Hästar genom tiderna #6

Den sjätte hästen jag tog hand om/tar hand om är Carisma. Hon har ju varit med på bloggen sen jag startade den. Henne blev jag tillfrågad av ägaren att börja hjälpa till och ta hand om. Till en början hade vi verkligen inget band och jag var bara en människa som kom och tog hand om och red henne. Men efter ett tag fick vi ett band.
Hon är så söt för när hon är i hagen och man ska ta in henne och ropar hennes namn så gnäggar hon oftast. Fast det är om hon kan tänka sig att komma in. Är det skönare i hagen lyssnar hon inte och vill inte alltid komma in. Oftast brukar det vara att hon kommer till grinden och gnäggar eller bara kommer i full galopp ifrån andra sidan hagen, söta häst.
 
Henne skötte och red jag 3 dagar i veckan. Skrittade ut i skogen, red lite lätt på flisen eller i paddocken. Till en början innan hon har blivit varm och kommit igång är hon ganska slö och vill egentligen inte göra något alls. Men när hon är varm och har kommit igång blir hon som en dröm. Lätt som tusan för skänklarna och svänger bara man tänker på det. Henne har jag också lärt mig väldigt mycket på. Tyvärr är hon ju också skadad så hon kommer nog inte kunna bli en tävlingshäst igen, men det kommer nog gå att kunna rida fullt normalt och lösgörande i en paddock eller liknande. 
 
Carisma har jag egentligen inte slutat sköta på det sättet. Utan hon är flyttad för att bli betäckt, vilket hon har blivit och det har tagit. I maj nästa år kommer fölet om allt går enligt planerna. Jag försöker åka ut till där hon står nu så ofta jag kan, men inte alls lika ofta som när jag skötte henne. När skolan och alla rutiner börjar igen ska jag försöka fixa en bestämd veckodag som jag kan åka med ut till henne. 
XoXo//Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kommenterar du ofta?

E-postadress: (bara mellan dig och mig, ingen annan)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback