövlar som jag ska ha i stallet. Inget som kändes värt att lägga upp bild på så ni får överleva utan det idag.
 
Nu glor jag iaf på TV och det ska jag fortsätta att göra
XoXo//Emma

Fy F*N, S J U K T ! !

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17797640.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17797640.ab
 
Det ska inte behöva bli så, inte i något land! Speciellt inte i Sverige... Ett tecken att sjukvården kanske måste bättra sig en aning. Det är inte gött att sitta 8 timmar på akuten utan att veta mycket alls som liten 8-åring som jag fick göra när jag hade en spricka i armen... 
 
XoXo//Emma

Ner på stan snart

Har precis mejlat lite och ni kommer få en tävling som kommer upp här i morgon. Låter det roligt? Om vad tänker jag inte säga ännu, det får ni se. Men det är hästrelaterat denna gången, så mycket kan jag iag säga.
 
Snart ska jag iaf ner på stan med alla i min familj utom pappa. Får se vad som händer där och om något följer med hem eller inte. Nu ska dock pengar sparas till julklappar. Har lite planer på vad som ska köpas, inte helt 100 till alla ännu men till dem flesta är jag säker.
- Bara för att jag inte visste vad jag skulle ha för bild och för att denna ponnyn e såå söt
 
Ha en fortsatt fin eftermiddag/kväll
XoXo//Emma

Nomnom


XoXo//Emma

Musik


XoXo//Emma

Måndag = Ny vecka

Idag är det måndag och en ny seg vecka. Dagens skola består av 3 lektioner, vilket är ganska chill. Efter skolan ska jag plugga och sen när mamma kommer hem åker vi ner på stan. Jag ska nog inte köpa något, men vi får se hur det blir... 
Det är väl dagens planer. När jag kommer hem ska jag också gå med Gucci. Nejmen nu ska Gucci få en promenad så vi får höras senare. Ha en fin dag
XoXo//Emma

Sega söndag

Nu har jag glott på tv 2h och gått med Gucci så nu väntar sängen. Nej juste, kom på att det kanske är skönt att duscha. Aja in i duschen, sen sängen. Natti
XoXo//Emma

Hemma igen

Har ju varit hos Alice under eftermiddagen. Det var väldigt mysigt måste jag säga. Direkt när vi kom dit böt jag om så att vi kunde hämta hästarna och göra oss redo att rida innan det blev mörkt. Vi hann rida innan det blev mörkt så det var väldigt skönt. Jag fick rida på hennes fina ponny som heter Pytte. Han var väldigt mysig att rida på. Nu ett tag har jag ju ridit storhäst så det var mysigt att hoppa upp på en ponny igen. Vi snackade även en massa och hade det väldigt mysigt. Vi kollade även på bilder ifrån när vi red, ni vet när jag var på Hamre under höstlovet och red? Hon skulle nog skicka dem snart så då kommer jag kunna lägga upp dem här åt er.
- Hade ingen bild på Pytte så ni får en bild på bästa ponnin
 
Snart ska jag iaf gå in i vardagsrummet och mysa i soffan framför TV:n i två timmar. Allt för Sverige och Bron, mysmys
XoXo//Emma

Kollar på bilder


XoXo//Emma

Mot Alice


XoXo//Emma

Du har väl inte glömt?

Du har väl inte glömt att anmäla dig till tävlingen om att få gästblogga här på min blogg? 
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
http://emmaostensson.webblogg.se/2013/november/tavla-om-att-fa-gaatblogga-har.html
 

Eller min tumblr?
 
Eller att gilla bloggens facebook?
 
XoXo//Emma

Söndag, veckans sista dag

God morgon på er
 
Idag är det plugg som gäller. Engelska grammatik och Kemi, trevligt att göra det på en helg... Men ska man få bra resultat på proven måste man plugga, thats it. Sen vid lunch kommer mamma och Erik hem, de ska iväg och kolla på vinterskor åt honom. Så kommer de ha med lunch som ni snabbt slänger i oss innan vi åker iväg till Alice och hennes familj. Träffade henne i onsdags, men ändå känns det som en evighet sen. Vi ska rida hennes hästar och sen lär det väl bli en massa babbel oså. Mysigt efter en förmiddag med plugg.
- Henns fina storhäst ifrån i vintras
 
Men nu ska jag sätta igång att plugga. Efter det ska jag plugga igenom Lätt B lite så att det verkligen sitter till helgen som kommer. Ha en fin söndag mina fina
XoXo//Emma

Svar på tal + dagen

Det var någon som frågade vad jag gjorde i matsalen och jag har ju redan skrivit om det. Längre ner här på bloggen står det, ett av fredagens sista inlägg... 
 
Under dagen har jag planerat vad som ska hända i morgon. Men jag tänker inte skriva det nu för jag vill ju ha något att komma med i morgonbitti. 
 
Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva mera. Ni får ju veta vad som händer på dagen, när det händer. En sak har jag inte skrivit och det är att jag idag har märkt väldigt tydligt vilket varv som Carisma har lättare för och svårare för. Hon var verkligen jobbigt och gjorde inte som jag bad på en gång när jag skulle galoppera. Jag red över en bom en gång och det kaosade sig. Därför gav jag mig inte tills hon gjorde det jag ville och därför blev det mer galopp än jag planerat. Men jag ville inte låta henne "vinna"...
 
Nej jag har inget intressant att snacka om. Så jag tänker säga god natt nu och vi hörs i morgon
XoXo//Emma

Yammi


XoXo//Emma

Vad som finns i mitt skåp

XoXo//Emma

Bilder ifrån igår

Alla bilder är fotade av Victoria Brammeby
 
Han e snygg denna häst, Wing Commander
XoXo//Emma

Mot stallet

Har precis käkat lite lunch och nu tänke jag cykla iväg till stallet. Ska rida lite på Carisma, tänkte rida igenom lätt B om det går. Det kan vara massa hinder i vägen, det visar sig.
- Igår lekte han giraff... Mera bilder kommer snart
 
Annars har jag inga planer för dagen, till middag ikväll blir der spicy så vi åker väl och hämtar det ikväll. Annars ska jag bara vara hemma. Tänkte köra på lite spamys efter stallet idag... Jag har verkligen inget mera att komma med och stallet väntar så jag ska väl cykla iväg. Ni får ha en fin lördag
XoXo//Emma

Saturday morning


XoXo//Emma

God natt fredag


I morgon är det lördag och det innebär plugg och stall för min del. Men nu håller jag på att slockna så god natt.

XoXo//Emma

Gott & blandat ifrån idag

Red en häst som heter Wing commander, även kallad Kapten. Det var en väldigt roligt att rida honom och jag hoppas att jag kommer kunna fortsätta att ha honom. Vill gärna hitta ännu mera knappar på honom. På träningen pratade jag även med min tränare om att jag tänkte debutera Promise i dressyr nästa helg och hon tyckte att programmet som jag hade valt var bra för oss. 

När jag red Carisma kom hennes ägare förbi så då galopperade jag lite på Carisma och det gick väldigt bra. Hon hade blivit tömkörd tidigare idag så hon var lite mattare i kroppen än vad hon brukar vara. Men hon är en sån häst som måste värmas upp innan hon börjar bli mjuk och fin. Ska galoppera lite på henne i morgon också sa vi. 
 
Tidigare idag skrev jag ju också att jag hade gjort en bra sak. Det var att det satt en liten 6:a ensam och vi gillar verkligen inte att få se folk som sitter ensama och äter. Så vi satte oss med henne och hon verkade bli glad. Vi ska fortsätta att göra det om vi ser henne sitta ensam igen. Vi fick mycket beröm av lärare för att vi satte oss med henne sp det var roligt.
 
Såg även att det var någon som frågade varför vi inte fick hoppa högre och det är för att våra lektionshästar måste hålla. Vilket jag tycker är tråkigt men det är så det får vara och vi kan inte göra något åt det :/
XoXo//Emma

Hiss & diss

Dissar:
Unga som röker och dricker - Så dumt att unga förstör sina kroppar och sig själva. 
 
Bloggare som bara bloggar för gratissaker - Det är så dumt eller hur jag ska säga, finner knappt ord *ryser*. Jag verkligen avskyr bloggare som bara blogar för att få gratis saker. Jag tycker att man ksa blogga för att man gillar det, inte för att man ska få gratis saker av företag om man har tur.
 
Sjukdomar - Det är så jobbigt och tråkigt att vara sjuk. Samma sak med hästsjukdomar, det var ju en vanlig sjukdom som tog Gordon och Prancers liv :/ Nej usch, inge kul
 
 
Hissar:
Förra månadens glossybox - Det var min första men jag har sett andra youtubers boxar och dem har varit mindre bra. Därför är jag väldigt nöjd med min och hissar den
 
Att julen snart är här - Jag längtar tills när alla julklappar ska köpas och fixa fram allt julpynt, pynta i stallet, äta julgröt i stallet på julaftonsmorgonen, rida pärlis på julaftonsmorgonen, träffa släkten, äta all god julmat. Gud så mysigt, nu får det gärna börja komma lite snö för snart är faktiskt julen här, mysmys
 
Grymma brudar - Utan grymma vänner som stöttar en vet jag inte vem man är. Ens vänner märker när något är fel och dem finns alltid där. Love ya

Dressyr


XoXo//Emma

Glaaaad


Har precis gjort en bra sak i matsalen. Nu är det mattelektion. brb

XoXo//Emma

Fridayy

Slumrade till idag igen, bra gjort Emma... Jag borde ha ett till larm, typ vid 10 över eller något. Aja jag hann iaf käka och hunder har fått en promenad. Då är det bara jag som snart ska promenera iväg för att möta mina brudar innan skolan. Jag går för mamma hämtar mig och Emelie på skolan och kör oss sen till stallet.
 
Idag är det träning och sen ska jag rida Carisma. Men nu måste jag gå. Ni får ha en fin fredag så hörs vi senare
XoXo//Emma

Massa tankar ut mitt huvud en torsdagskväll

Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att städa lite och sen plugga. Ni har ju även fått sett det fina armbandet som jag fick. Vad tycker ni om det? Jag älskar det :) 
 
När mamma kom hem satte vi i bilen och åkte iväg för att lämna min brorsa på träning och innan vi åkte till affären och köpte dagens middag. När vi kom hem satte vi oss med alla 53849304835 gymnasiepapper och kollade lite, eftersom att hon var borta igår. Jag blev nog ganska säker på vilken ordning jag vill ha mina 2 program och linjer som jag väljer mellan. Behöver dock ett sistahands val, där är jag inte lika säker på vad jag vill ha. Jag får kolla runt lite och känna mig för. 
 
Jag blev även glad idag när min mattelärare sa att hon ville sätta ett C som betyg på mig. Hon sa det idag när jag ville ha hjälp med en sak, då sa hon att jag hastade igenom uppgifterna och att om jag tog det lugnare skulle jag förstå direkt och det kulle bli rätt. Hon tyckte att jag hade C kunskaper som väntade på att få visa sig. Om jag går ut nian med ett C i matte så kommer jag bli väldigt glad. 
Idag har jag fått bra saker gjorde, städat, pluggat en hel del, lagt upp lite inställda åt er. Därför är jag ganska nöjd med dagen. Har dock lite mera plugg att ta tag i till helgen, som glosor och lite kemi. Har biologiprov om 2 veckor som jag ska börja plugga till men kemin känns viktigare att engagera sig åt innan det är dags att börja med biologin. 
 
Nej slutbabblat med allt som ens heter skola. Nu är det sängen som väntar för min del, jag höll på att somna i skolan och hade ont i huvudet för att jag var trött , därför det är väl smart att lägga sig nu. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Middag


XoXo//Emma

Världens finaste saker

Jag fullkomligt älskar resultatet! Det bev såååå fint. Gillar att hon har gjort armbandet blandat med bådas tagel och att det är två flätor, sen satt det en bricka där det på ena sidan är ett P och på den andra ett C. För Promise och Carisma. Sen har hon tagit små superifna hästhuvuden och tagit deras tagel och gjort som 2 miniatyr hästar, supergulligt. Den hade hon gjort som en toffs med bådas tagel blandat och sen en namnbricka med ett P och ett C på. Den pryder nu min nyckelknippa och armbandet kommer ofta att sitta på min hand, det var så sjukt fint. Hon som har gjort det finns häääääääär eller om ni går in på simplycia.net. Ni borde kolla in hennes nya hemsida :)

XoXo//Emma

Dagens outfit

Mörka jeans - Lager157
Svart top - New yorker
Armband - Simplycia.net
Parfym - Victoria's secret, strawberries and champange

XoXo//Emma

En snabbis på morgonen

Idag är det torsdag, snart fredag. Är sjukt trött idag och det var sååå kallt när jag vaknade, men jag pallrade mig upp och käkar nu fukost. Snart ska jag gå med Gucci innan jag åker till skolan. Idag tänkte jag hinna med att fota dagens outfit
 
Nu hinner jag inte skriva mera för jag måste bli klart så att jag hinner ut med hundi. Ha en riktigt fin torsdag
XoXo//Emma

Dagen med ett ord "gaaah"

Denna dag kan jag sammanfatta med ett ord, gaaaaah. Jag är nu hur trött som helst efter en dag bland en massa montrar och sen lite i skolan och i stallet. Det enda jag vill göra nu är att lägga mig och bara sova, men snäll bloggare som jag är så ville jag blogga ett bra inlägg åt er nu innan jag lägger mig...

Morgonen började ju en kort sväng i skolan med 2 lektioner. Sen åkte jag och mina brudar iväg till bombadier arena som det heter där mässan var. Det börjar med att vi blir "påkastade" goodiebags och sen träffar jag Alice och efter det så dog jag. Jag hörde en bekant röst som lät jätteglad, kunde inte placera direkt vem det var. Så vänder jag mig om och får se Ella ifrån Grällsta. Hade det inte varit en massa folk där hade jag brutit ihop, jag hade inte räknat med att träffa henne där. Men snacka om underbart att få träffa henne igen så jag var helt uppe i varv när vi gick in och började gå runt för att kolla in alla montrar.
Efter ett tag var vi klara så stack vi iväg till stallet, där gosade jag med Promise och hann ta hand om henne samt ge Carisma mat och mysa lite med henne. Sen gick vi tillbaka kollade när Ebbas kille körde lite gymnastik innan vi var helt nöjda med att ha kollat och då åkte vi vidare mot donken och käkade lunch. Efter det var vi proppmätta men vi rörde oss mot skolan för att ha språk. Vi trodde att vi skulle ha media efteråt också, men den var inställd så då blev vi väldigt glada. När jag kommer hem ser jag att jag har fått ett paket ifrån simplycia.net. Vad som låg i kommer ni få se i morgon, det är så gaaaalet fint :)
 
Jag hann vara hemma ett tag innan pappa kom hem och då åkte vi till mässan en gång till. Då tog jag ännu mera papper/påsar ja allt sånt och pratade med lite folk ifrån lite olika gymnasium. Jag tror att jag är ganska säker på vart jag vill gå som första och andrahandsval men tredje är lite osäkert ännu. Mamma är borta så när hon kommer hem i morgon eller till helgen så ska vi pratade och kolla lite. Nu när hon är borta får jag vara minimamma. Pappa ligger redan och sover, lika så min brorsa. Så jag får städa i ordning oså, då börjar man känna sig stor. Jag kan inte fatta att jag om ett år går i gymnasiumet, helt sjukt.

Nej usch, detta blev en lång bibel men nu ska jag sluta skriva och jag vill sova så det ska jag göra nu. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Bara liiiiite kassar

Vaddå stressad, jag nej! Pttth, aldrig.
 
XoXo//Emma

En lista

Hur högt har du hoppat? Kanske typ 80-90 (vi får inte hoppa högre på ridskolan :/)

Vad är de högsta du hoppat med A ponny? Har ingen aning, men typ 50 cm? 

Hur högt har du har du hoppat med B ponny? Typ 80 cm.

Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? Typ 80 cm.

Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? Typ 80/90 cm? 

Vad är de högsta du hoppat med häst? Typ 80 cm

Vad är de högsta du hoppat barbacka? 60/70 cm

Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 60/70 cm kanske.

Vilken häst är roligast att hoppa? Promise eller Carpen

Vilken häst är lättast att hoppa? Promise

Vilken häst är svårast att hoppa? Carpen

Vilken häst är piggast i dressyr? Oftast Carpen, men det kan ju variera ifrån dag till dag.

Viken häst är piggast i hoppning? Carpen

Vilken häst är den bästa i dressyr? Somsagt, beror lite på. Men jag skulle säga överlag, Carpen

Jag har/haft…

En egen häst: Nej

En foderhäst: Nej

En medryttarhäst: Japp

En sköthäst: Japp

Ridit barbacka: Ja...

Ridit utan stigbyglar: Ja...

Ramlat av en häst/ponny: Såklart, man e ju duktig...

Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Japp och det slutade på akuten...

Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: Japp

Gått omkull med en häst: Nej, tur det!

Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: Nej och det är jag glad för.

Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny: Ja, somsagt på ett hinder och det slutade med en operation

Ridit ut ensam: Yes...

Tävlat hoppning: Japp

Tävlat dressyr: Japp

 

Ni får gärna göra denna lista och skicka en kommentar med länken till inlägget. Listan gjorde jag på hästarna som jag rider och inga andra ;)  Listan hittade jag hääär
XoXo//Emma


Mot mässan, igen


XoXo//Emma

Gårdagens inköp

Ljusare jeans - Lager157, 150 kr
Mörkare jeans - Lager157, 150 kr
Snedskuren sminkborste -Maxi, 20 kr

XoXo//Emma

Donken med brudarna


XoXo//Emma

Stressig morgon

Morgonen blev lite kaos för jag slumrade till och vaknade när jag skulle äta frukost. Jag hade hunnit vela sminkat mig idag... Men jag slängde vi mig frukosten och gick ut med Gucci. Det resulterade i att jag hann sminka mig lite snabbt nu. Vill inte vara helt som en zombie när vi ska träffa massa människor...
 

Men nu hinner jag inte blogga mer, med nöd att jag hann slänga in detta. Ha en fin onsdag så hörs vi, vissa av oss kanske ses på gymnasiemässan idag?
XoXo//Emma

In i duschen

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen lägga mig och sova. Är trött efter en lång dag med en massa aktivitet.. Jag vet inte vad jag ska skriva mera och nu skulle jag verkligen vilja hoppa in i duschen så ni får sova gott och vi hörs ju i morgon igen
XoXo//Emma

Min eftermiddag

Halloj
 
I stallet idag skrev jag upp mig på Lätt b:n på Promise. Jag är riktigt taggad och det ska bli väldigt roligt. Nu måste jag bara plugga in programmet i huvudet igen. Sen gick jag och fixade i ordning Carisma för riding lite snabbt så att jag skulle hinna rida innan det var träning ute i stora. Jag hann skritta fram och jogga så att jag var nöjd innan dem kom och jag var tvungen att gå ut. Hon gick jättebra idag och lyssnade verkligen på mig #nöjdtjejhär. Men jag tyckte ändå inte att hon hade fått tillräckligt med motion så jag slängde på henne ett gosigt fleecetäcke och lite reflexer och så gick vi en liten promeand då dem också skulle fodra så då passade de bra att ta ut henne. Sen när jag kom in med henne igen så mockade jag och fixade lite, spolade av benen oså. Idag lät jag täcket sitta på för jag tyckte att det var kallt, hennes ägare tyckte också att det lät som en bra idé.
 
Mamma hämtade mig i stallet så fick jag byta om för att sedan åka iväg till Erikslund. Där böt vi ett par skor och en tjocktröja som hade gått sönder. Jag var även inne och köpte lite saker så jag visar dem för er i morgon tänkte jag. Är riktigt nöjd med köpen. Sen var vi i shoppingcenter och käkade lite kebab i bröd som middag. På vägen ut tog vi varsitt Wienerbröd en kopp kaffe med oss innan vi åkte och hämtade min brorsa. 

Det är var som har hänt på eftermiddagen i mitt liv idag... Nu ska jag hitta på något att göra innan jag ska krypa till kojs. Vilket jag ska försöka att göra i tid då jag ska på gymnasiemässa med skolan och sen med pappa på kvällen.
XoXo//Emma

I just died

Hur gulligt var inte detta??

XoXo//Emma

Mot stallet


XoXo//Emma

Feeling girly today


Vad tycks?

XoXo//Emma

Tisdag

Dagens planer vet ni om för dem skrev jag ju igår. Sen har det inte hänt så mycket under natten så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Därför får detta bli ett väldigt kort inlägg för min del.
 
Hoppas att ni har en fin tisdag i alla fall. Vi hörs senare under dagen
XoXo//Emma

Planer

Idag har jag chattat med min fina vän och vi har kommit fram till att det blir dressyr "meetinget" eller vad man ska kalla det för oss båda. Vi planerar att anmäla oss i morgon. Jag tänkte debutera dressyr på Promise, programmet blir en lätt B. Vet inte om det är rätt program att debutera med men det känns bra och jag är taggad. Ska kolla lite med min tränare vad hon tycket om min idé. Längtar tills jag får göra henne fin, dra på mig dem vita byxorna och allt som hör till, ja det ska bli så kul att debutera dressyr på henne. Det är dock final på mitt otursdatum, med exakt 10 månader så det känns mindre bra. Jag får glömma det för just den stunden och köra på som vanligt.
- Hon kan vara en dressyrponny oxå, inte bara hopponny

Annars är det väl vad som har hänt under kvällen. Jag och min brorsa spelade ju in en video som ni fick se för nån timme sedan. Hoppas att ni gillade den. Den var rolig att göra, även om vi inte åt så jättekonstiga saker... Men man tager vad man haver. 

Idag i skolan fick vi reda på att engelskan var tills nästa vecka så det var en riktig lättnad måste jag säga... Men jag längtar också efter posten som borde komma i morgon. Jag väntar ju som jag har nämnt på ett galet fint armband och det borde trilla ner i brevlådan i morgon. Är sååååå spänd på att få se det

Nu tänkte jag dock kolla insta oså innan jag blir en zombie. Ni får sova gott.
XoXo//Emma

Söta ni

Jag gillar att ni är gulliga och kommenterar här på bloggen. Men helst så behöver ni inte kommentera på tävlingsinlägget, det är till för kommentarer som har med tävlingen att göra. Därför har jag tagit bort dem, även om dem var jättegulliga. Vill ni kommentera igen så kan ni ju göra det på ett inlägg som inte är ett tävlingsinlägg ;)
 
Snart ska jag iaf kolla på TV med min familj i soffan. Dessertmästarna sen det okända då det var här i Västerås idag. Vi hörs senare
XoXo//Emma

100:ade videon på youtube

XoXo//Emma

Tävla om att få gästblogga här

När jag ska till Stockholm horseshow skulle det vara skönt att ha något inställt inlägg, även om jag kommer uppdatera live. Men något inställt är alltid skönt att ha. Därför tänkte jag att jag har en liten tävling där man kan vinna att få gästblogga här. Jag drar 2 vinnare 22 November.

Det enda som ni behöver göra är att kommentera detta inlägget och skriva erat namn + bloggadress samt att ni är med. Har du ingen blogg kan du ju inte länka den ;) Man kan ju ändå få gästblogga här... Svårare än så är det inte. Varför inte vara med?
XoXo//Emma

Ute med vovven


XoXo//Emma

Kickar igång en ny vecka

Måndag vecka 45 idag. Inte alls många veckor kvar på detta året. Helt sjukt, var har tiden tagit vägen? Jag kommer göra en summering av året lagom till nyår.

Idag är det skola som vanligt, en lektion på 20 minuter sen en låååång och en normal och sen slutar jag, chillpill måndag. Fast det första som jag ska göra efter att jag har gått med Gucci efter skolan så ska jag plugga på engelskan och läsa kemin. Gör man det direkt när man kommer hem får man ju mera tid till att ha fritid efteråt och då vet man att man är klar med det tråkiga plugget.
 
Snart ska jag iaf gå ut med Gucci innan jag ska åka och möta mina brudar. Det är typ det bästa med att skolan har börjat, att man får träffa alla underbara brudar och att få tillbaka rutiner igen. Men läxor och skolan i sig skulle man gärna kunna hoppa över.
XoXo//Emma

Min kväll, sista kvällen på lovet

Ni kommer kanske ihåg att jag skickade iväg lite tagel till en galet snäll person som skulle göra ett armband åt mig? Jag har mejlat med henne från och till för att höra hur det går, och idag skrev hon att det var klart. Hon förklarade också lite hur det såg ut. Snacka om att jag längtar tills brevet kommer i min brevlåda, har jag tur kommer det på tisdag eller onsdag. Visar det för er, såklart. Jag är såååå spänd på att få se hur det ser ut

Nu har jag och mamma iaf gett Gucci en kvällspromenad och jag ska hoppa till sängs, i lite bättre tid än vad det har blivit under lovveckan. Btw är det bara jag som vaknar typ klockan 8, av mig själv? Jag ville sova på lovet, men min kropp ville att jag skulle upp och gå till skolan, typ...
- Gucci i vintras

Ni vet väl vad som har hänt idag så jag har inte jättemycket att flika in med. Därför ska jag nog avsluta detta inlägget och krypa till sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Mys


Sitter i soffan och myser med ost och kex med min familj. Brb
XoXo//Emma

En snabbis

Var nyss hos mormor en sväng och fikade lite. Jag hade med datorn så jag och min brorsa spelade lite på den efter att vi hade fikat. Sen på vägen hem handlade vi lite, då köpte vi ett paraply och ett paket tuggummin till min. Såg även att jag hade fått en fråga om vart jag har köpt star nature parfymerna och jag har köpt dem på Ö&B, men sen har jag köpt någon på en affär som heter klädhuset M.
- Bästa gullet
 
Nu tänkte jag sätta mig och kolla på lite youtubeklipp innan jag ska plugga och käka middag. Vi hörs senare
XoXo//Emma

6 saker ni kanske inte visste

* Jag älskar att sova med nytvättade lakan, love it

* Förut förstod jag inte meningen med tumblr, nu älskaaaar jag det

* Jag älskar att koda och leka med designer

* Jag är väldigt nyfiken av mig, vill veta allt som går att veta

* Det enda som jag önskar mig i julklapp av familjen är en ny mobil, helst en iPhone

* Jag gillar höstens färger och hösten, men inte allt regn
XoXo//Emma

Oktober favoriter

XoXo//Emma

Söndagsmys


XoXo//Emma

Lördagen lider mot sitt slut

Som ni såg var det blött på ridbanan så därför busade jag och Carisma lite med vattnet, snacka om att hon gillade vatten. Jag tänkte bara att hon skulle få skölja av sina hovar lite för efter att jag hade travat hade dem blivit väldigt leriga. Men så stannar jag till och hon börjar lyfta på benet och busa med vattnet så jag lät henne göra det ett tag och hon verkade verkligen gilla det. Då vet vi alla något nytt om den hästen. Sen efter att jag hade ridit henne tog jag hand om Promise och mockade åt dem båda innan jag slängde på Carisma fleecetäcket och gick en promenad i skogen. Det var riktigt mysigt i detta höstvädret. Hon kan verkligen vara gosig ibland den hästen. Idag skötte hon sig alldeles utmärkt så det är jag väldigt glad för.
- Älsklingen ifrån gårdagen dressyrträning

Idag insåg jag även att det snart är skola igen, den börjar ju på måndag. Det är mindre roligt då lovet har varit jättemysigt och jag har väldigt roligt. Ännu mindre roligt blir det när man har 46/49 eller något i liknande siffertal i glosor läxa tills på tisdag... 

I morgon har jag inga jättespeciella planer. Kanske skulle åka iväg till mormor, det visar sig... Men nu är jag riktigt trött så jag tänkte avsluta detta inlägget och lägga mig i sängen och sova. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Myser framför TV:n


XoXo//Emma

Middag


XoXo//Emma

Gulle hästen


Idag när jag red så var det blött på ridbanan och det var stora pölar med vatten. Då red jag dit med Carisma så hon fick gå runt lite i det. Och det gillade hon verkligen. Hon stog och plaskade med sina hovar och verkade allmänt nöjd. Jag travade även igenom vattnet och det gick jättebra, gulle häst.
XoXo//Emma

Gårdagens inköp

Dem var på reda för bara 150 kr, jag kunde inte motstå de till det priset. Dem är köpta på din sko och jag totalt älskar dem. Är lite som boots med klack, visar dem på någon dag. Typ måndag
XoXo//Emma

Lunch

Slänger i mig lite korv nu, ska till stallet sen. Fick även lite bilder ifrån igår :)
XoXo// Emma
 

Lördags morgon

Har precis käkat frukost med familjen. Idag kommer det inte att hända så jättemycket speciellt. Jag ska till stallet och ha hand om båda hästarna samt rida Carisma. Sen får jag väl se vad dagens utvisar. Nu tänkte jag och min brorsa sätta oss och spela sims. Vi hörs senare

XoXo//Emma
 

Då var denna fredagen slut

Nu var denna första dag av November slut för min del. Är så trött så direkt efter att jag har skrivit klart detta lägger jag mig i sängen med min mobil ett tag innan jag somnar. Denna dagen har varit en bra dag. Åkte till Erikslund vid lunch, käkade lunch och gick runt i shoppingcentret ett tag. Som ni kanske vet om ni följer mig på insta så gick jag runt där i ridkläder, det kändes väldigt fint... Men dem var tvättade och jag skulle till stallet efteråt så why not? Jag fick med mig ett par jättefina skor hem, jag ska fota dem och lägga som inställt i morgon tänkte jag. Vi var även inne på en djuraffär och köpte lite saker till Gucci, som reflexväst, grisöron, nå mer godisgrejsakaktigt och leversnittar. 

På vägen hem släppte mamma av mig i stallet. Det första jag gjorde var att sadla och göra i ordning Carisma så att jag skulle kunna hinna rida henne innan det var träning. Som vanligt skrittade jag fram ute runt paddocken, idag såg jag dock mamma när jag skrittade runt så jag och hästi gick till henne innan jag gick till ridhuset och började jogga henne lite snabbt. Jag han precis träffa alla goa brudar ifrån min grupp när jag var på väg till kontoret så vi snackade på som vanligt innan vi fick komma in på kontoret och välja häst. Idag valde jag Promise, av lite olika anledningar. Det var långa personer bakom mig och jag ville ha henne, då var det ett lätt beslut.
Ni har nu fått sett en video, det var inte världens bästa kvalité hela tiden men ni fick iaf se lite. Jag måste bara få säga att vissa delar när vi red gick så galet bra, hon flyttade precis som jag ville oså i slutet i traven och i galoppen så var hon som en dröm stundtals, mjuk som smör, luftiga, härliga språng och ja helt underbar. Nu kommer ni som inte rider tänka ba "va f*n snackar hon om" och jag orkar verkligen inte förklara, men hästmänniskor förstår känslan... Efter passet var hon genomblöt av svett stackarn, men det är ett bra tecken för mig :) Då vet jag att hon har jobbat på bra och gjort något, skönt med ett "kvitto" på ridpasset så att man vet att känslan också stämde på hästen.
 
Ne detta inlägget ska inte bli en hel bibel, den är ju redan en halv bibel... Men ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Ifrån idag

Somsagt, ursäkta kvalitén men det är filmat i ett ridhus med en mobil...
XoXo//Emma

Carpen skillnad

Februari:


Oktober:
 
 
Vad tycker ni om våran utveckling? Personligen märker och ser jag stor skillnad. Nu har jag mycket mer koll och vet hur man ska rida honom på ett annat sätt i andra videon än i den första. Jag gillar verkligen denna storhästen och tror att vi kan komma långt om jag rider honom ganska regelbundet. Han är verkligen en sån där häst som man lär sig av. Love this boy, my new prince aka nallebjörn
XoXo//Emma

Dressyr på bebiii snart


XoXo//Emma

Vad jag ska köpa på mässan

Jag har tänkt ut lite saker som jag ska kolla efter och kanske köpa på mässan och jag tänkte dela med mig lite till er. Okej nu i efterhand blev det bara 2 saker på min lista men det lär bli annat när man väl kommer dit... Jag visar ju alltid vad som följer med hem så ni kommer också att få se vad som följde med.

* Ett schabrak. Jag tänkte kolla på ett till schabrak som Promise ska få ha nästa sommar

* 3-pack med Kingsland strumpor. Förra året kostade dem typ 60-70 på börjer och jag totalt älskar dem strumporna
XoXo//Emma

Mot Erikslund


XoXo//Emma

Fridayyyy

Idag har det äntligen blivit fredag igen. Lovet har gått fort men jag har ändå fått något gjort så det känns bra. Kring lunch idag kommer mamma och hämtar mig och min brorsa här hemma så ska vi åka ut till Erikslund och käka på IKEA tror jag. Vi skulle kanske in på nån mer affär, det har jag ingen aning om. Sen släpper mamma av mig i stallet så att jag hinner rida Carisma innan jag ska träna dressyr. Har jag tur så kommer jag få ta Promise, även om Johanna tycker att jag kan henne innan och utan och jag skulle kunna rida henne i sömnen har hon sagt... Fast jag håller nog med henne, hehe. Men jag vill ändå rida henne nu idag.
 
Btw idag är det redan November. Om 29 dagar är det alltså Stockholm horseshow, tagga till det. Det kommer även komma ett inlägg där jag berättar om vad jag ska kolla efter på mässan. 

Men nu ska jag och min brorsa spela lite sims, idag igen... Ni får ha en fin dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma