Avslutar en rolig helg

När årets första lussebullar är bakade, då vet man att jullen är på ingång. Jag börjar dock bli lite nojig kring detta med julklappar, jag har endast köpt en hittills. Okej det är ett bra tag kvar så jag bör inte vara nojig, men jag gillar att ha saker som det fixat i god tid. 
 
Det märks att vi har gjort mer saker än vad vi brukar på helgerna och varit uppe många fler timmar än vad vi brukar, för just nu är helt slut. Men det är så otroligt ärt det då det är en väldigt rolig grej att göra och det är något som har blivit något av en tradition numera. Så jag räknar med en minst lika bra helg nästa år och förhoppningsvis åker jag dit med några vänner istället för familjen.
Nu ska jag sätta på ett avsnitt av någon serie innan det är dags att runda av denna helgen. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Adventsfika


Eftersom att det är första advent idag var vi tvugna att ta och baka lusselatter att fika med när vi kom idag.
XoXo//Emma

Me-time - T A G

Vad tittar du på/läser du under din me-time?
Om jag verkligen vill ha me-time brukar jag sätta på något avsnitt av någon serie, just nu är det Grey's anatomy som gäller för min del, även några andra serier såklart. Annars brukar jag läsa olika blogga
 
Vad har du på dig under din me-time?
Troligtvis en hoodie och inga byxor alls, eller mjukisar.
 
Vilka är dina me-time-produkter? 
Antingen något body butter från the body shop eller kanske en hudkräm från Victoria Secret.
 
Vilka är dina favoritnagellack just nu?
Jag har nog inget favorit, men det jag har använt är ett nagellack med brons/guld-glitter från H&M.
 
Vad äter/dricker du under din me-time?
Jag äter naturgodis, nötter eller en fruktsallad och dricker oftast is-tea, tea eller en Vitamin well.
 
Vilket är ditt favoritdoftljus just nu?
Jag skulle säga ett som kommer från bolsius.
 
Vad gör du utomhus under din me-time? 
Jag skulle nog ta en springtur i spåret eller så tar jag en promenad.
 
Skulle du någonsin gå på bio ensam?
Det tror jag inte hade varit speciellt roligt, det är mycket rolgiare att gå på bio tillammans med någon eller några.
 
Vilka är dina favorit-onlineshoppar?
Jag skulle säga sebos.se, simplycia.net & nelly.com
 
Vad gör du annars under din me-time?
Annars har jag gärna en spakväll hemma för att bara kunna koppla av och för att bli lite fräsch.
 
 
Vem vill du tagga?
Jag vill tagga Mathilda & Denise
XoXo//Emma
 

Wanties for christmas

Extern hårddisk - En nikon D5200 18-105 vr med tillbehör - Pengar - Handsprit i pocketformat
 
Detta är nog det som jag önskar mig i julklapp i år, vad önskar ni er?
XoXo//Emma

Några timmars sömn

Nu har jag fått några timmars sömn i kroppen och ska snart kila ner och käka frukost innan vi sätter oss i bilen och rullar hemmåt efter helgens äventyr. Ni har lite inställda som kommer upp under dagen, som jag tror att ni kan gilla. Jag kikar in live här senare under kvällen, tills dess får ni ha en bra söndag.
XoXo//Emma

På hotellet igen


Har precis kommit tillbaka till hotellet efter dagens 2 shower och lite vandring på mässan och en snabbträff med Alice. Det var riktigt roligt att det var i friends i år och mässan var väldigt bra, även om jag endast köpte hästgodis i lösvikt och tog lite andra gratisgrejer. Men jag hittade ett par superfina ridstövlar och ett par riktigt fina ridbyxor, men de som var i min storlek var såklart slut. Hittade även ett schabrak, fast det var såklart också slut i rätt storlek.

Nej nu ska jag sova, ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.

Throw back time- Summer 2014

 
XoXo//Emma 

På plats


XoXo//Emma

God morgon

Hoppas att ni har sovit gott, det har inte jag då jag fick bäddsängen och det är inte den skönaste om man säger så... Men nu ska vi inte vara bittra och tänka på det, för det ska vara roligt att vara borta och hitta på saker som man inte gör så ofta.
 
Det ska bli väldigt roligt att se vad denna mässan har att erbjuda. Får se vad jag får med mig hem, ni får en haul på måndag om det är så¨mycket saker att det fyller en haul. Jag hoppas att jag hittar något till Promise till i sommar, för det tycker jag att hon är värd. Gråa hjärtat
Nu ska jag sminka mig med dagens smink och sedan bör jag sätta på mig kläder och inte gå runt i handduken så länge till. För snart ska gå ner och käka frukost. Ni får ha en bra lördag så hörs vi senare under dagen
XoXo//Emma

Första kvällen

Som ni kanske förstått så är vi framme i Stockholm nu, det blir ju den andra fredagen i rad för min del. Men det har jag inget emot för att är alltid roligt att vara här.
 
Under kvällen gick vi bort mot Friends och arenastaden för att kolla läget och för att käka middag. Tror ni inte att det första vi möts av är några personer från Västerås? Fast så brukar det ju alltid vara när man är borta så jag blev egentligen inte jätteförvånad... 
Nu ska jag fortsätta titta på lite serier som jag har gjort tidigare under kvällen och sen börjar det nog bli dags krypa till sängs för att orka med en dag till 23:00 på Friends i morgon. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Ridsporten

Ridsporten är en sport som jag själv utövar och det har jag gjort sedan 2004/2005. Under den tiden har jag har märkt många människor inte upplever att ridsporten är en riktig sport och att det är en väldigt underskattad sport. Vi blir ofta nervärderade av andra människor och vi får ofta konstiga blickar efter oss om vi t.ex. handlar i mataffären med ridkläder på oss.

I de andra sporterna har du bara dig själv och din egen insats att tänka på, ingen annans. Vi ryttare måste styra och bestämma över ett djur som har sina egna tankar, viljor och sitt egna humör, samt att de väger mellan 400 och 700 kg.

”Ni sitter ju bara där” ”Det är ju bara att dra i snörena som du har i handen så svänger hästen dit du vill”. Det är något som jag tror att vi ryttare har fått höra många gånger, minst en gång i alla fall. Till de som säger så får jag gärna lust att slänga upp på min kompis SM-ponny som hoppar banor på 120 cm och låta den personen rida samma bana och där hindren ligger på 120 cm, för det är ju bara att sitta där och styra.

För det handlar om så mycket mer än bara det, för det krävs ett enormt samspel mellan ryttare och häst för att allt ska klicka och gå som man tänkt sig. Den känslan när man sitter av efter ett ridpass där allt verkligen stämde, den känslan går inte att beskriva med ord. Det är något som bara vi ryttare kan förstå.

Fast jag kan erkänna, när elitryttarna rider kan det se lätt ut då de är otroligt duktiga och rutinerade. Men det är inte alltid så lätt som de får det att se ut. 
Något som jag kan känna är en nackdel med ridsporten är hur pass vi jämför oss med varandra. Tyvärr leder det ofta till att det snackas skit om någon person, fast att det egentligen bara handlar om avundsjuka. Det tycker jag är otroligt fel och det är något som jag verkligen vill att vi ska arbeta bort. För det hade varit så mycket trevligare om man t.ex var på en tävling och fick höra, vilken fin ponny/häst du har, vad bra du och din ponny/häst verkar trivas ihop eller liknande. Istället för att man kanske hör, hon kan verkligen inte den ponnyn, den borde ju vara min då jag kan rida den mycket bättre än vad hon gör.
XoXo//Emma


Mot Stockholm


Just nu sitter vi bilen på väg mot Stockholm/Solna. Får se vad vi hittar på ikväll. Nu hade jag tänkt plugga lite innan vi kommer fram. Vi hörs senare under kvällen.
XoXo//Emma

Äntligen fredag

Äntligen är det fredag igen och denna veckan är det ju ingen vanlig fredag. Det är Sweden horse show fredagen, ska ni dit något i år?
 
Dagens planer idag är väldigt simpla, det är skolan med prov och sedan skulle vi tydligen simma idag. Så dagen kommer förhoppningsvis gå fort och sedan styr vi bilen mot huvudstaden och friends arena under eftermiddagen. Det gör att jag missar träningen, även denna veckan. Det tycker jag är väldigt tråkigt, men ibland blir det undantag och då får det bli så. Även om jag lär ha en ofantlig ridastinens om någon dag...
Nu ska jag göra mig klar och sedan ska jag åka för att möta upp Ebba inna vi ska åka vidare mot skolan. Ni får ha en bra dag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Säger god natt

Fy sjutton vad jag är trött nu, det känns att jag var sjuk men ändå höll jag på och dona en massa här hemma nu under kvällen. Får se vilket baksalg det kommer ge mig i morgon... Hoppas dock inte på något allt förstort eftersom att jag har både prov och sedan styrs ju bilen mot Stockholm. 
 
Nej nu ska jag krypa ner under täcket, fast utan hund ikväll då hon åkte hem till sina ägare tidigare ikväll. Men hon är här igen nästa vecka så det kommer inte ens bli en vecka som vi är hundlösa. Ni får iaf sova gott så hörs vi som vanligt igen i morgon.
XoXo//Emma

Då var det klart


XoXo//Emma

Pluggtorsdag

Just nu sitter jag och gör i ordning lite inlämningar som ska skickas in och sedan har jag pluggat lite inför morgondagens prov och därför har jag inte riktigt haft tid att blogga åt er. Därför får ni bara en snabbis nu innan jag ska äta middag och sedan ska jag se till att få iväg alla inlämningar och liknande som ska in.
 
Efter allt de tänker jag bara ta en mysig kväll i min säng framför lite serier och ladda batterina inför morgondagen. Sen måste det ju även packas... Ville ni förresten se en video på vad jag har med mig? Eller är det en väldigt tråkig video att titta på, det är ni som ska titta på den och därför vill jag ha eran åsikt kring detta.
XoXo//Emma

Redan torsdag

Det har redan hunnit blivit torsdag. Denna veckan har gått väldigt fort och snart är det redan helg igen, vilket jag tycker är vädigt skönt + att denna helgen är ju alltid speciell. Det ska bli roligt att få se hur det är i Friends och vad det har att bjuda på, jag har bara varit i Globen.
 
Efter skolan idag måste jag hem direkt och plugga så att jag klarar provet som jag har på tisdag, men även morgondagens prov och tal. 
Nu ska jag gå med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba för att åka vidare mot skolan. Ni får ha en bra dag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Gör kväller


Nu ska jag krypa ner bredvid Gucci och hoppas att jag kan sova bort denna förkykningen... Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Vad tyckte ni?

Jag hade tänkt varit duktig och plugga nu ikväll i stället för i helgen under Sweden horse show, men det ser ut som att det kommer bli så. Just nu är jag helt däckad i sängen och jag tror att jag har dragit på mig lite feber som grädde på moset till mig förkylning, det är ju alltid lika trevligt... Nej nu ska vi försöka vara lite positiva och inte sprida negativ stämning.
 
Vad tyckte ni om vårat program, var det bra med tanke på att vi hade ca 2h på oss innan det var dags att börja spela in. Själv är jag väldigt stolt över mina små "slavar" och de gjorde ett väldigt bra jobb på så kort tid och jag tror ingen hade gjort något liknande innan.
Nu hade jag tänkt fortsätta vara däckad här i min säng så hörs vi senare under ikväll.
XoXo//Emma

Uppdrag TV

XoXo//Emma

Äntligen onsdag

Åhh äntligen är det onsdag igen, min favorit av veckans skoldagar. Idag blir jag nog tyvärr hemma från stallet då det inte är bra för mig att vara ute i kylan om jag vill ha en chans att bli frisk innan fredag. Då får jag vara hemma och plugga istället för att åka till stallet...
 
Det är dags enda planer, förutom att jag ska få en video som jag sen ska slänga upp åt er. Jag funderar på att kompensera upp att ni fick veckans video lite sent med en video på vad jag har med mig till Stockholm? Hade det varit roligt att se en sån video?
- Lilla fina gråa stjärnan i somras
 
Idag är det snorhalt ute så jag ska snart gå till bussen och möta upp Ebba där. Ni får ha en fin onsdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Slut på denna tisdagen

Idag fick vi reda på att våran historielärare har gett oss ett läxförhör och det i morgon. Det verkar dock inte jättesvårt att "lära sig" och det var inte så komplicerade grejer heller, men mindre än 24h innan känns inte riktigt rätt... Så det har jag även tillbringat min kväll med att göra, om man bortser från att jag tog en paus med lite glögg och skumtomtar framför Hollywoodfruarna. Lite mysigt får man ändå ha på en torsdag
 
En annan grej jag och några ifrån min klass gjorde var att sticka ner på stan under vårat långa hål och då köpte vi varsinna chokladkalendrar att ha i skåpet som vi sen ska öppna tillsammans, det kan bli en riktigt rolig grej. Dock blev jag lite hungrig på vägen så det blev ett stopp på TGR där jag köpte en flaska istea och en jordnötsbar.
Nej nu ska jag krypa ner under täcket och hoppas att jag kan sova bort denna förjävliga förkylningen som jag har gått och dragit på mig, och det var speciellt lägligt just nu. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//EMma

Hemma från stallet

Nu har jag precis kommit hem från stallet och när jag kom hem kände jag att jag har dragit på mig en ordentlig förkylning, även om jag känt av förkylningen lite hela dagen. Fast det är verkligen inte lägligt med en förkylning nu för om endast 3 dagar sitter vi på hotellet i Stockholm. Därför ska jag direkt efter att jag har skrivit detta gå och göra mig en stor kopp med tea och göra allt för att bli frisk. Om ni har några tips på hur man kan bota en förkylning är ni mer än välkommna att kommentera dem.
XoXo//Emma

Emma recenserar

Som jag skrev i ett inlägg med fredagstipsen så tipsade jag om en gratis prenumeration på en ryttartidning vid namn Ryttarweekend. Ni kan fortfarande mejla cissi@ryttarweekend.se om ni vill prenumerera på den tidningen. Nu hade jag i alla fall tänkt utvärdera det första nummret av tidningen.
 
Mitt första intryck som jag fick av tidningen var att den var att den hade en fin och genomtänkt framsida. De reportagen/intervjuerna som var med tycker jag var väldigt bra upplagda och de var väldigt intressanta att läsa då det stod en hel del saker som jag inte visste om de personerna. Jag tycker även att fina bilder är viktigt för att fånga mitt intresse och de gjorde bilderna i denna tidningen. Jag ser spännt fram emot nästa nummer som borde finnas i brevlådan om 3 veckor.
 XoXo//Emma

God morgon

Då var det tisdag igen, vilket betyder en längre skoldag för min del. Men det blir nog inte så jobbigt då vi har ett långt hål till lunch, ca 2h och 30 minuter. Då tänkte vi troligtvis gå ner på  stan och hitta på något, eller det var något som vi pratade om igår sen får vi se om vi sätter den planen vi värk eller inte.

Efter skolan idag ska jag åka till stallet och ta hand om Promise, det var en vecka sen sist jag verkligen borstade och tog hand om henne ordentligt då det kom lite grejer ivägen. I onsdags var det öppet hus den tiden som hon kommer in och i lördags tabbade jag mig genom att åka till stallet när hon gikc på lektion.
Nu måste jag ut och gå med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba för att åka vidare mot skolan. Ni får ha en bra tisdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Måndagen är avkalrad

Det börjar bli dags för mig att avrunda denna kvällen nu, jag är ofta uppe lite för sent och det blir inte så roligt på morgnarna dagarna efteråt. Då blir det bara en massa drickande av kaffe, vilket leder till magont som i bästa fall bara varar fram till lunch...
 
Nej nu ska jag ropa hit Gucci innan vi kryper ner under täcket. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon med ny energi och nya förhoppningsvis uppsakttade inlägg.
XoXo//Emma

En eftermiddag med plugg

Förlåt att jag har varit lite off under eftermiddagen, men jag har 2 större grejer i skolan till på fredag och sedan har jag ett glosförhör i morgon och ett stort prov nästa tisdag. Därför har jag en hel del grejer som jag måste göra och det kräver tyvärr en stor del av min tid, somsagt gör jag alltid mitt bästa så att det inte ska drabba er på något vis.
 
Juste, ni undrar kanske också var dagens video är? Jo det är så att just idag blir det ingen utan ni får veckans video på onsdag troligtvis då det är först då jag kan få vårat program som vi spelade in i fredags. Jag hade nämligen tänkt att det skulle bli veckans video, förlåt om ni inte ville veta vad det är för video i förväg.
Nu ska jag ta en paus för ikväll och bara mysa framför något avsnitt av någon serie, känner jag mig lite värd efter 2h av konstant pluggande.
XoXo//Emma

Blackboxen med vännerna

 XoXo//Emma

Ny dag och ny vecka

Idag är det en ny vecka och en ny dag, vilket jag tror att de flesta redan är fullt medveten om... Men det är inte vilken vecka som helst utan det är Sweden horse show-veckan. Jag kommer åka upp till Stockholm på fredag efter skolan och sedan åker vi hem på söndag efter frukost. Ska ni dit och  sånna fall, när är ni där?
 
För dagen har jag bara skolan och lite som ska pluggas på som är inplanerat, förutom det ska vi åka och kolla på ett hus senare i eftermiddag, vilket jag tror kommer bli spännande.
Ni får ha en bra måndag och ny vecka så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar helgen

Nu har jag krypit ner under täcket bredvid Gucci i sängen och tänkte avsluta denna helgen med något avsnitt
av någon serie. Inte för många dock, det är ju en dag i morgon också... Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma
 

Söndagseftermiddag

Nu har jag varit hemma ett tag efter kalaset, men jag har bara tagit det lugnt och jag hade inget speciellt att skriva om. Därför får ni detta inlägget nu och inte tidigare. Det va roligt att träffa alla och bara prata, fika och allt som man gör på ett släktkalas. Det blev även en hel del med mitt andra kusinbarn som sen slutade det upp i soffan framför Tv:n med samma kusinbarn och min kusins mans barn. 
 
Nej nu ska jag titta på TV med familjen och övertala mamma att vi sak boka in övningskörskursen snart och få iväg alla papper och allt som hör till. För jag är väldigt taggad på att sätta mig bakom ratten och köra, man kan ju inte heller få för lite rutin på den delen. Mitt mål är att kunna ta körkort dagen jag fyller 18 och det är något som jag verkligen kommer sträva efter.
XoXo//Emma

Mot 1-års kalas

XoXo//Emma

God morgon söndag

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon och det var verkligen behövligt och jag kommer inte få någon sovmorgon nästa helg. För då är det ju Sweden horse show och alltså kommer det hända saker hela tiden och för att hinna med allt som vi vill göra så kommer klockorna ringa tidigt på morgnarna.
 
Det första jag gjorde i morse när jag vaknade var i alla fall att gå en längre promenad med Gucci i det fina vädret, det regnar inte och är liiite sol så det klassar jag som fint väder just nu. Jag tycker att alla borde starta sina morgnar med en promenad, det är så otroligt skönt att få frisk luft direkt efter att man har klivit upp och man vaknar till ännu mer.
Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och titta på serier ett par timmar till och sedan bär det av mot 1-års kalas för mitt kusinbarn. Det är alltid mysigt att gå på släktkalas, men 1-års kalas är alltid ännu mer speciella, det är ju trots allt det första födelsedagskalaset.
XoXo//Emma

Rundar av lördagen

Har precis tittat på kvällens avsnitt av så mycket bättre i soffan med familjen, en ostbricka och en Cola. Det är lördagsmys på hög nivå då vi ofta är ute och åker och inte brukar ha många sånna här kvällar. Sen var även dagens avsnitt väldigt fint tycker jag, nästan så att jag kunde få tårar även här.
 
Dagen har varit lugn men ändå effektiv på vissa plan då jag fick lite grejer inhandlat, var i stallet tidigt och gjorde klart där, sen har jag spenderat större delen av dagen med min familj vilket är svårt då vi ofta gör olika saker på olika tider under helgerna och så har jag även förberett lite inlägg åt er. Men ni kan alltid komma med fler förslag på inlägg som jag kan göra. Det skriver jag nästan hela tiden, men det är som en liten påminnelse åt er.
Nu tänkte jag förflytta mig till sängen och krypa ner under täcket framför något avsnitt av någon serie. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Lazy saturday

Jag ser att det inte har kommenterats några frågor på inlägget som jag laddade upp igår, var det inte någon bra idé med en frågestund? Det brukar ju alltid uppskattas och det brukar alltid vara någon som undrar något. Kom ihåg att inga frågor är dåliga, det är bara eran fantasi som sätter gränserna.
 
Ifrån Erikslund fick vi med oss en papperskorg, ett ljus och en ny tvål till "mitt" badrum. Sedan blev det även lite godis, en deo och en parfym som mamma var skyldig mig då hon gjort slut min förra. Det var alltså inte något väldigt speciellt som följde med hem idag med andra ord.
Nu ska jag fortsätta titta på lite serier innan det är dags för middag, idag blir det lövbiff med potatisklyftor och gorgonzolasås. Det är hur gott som helst, om ni inte har smakat det innan så borde ni verkligen göra det. Ni får ha en fortsatt bra lördag så hörs vi senare under kvällen.
XoXo//Emma

Lunchar


Vi åkte till Erikslund för att handla lite saker så då passade vi även på att luncha här.
XoXo//Emma

Mot stallet


XoXo//Emma

Avslutar denna långa fredagen

Nu har jag snart varit igång 17h, lyssnat på föreläsning och arrangerat en livesändning för första gånen i mitt liv, samt åkt buss i ca 3h totalt och det tar väldigt på krafterna. Därför känner jag att det börjar bli dags att runda av denna lärorika fredagen med ett avsnitt av någon serie. Först tänkte jag bara kika och här hos er och säga god natt. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Hittat mitt drömjobb

Nu har jag precis kommit hem från en lång och otroligt rolig dag i Stockholm. Vi började med att få spela in ett Tv-program som sänds om 1 minut, så vill ni se det "live" så får ni skynda er att slå på den öppna kanalen. Jag kommer lägga ut det här åt er så fort jag fått materialet. Att vi gjorde detta idag har gjort att jag hittat det som jag verkligen vill jobba med i framtiden, för det var hur roligt som helst. Jag var nyhetschef för det hela och fick alltså bestämma innehållet i programmet.
 
Sen kunde jag ju såklart inte låta bli att springa in en snabbis på Sephora när jag var i Stockholm, därför fick 2 tvålar, 2 miniparfymer och 2 badbomber följa med. Jag kan visa de i haulen som jag troligtvis kommer göra nästa vecka efter Sweden horse show.

Eftersom att jag har varit igång sedan 5:15 i morse tänkte jag bra lägga mig i sängen och ta det lugnt resten av kvällen. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Frågestund

Nu när jag är i Stockholm och ska tillbaka hit till Stockohlm så tänkte passa på att ha en "frågestund" så vet jag att ni kommer få något bra inlägg under nästa helg. Ni får fråga allt mellan himmel och jord, bara eran egna fantasi sätter gränserna.
XoXo//Emma

Mot huvudstaden


XoXo//Emma

En tidig torsdag

Jag kom ganska nyligen hem från det öppna huset som var på min förra skola. Det var härligt att mötas av lärarnas rekationer när vi klev in i deras klassrum då de blev väldigt glada. Det var roligt att få träffa de lärarna som man ibland saknar att ha runt om kring sig, men jag trivs ändå otroligt bra där jag är nu och vilka jag har omkring mig så jag längtar inte tillbaka till högstadiet.

Att besöka den gamla skolans öppna hus är de enda jag har gjort under kvällen mer än att ligga och lata mig i sängen, men det var roligt att umgås med lite vänner samtidigt som vi var där. 
Nu tänkte jag börja göra mig i ordning för natten och sedan krypa ner under täcket med Gucci framför ett avsnitt av någon serie och sedan måste jag sova, klockan ringer 5:15 i morgon... Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

En lugn eftermiddag

Halloj, jag hoppas att ni har haft en bra eftermiddag. Själv har jag inte gjort speciellt mycket, mest tagit det lugnt efter dagens skoldag. Snart ska jag åka och möta upp Ebba och en ifrån den nya klassen och så ska vi besöka våran förra skola, precis som jag skrev i morse. 

Under eftermiddagen har jag även jobbat en del här på bloggen. Som ni ser har rubrikerna ett nytt typsnitt, även om det kanske inte är något speciellt med det, men det är lite nytt och fräscht ändå. Sen har jag även fixat i ordning lite inlägg åt er som kommer upp under lite olika dagar.
 
Därför tänkte jag även passa på att bjuda på lite bilder som har tagits under den tiden som jag gick på den skolan vi snart ska besöka.
Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Då var det torsdag

Idag är det den längsta skoldagen på veckan, men den brukar inte vara så jobbig. Efter skolan idag ska även jag och Ebba åka och besöka våran gamsla skola och hälsa på lärarna då den skolan har öppet hus ikväll. Det kommer bli roligt att träffa de igen.

Det är planerna för dagen och det känns som ganska lagom mycket inplanerat en torsdag. Jag skippar nog allt plugg ikväll också, bara för att ha en lugn kväll hemma. 
Nu måste jag gå med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba för att åka till skolan. Ni får ha en bra torsdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Rolig kväll i skolan

Detta blir ett väldigt sent inlägg, men direkt när jag kom hem från skolan och vårat öppna hus satte jag mig och pluggade inför morgondagens prov. Vi hade det riktigt roligt under det öppna huset och det var många som var och besökte oss. Jag och mina härliga vänner höll till i blackboxen och fotade en massa härliga bilder och sedan var vi i mediasalen och redigerade lite. Jag tänkte lägga upp några av de bilderna i en bildbomb lite senare. Än så länge bjuder jag på en sneakpeak och jag har inte redigerat bort det gröna som reflekterades i glasögonen, men jag hoppas att ni överlever ändå.
Nu ska jag krypa med bredvid Gucci i sängen och sedan ska jag få några timmars sömn i mig. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

På öppet hus


XoXo//Emma

En dag full av media

Har precis kommit hem från skolan och gått en längre promenad med Gucci. Historian är inskickad och nu är det bara ett engelskaprov i morgon och sedan är denna veckans läxor avklarade, det är hur skönt som helst. 
 
Det var riktigt mysigt idag att bara ha en medialektion och inget annat. Vi pratade även om vad vi ska göra i Stockholm och det är b.la att vi ska få sända Tv som kommer sändas i Stockholm, så om du bor i Stockholm får du hålla utkik eftet mig och mina mediavänner i Tv-rutan. Vi kommer även 2 timmar att gå i Stockholm, får se vad vi hittar på för något då.
Nu ska jag sätta på gårdagens avsnitt av PH innan jag ska slänga i mig något att äta innan jag och Ebba ska åka mot skolan och vara med på öppet hus. Ni får ha en sortsatt trevlig onsdag så hörs vi senare under kvällen.
XoXo//Emma

Härliga onsdag

SItter just nu och skriver en stor hemmauppgift i historia, men jag valde det framför ett lättare prov i skolan om 1h. Fast än så länge känns det ganska bra och jag har snart bara 1 fråga kvar och jag har ett bra tag till på mig, så det kommer nog gå bra. Sen början dagens första lektion klockan 12 och slutar 14:40 och det är bara media, vilket resulterar i en väldigt skön skoldag.

Efter skolan ska jag hem och byta om från mina mysigare kläder som jag åker till skolan i när jag har bara har medialektion. Sedan ska jag sminka mig och kanske fixa till håret lite innan jag och några till ifrån klassen ska åka tillbaka till skolan för att vara med på öppet hus. Om du går i nian och ska börja på gymnasiet så kommer du väl och besöker oss ikväll?
Nu måste jag fortsätta jobba så att jag vet att jag hinner bli klar och helt nöjd. Ni får ha en fortsatt bra onsdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar denna dagen

Ikväll blir det verkligen sängen i tid för min del + att jag har lite sovmorgon i morgon så jag kommer förhoppningsvis ha många timmars sömn i kroppen, vilket jag verkligen behöver just nu. Dels för att jag har mycket att göra resten av veckan men också för att min kropp är slutkörd för tillfället.
 
På historian idag hade vi det lite roligt med photo booth på datorn och här får ni ett smakprov några av bilderna som vi fotade. Det måste varit roligt att se alla miner vi gjorde för att få det att se roligt ut i photo booth.
Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Lite tisdagslyx

Jag har nyss kommit hem från stallet och kommit ur duschen. Det första jag möttes av då var en glad hund och en påse naturgodis som vi snart ska äta framför svenska hollywoodfruar, lite tisdagslyx skadar inte. I stallet blev det en extra lång ryktning på min älskade gråa ponny och det verkade som att hon uppsakttade det. Jag måste verkligen ge henne mer tid och sköta om henne längre och jag bör verkligen bli bättre på att putsa hennes utrustning. För det är något som hon verkligen förtjänar
Nej nu ska jag gå in i vardagsrummet och sätta mig i soffan och ha en mysig kväll med familjen. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Då var det tisdag

Då var det tisdag igen, precis som det är varje vecka. Idag är det en lång skoldag som väntar, men den kommer nog gå hyfsat snabbt ändå hoppas jag. Efter skolan ska jag cykla iväg till stallet och ta hand om Promise, jag har inte gjort det på 1 vecka nu då hon inte varit inne när jag varit i stallet.

Nu ska jag gå med Gucci innan jag åker och möter upp Ebba innan vi åker vidare mot skolan. Ni får ha en bra tisdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

En bra start på veckan

Min morgon började med att när jag mötte Ebba i morse så hade hon en försenad födelsedagspresent i handen, hur gullit är inte det? I låg det 10 jättefina armband, 2 pincetter och en handsprit som luktar jordgubbe. Tack så jättemycket underbara boooi, det gjorde denna dagen.

Nu kommer jag verka som att jag är full av känslor, eller okej jag försöker att inte visa det just nu. Men denna dagen är som ni såg i ett tidigare inlägg inte så lätt för mig och jag såg precis 2 avsnitt av Grey's anatomy som fick mig att tänkte till ordentligt vilket plockade fram ännu fler känslor och tankar.
Jag hade tänkt gå med Gucci nu och sedan krypa ner med henne under täcket framför kvällens avsnitt av PH. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Smoothie challenge

XoXo//Emma

22 månader

Tiden bara går och går, men det känns som att det var igår jag fick de värsta samtalen som man kan som hästmänniska kan få. Platsen de fina prinsarna har i mitt hjärta kommer inte kunna ersättas av någon annan häst, de var speciella och kommer alltid vara speciella.
 
Om jag hade fått spola tillbaka tiden hade jag lätt valt för 22 månader sedan, mer exakt 17:e Januari 2013. Allra helst hade jag hjläpt de blir friska, men det var inte mycket att göra åt att de fick tarmvred. Men jag hade velat varit där bredvid dem när de tog sina sista andetag. Jag hade velat få säga hejdå en sista gång och berätta hur mycket jag tyckte om dem. 
XoXo//Emma

Planer för denna veckan

Måndag:
* En kort och skön måndagsskoldag
 
Tisdag:
* En lång tisdag i skolan
* En sväng i stallet för att ta hand om Promise
 
Onsdag:
* En kort dag i skolan
* En sväng i stallet för att ta hand om Promise
* Jag är med under öppet hus. Vårat gymnasium kommer ha öppet hus så då kommer jag och mina vänner finnas på skolan där för att visa lite vad vi arbetar med oså.
 
Torsdag:
* En lång skoldag
* Då ska jag och Ebba besöka min förra skola och de förra lärarna
 
Fredag: 
* Inga vanliga lektioner
* 07:00 rullar vi iväg med en buss till Stockholm och där blir vi kvar hela dagen, vad som ska göras vet vi inte.
* Ingen träning, vi kommer hem så pass sent att jag får hoppas stallet och fredagens träning
 
Lördag:
* En sväng till stallet för att ta hand om Promise

Söndag:
* En ordentlig pluggdag om det behövs.
 
Har ni något roligt inplanerat för veckan som kommer?
XoXo//Emma

Kickar igång en ny dag och vecka

Nu kickar vi igång en ny dag och en ny vecka med en massa roliga grejer inplanerade, vad jag har inplanerat för denna veckan får ni se senare under dagen.

När jag kommer hem idag ska det spelas in en video, ni hinner fortfarande kommentera förslag på vad ni vill se för video. Efter skolan idag tänker jag nog ta ledigt från allt som heter plugg, eller jag hoppas att jag kommer kunna göra det och bara koppla av samt förbereda lite inlägg åt er.
Som jag alltid burkar skriva på morgnarna så måste jag ut med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba innan vi åker vidare mot skolan. Ni får ha en bra måndag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Då var denna helgen avslutad

Tyvärr så har jag inte fixat några inställda åt er då jag tydligen var lite mer off på bloggieér än vad jag trodde. I morgon kan det bli känslosam dag på bloggen, ni kommer få se och förhoppningsvis förstå varför. Därför kommer nog morgondagens video inte bli den roligaste, men jag ska göra mitt bästa.
 
Såg även att jag hade lite nya kommentarer nyss när jag loggade in, det är alltid lika roligt att mötas av go respons ifrån er. Det betyder väldigt mycket och det kan göra mina dagar ibland när det är jobbigt. Ni är bäst, glöm inte bort det.
- Hon skickar en massa pussar till er
 
Nu tänkte jag ta och avsluta denna helgen och ropa in Gucci så vi kan krypa ner under täcket framför något avsnitt av Grey's anatomy innan klockan blir för mycket. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

En lugn söndag

Som jag skrev igår skulle jag nog ångra att jag lade denna dagen för en pluggdag och tog ledigt från det igår, men det har jag inte gjort. Det kändes bra att få det gjort så att jag slipper tänka på det nu. Därför ligger jag just nu bara i sängen framför serier och tar det lugnt, det känner jag dock att jag behöver och jag lär nog bli kvar här för resten av kvällen.
- Gosiga lilla hamster

Ni får ha en fortsatt bra söndag så hörs vi senare under kvällen. 
XoXo//Emma

Söndag full av plugg

God morgon på er, hoppas att ni haft en bra helg. Just nu har jag precis tagit en liten paus i pluggandet för att skriva lite åt er, men jag kände att ni var värda det och därför ville jag ta en paus för att göra det. Jag är snart klar med en inlämning och det känns väldigt bra, då är det bara lättare saker att plugga på kvar. Efter allt pluggande tänker jag bara slänga mig i sängen med datorn och titta på några serier. Jag tänkte även försöka få ihop bra inställda åt er då jag har fått tillbaka en del av min motivation nu. Bland annat tills när jag ska bort men också bara för veckan som kommer.

Som jag alltid skriva kan ni komma med förslag på vad ni vill att jag ska skriva om så att ni kan få bra grejer att läsa. Det hade hjälpt mig, speciellt nu när jag ska vara borta totalt 4 dagar snart och då kan det va svårt att hinna blogga "live", även om jag såklart kommer göra mitt bästa. Har jag tur så finns det wi-fi på hotellet så att jag kan ta med en dator.
Ni får ha en fortsatt bra söndag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar denna lördagen

Om jag ska orka få morgondagen lika effektiv som jag vill bör jag inte göra detta inlägg så långt, då behöver jag många timmars sömn. Men först tänkte jag bara kika in här hos er för att se hur allt är och så tänkte jag säga god natt. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Just a Saturday

Idag hade jag räknat med en dag där jag inte hde gjort mycket med än att åka ut till Hamre för att titta på några SM-klasser och ta hand om Promise. Men när jag väl kom till Rocklunda efter att ha varit på Hamre så var Promise ute i hagen och skulle gå ute 1h och 15 minuter till, snacka om att det kan vara jobbigt att sköta en ridskoleponny vissa dagar... Jag fick dock lite saker gjort ändå, jag putsade bland annat hennes träns som verkligen var i stort behov utav det då ingen såg ut att ha gjort det på över 1 månad. Jag passade även på att städa lite i mitt skåp och ta hem lite saker som jag inte behövde i stallet, en del grejer jag hade på betet i somras och liknande.

Nu ska jag fortsätta med att ta det lugnt och bara njuta av min läxfria kväll. Även om jag lär ångra detta valet i morgon, men jag känner bara verkligen inte för att plugga just denna lördagen. Bra skolmotivation du har Emma, verkligen...
Nej vi kan inte avsluta detta inlägget dystert och ironiskt. Ni får ha en härlig fortsatt lördagskväll och vi hörs senare under kvällen. Vad ska ni hitta på ikväll förresten?
XoXo//Emma

Mot SM-tävlingarna


Nu ska jag åka mot Hamre o möta upp Linnea och så ska vi titta på SM.
XoXo//Emma

God natt fredag

Som det ser ut nu kommer ni troligtvis få en dålig blogghelg, det vill jag bara förvarna er om. Det var nämligen så att lärarna öste på oss en massa läxor denna veckan som precis varit. Därför kommer jag verkligen gå all in och få de uppgifter som ska skickas in klara och inskickade nu i helgen.
 
Nu tänkte jag krypa ner i under täcket i min säng bredvid Gucci med något avsnitt av någon serie innan jag somnar. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Dressyrtrimm

Jag har precis kommit hem från stallet och efter en träning på Kapten för Matilda då våran ordenarie tärnare var sjuk. Det var inte ett av våra bästa pass som vi red idag, men inte av av de sämre heller. Jag red dock väldigt slarvigt delvis och då blev det inte bra, men sen tog jag mig i kragen och började fokusera och verkligen kämpade. Då gick det bättre och vi fick till några öppor och slutor då det var lite de som vi arbetade med idag.

Under dagens ridpass kände jag även att jag och Kapten visst har saker som vi kan behöva träna på, så vi har mer att utvecklas. Det gjorde mig väldigt glad och nu kommer jag fortsätta rida honom så ofta jag kan, för han är en trevlig och rolig häst att rida.
XoXo//Emma

Fredag igen

Äntligen har vi fått fredag och helg igen, vilket jag tycker ska bli skönt. Dock har jag en del plugg jag vill få färdigt, så det tänker jag ägna min helg åt. Har ni några speciella planer för denna helgen?

Efter skolan idag är det träning, precis som vilken annan fredag som helst. Det ska var dressyrtrimm om det följer "planeringen". Därför hoppas jag att jag kan ha Carpen och fortsätta trimma på honom, det gick ju väldigt bra för oss förra veckan. Detta blir dock den sista ridningen på 2 veckor, det är mindre roligt. Fast det är roliga saker som ska göras istället.
Nu ska jag gå med Gucci innan jag möter upp Ebba och åker vidare mot skolan. Ni får ha en bra fredag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Ema

Avslutar denna dagen

Detta blir ett väldigt kort där jag i princip bara säger god natt, det har inte hänt mycket speciellt sen jag skrev sist. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

En vanlig torsdagseftermiddag

Nu när jag har berättat för er om att jag har blodtrycksmaskinen kan jag varna er, ni vill slippa den. Därför bör ni vara försiktiga och ha ett bra blodtryck och att ni tänker hälsosamt. 

Jag ber även om ursäkt för den dåliga uppdateringen under eftermiddagen, men jag slutade skolan sent och sen ville jag bara ta det lugnt, gå med Gucci osv. Som jag har skrivit tidigare, vi bloggare är inget annat än människor vi också.
Just nu kan jag inte skriva mera, jag har en massa skolarbeten och andra grejer i mitt huvud som jag måste koppla bort. Jag ska b.la åka och kolla på SM i helgen som går på Hamre och där kommer även sebos.se att finnas på plats, så jag tänkte även träffa de och eventuellt prata lite om framtiden.
XoXo//Emma

Detta visste du nog inte

Jag har högt blodtryck - Som ni såg i den senaste videon kliade jag väldigt mycket på min arm, men det är för att jag äter blodtrycksmedicin och den ger mig psoriasisliknande utslag. Det är även därför jag har den där klumpen på magen och en svart grej på armen på bilderna ifrån den senaste hoppträningen. Detta är kanske inte något som ni bryr er så jättemycket om, men jag tycker att ni förtjänar att få veta så att ni slipper fundera.
 
Jag äter grön pepperoni - Ni vet de där gröna avlånga grejerna som alltid serveras till kebab eller liknande, okej så efterblivna är ni nog inte så ni vet nog vad jag pratar om... Dessa äter jag iaf alltid upp och jag tycker att det är gott. Jag vet inte riktigt varför ni ska få veta detta, utan jag tyckte mest att det var en udda grej som jag tror att ni inte visste om mig.
 
Jag är otroligt petig - Om jag gör något så kan jag inte göra det så att jag bara är lite nöjd, allt ska stämma till punkt och pricka. Det kan röra sig om saker som ingen annan ser, men det er jag och det måste verkligen göras om så att det blir perfekt.
- Här ser ni en sån där blodtycksmaskin, som jag för övrigt var och hämtade igen för någon minut sedan.
XoXo//Emma

Lunchat med mamma


XoXo//Emma

En lång torsdag

Jag satt och skrev ihop lite inställda inlägg under gårdagen och ett av de kommer upp i eftermiddag, så det är bara att hålla utkik efter det. För jag hoppas att ni kommer tycka att det är intressant...
 
Idag har jag bara skolan inplanerat, även om det är en lång skoldag idag. Därför ska jag bara ta det lugnt och kanske plugga lite när jag kommer hem. Men det är skönt ibland det också.
- I brist på bilder får ni denna bilden på lilla Gold

Nej nu ska jag gå en promenad med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba innan vi åker till skolan. Ni får ha en bra torsdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

God natt


Nu ska jag krypa ner i sängen med Gucci och avsluta denna dagen. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Inreda med Emma

I eftermiddags var min morbror här och hjälpte oss sätta upp ett skåp i vårat ena badrum, vilket är det badrummet som jag tänkt "erövra" från och med nu. Det badrummet har nämligen varit ett renoveringsprojekt i ca 2-3 år som vi aldrig tagit tag i, men nu är det äntligen helt färdigt. Eller vi behöver köpa ett nytt handfat och då har jag hittat ett supersnyggt ifrån alfakeramik som jag skulle vilja ha, vi får se om jag kan lyckas övertala mina föräldrar att klicka hem det. 
 
Att inreda (om man ens kan räkna detta som inredning) är något som jag verkligen tycker är intressant och som jag verkligen gillar att hålla på med. Sen när man får ett riktigt bra slutresultat som man är nöjd med, det måste ju vara bland det bästa med det hela. Jag längtar verkligen tills jag får min egna lägenhet och kommer kunna inreda precis hur jag själv vill.
- Detta blev iaf resultatet (på skåpet står det lite krämer, lampan gör att de inte syns)
 
Nu ska jag sätta mig och skriva ihop ett inlägg med planerna för den kommande veckan som ni sedan ska få ut här på bloggen om ett tag. Idag fick vi nämligen lite roliga nyheter kring saker som kommer hända nästa vecka.
XoXo//Emma

Mellanlandar hemma

Har precis kommit hem fårn skolan, tyvärr hann jag inte skriva något innan jag åkte i morse. Därför slänger jag in en snabbis innan jag ska cykla iväg till stallet och ta hand om Promise idag igen. Den ponnyn betyder verkligen otroligt mycket för mig. Efter stallet måste jag fort hem för att hoppa in i duschen och plocka i ordning på mitt rum och dammsuga huset innan vi får besök av min morbror med familj.
Jag hoppas iaf att ni har haft en bra onsdag hittills så hörs vi senare under eftermiddagen.
XoXo//Emma

Helt slutkörd efter denna dagen

Jag är helt slut efter denna dagen i skolan, jag tror aldrig jag skrattat så mycket under skoltid som jag gjorde idag, men det är resultatet av trötta elever och en lång lunch. Därför kan morgondagen bli spännande, vi har inga lektioner utan endast att vi ska vara i skolan 6h med en enda uppgift att göra...
 
Nej, nu tänker jag runda av denna dagen med kvällens avsnitt av PH, har sett skvaller på twitter om att folk har börjat böla till dagens avsnitt. Gissa vad ni tror att jag kommer göra? Det räcker inte med att jag nyss gråtit mig igenom ett avsnitt av Grey's anatomy utan nu troligtvis till PH också. Jag kan verkligen inte förstå hur känslig jag är och hur lätt jag får tårar, som jag skrev om igår. 
Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

God kväll

God kväll på er. Ledsen att dagens andra inlägg kommer först nu, men det var som sagt en lång skoldag och sedan åkte jag till stallet för att ta hand om Promise. Hon har verkligen blivit en fluffig och rundare liten ponny nu, men det får jag träna bort i sommar. Då har jag trots allt 2 månader på mig att få henne i bättre form...
 
Det är det som jag har gjort idag, inte något speciellt alls med andra ord. Även sånna dagar behövs ibland och därför gör det mig verkligen inget att idag var just en sån dag.
Nu sitter jag i soffan med Gucci och ska när som helst se Hollywoodfruarna på Tv. Ni får ha en fortsatt bra kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Då var det tisdag igen

Idag är det en lång dag i skolan för min del, men dagen avslutas i stallet där jag ska ta hand om Promise. Hon ska bli extra ompysslad idag då jag verkligen kommer ha tid för att ta hand om henne idag då jag inte har Boss och Ikaros som jag annars brukar ha.
 
Det är vad min dag kommer bjuda på, inget som är speciellt utstickande... En helt vanlig tisdag i skolan. Ska ni göra något speciellt eller något intressant idag?
Nu måste jag ut med Gucci innan jag åker och möter Ebba innan vi ska åka vidare mot skolan. Ni får ha en bra tisdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar denna måndagen

Denna dagen har bara varit allmänt seg. Först hade vi inget utvecklingssamtal som vi skulle haft, så då kunde man åka till skolan tidigare och komma hem tidigare. Sen visade det sig att vi knappt hade några uppgifter att göra och jag vet inte vad. Fast jag ska inte klaga över detta då jag vill ha en blogg där det sprids glädje, men det har bara varit en sån dag idag och därför är jag helt slut nu. Det var något som ni kanske märkte i videon också. 
 
Det är också en ska som jag inte är speciellt stolt över, men jag hade inte alla grejer hemma till em smoothie challenge idag så därför kunde jag inte göra en sån video idag. Därför fick jag improvisera helt enkelt, jag lovar att det kommer bli bättre videos på kanalen/bloggen snart igen.
Nu ska jag tvätta bort mitt smink som jag för tillfället har under ögonen efter att ha sett några avsnitt av Grey's anatomy. Hur kan jag ens vara så här känslig? Denna serien är det dock lite mer realistiskt att fälla några tårar till... Men det är väl helt enkelt sån jag har blivit nu för tiden och det går inte att ändra på. Ni får iaf sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Jag pratar lite igen

XoXo//Emma

Uppdatering från skolan

Just nu sitter jag i skolan och har inte mycket alls att göra. Vi har eget arbete hela dagen idag och på onsdag. Det enda jobbiga är att jag är klar med det som ska göras och behöver ändå vara kvar i skolan tills klockan är kvart över 2 utan att ha något speciellt att göra. Det kommer väl sluta framför datorn och några serier...
 
Skolan är dagens planer för min del. När jag kommer hem ska bara jag spela in en video åt er, ni hinner fortfarande kommentera förslag på vad för video ni vill se.
Nu ska jag plugga lite tyskaglosor och härda ut resten av denna skoldagen. Ni får ha en bra måndag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Rundar av denna veckan

Vad roligt att många av er har börjat hitta hit igen eller om ni kanske är helt nya här på bloggen. I alla fall så hoppas jag att ni stannar kvar och fortsätter läsa denna bloggen. Om ni inte kommer göra det får ni gärna kommentera vad ni vill att jag ska göra bättre/ändra på.
 
Innan jag glömmer av det tänkte jag fråga er vad för video ni skulle vilja se i morgon. Det är nämligen fortfarande ingen av er som har kommenterat några former av små challenges som jag skulle kunna göra. Det behöver inte vara något stort det kan t.ex vara "ät en matsked citronsaft" "stå på händer och drick ett glas vatten" eller något liknande. Eller vill ni inte se en sån video? Om det är så kan ni kommentera det.
Nu tänkte jag avsluta denna söndagen och denna helgen och njuta av att det är liiite sovmorgon i morgon för min del. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//EMma

Julkänsla

Under eftermiddagen har jag verkligen bara slappardag och inte gjort mycket nytta för 5 öre. Jag som intalade mig att jag skulle plugga och fixa idag, det gick ju väldigt bra. Fast kvällen är ju inte slut ännu så jag hinner göra det innan jag lägger mig ikväll...
 
Nej, nu ska jag titta på Tv med familjen och vi ska fika med pepparkaksglögg och skumtomtar. Vi kör all in på julkänslan redan nu, haha.
XoXo//Emma

Avkoppling


XoXo//Emma

En slapparsöndag

God morgon på er, allt väl? Själv ligger jag bara i sängen och slapapr framför serier och har inte ens bytit om, en riktig slapparsöndag satsar jag på. Även om jag bör göra några uppgifter till skolan, men det har jag egetnligen tid till att göra under skoltid på både måndag och onsdag... Egentligen bör jag inte skjuta upp det, ju fortade det blir gjort desto bättre.
 
Såg även att statistiken var ganska bra redan nu, vid lunchtid en helg. Så roligt att så många av er redan har kikat in här, även om jag inte har skrivit någon förens nu. Hoppas att det kan fortsätta i den riktningen, det hade verkligen varit roligt och då kanske jag hade blivit ännu mera motoverad till att verkligen börja kämpa för att kunna ge er en bra och läsvärd blogg.
Nu ska jag återgå till att bara slappa och titta på serier. Ni får ha en bra söndag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

God natt lördag

Nu tänkte jag runda av denna dagen. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Lördagkväll

Jag har precis fått i mig lite pizza efter att jag kommit hem efter att ha tittat på när Ebba och hennes lag tävlade. Jag tycker att det var riktigt roligt att få se hur de hade det på sina tävlingar och sen var alla otroligt duktiga. Om jag inte hade ridit hade jag nog velat träna gymnastik, det verka vara otroligt roligt. 
 
Fast jag hade inte gett upp hästarna eller ridsporten nu efter 10 år, det är en stor del av mig och en stor del av mitt liv. Sen bör man även börjat med sin sport som liten, jag hade aldrig kunnat börja med gymnastik nu då jag inte känner att jag skulle klara av det då jag inte har några förkunskaper.
Nu tänkte jag byta plats från min säng till soffan för att titta på Tv tillsammans med min familj. Det kan nog ta ett tag då jag har världens träningsverk efter gårdagens pass på gymmet och ridningen av 2 hästar. Jag skriver iaf mer senare under kvällen. Så länge får ni ha en trevlig kväll.
XoXo//Emma

Mot tävling


Har precis varit i stallet och tagit hand om Promise samt mockat. Nu ska jag ta mig över till Bombadier för att titta när Ebba och hennes lag tävlar i Westra Aros cupen.
XoXo//Emma

Avslutar för idag


Bloggen har nog haft sin sämsta dag idag, men det ska tas ikapp igen så fort det bara går.

Nu har jag krypit ner under täcket med Gucci och tänkte få några timmars sömn. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Ett gympass och 2 hästar senare

Jag har precis fått i mig lite mat efter att ha kommit hem från stallet. Jag var inte lite sugen på mat ett pass på gymmet och efter att ha ridit 2 hästar. På träningen var det dressyrtrimm som stod på schemat och jag hade Carpen. Detta kan vara ett av våra bästa pass som vi har ridit tillsammans, han gick oftast som jag ville och jag fick hon precis så kort som jag också ville. Det var inte mycket krångel mellan oss idag och jag är väldigt nöjd med andra ord. Därför vill jag trimma vidare på honom nästa vecka.
 
Sen fick jag även rida Boss lite efter träningen på Carpen. Det var väldigt mysigt, även om jag red väldigt kravlöst och jag kände mig inte speciellt engagerad hela tiden. Men det gick bra och han trampade på bra och även han krånglade inte speciellt mycket. Vi fick även ta 2 skutt över över litet litet hinder som stog i stora ridhuset, det var väldigt mysigt.
Nu ska jag slänga mig in i duschen innan jag faller ihop i min säng framför något avsnitt av lite serier.
XoXo//Emma

Ett pass på gymmet


XoXo//Emma

God morgon snöiga fredag

Igår snöade det och lite snö ligger kvar på taken och gräsmattorna idag, hur mysigt är inte det? Fast det får gärna komma ännu mera snö så att det inte bara är som lite puder på gräsmattorna, för det känns knappt som snö.
 
Idag är det skolan som gäller, precis som vilken annan vardag som helst. Efter skolan ska jag åka till stallet och rida träning, jag skulle tro att det blir på Kapten då vi hade lite saker som måste förbättras. Sen ska jag även få rida Boss eller Ikaros i eftermiddag, vilket ska bli väldigt mysigt.
Internet krånglade precis när jag skulle börja skriva detta inlägget. Därför hinner jag inte skriva något mer än detta, men det är ju bättre än inget alls eller bara en bild från mobilen. Ni får ha en härlig fredag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

En dålig bloggdag

Nu hade jag tänkt tvätta bort allt smink och sedan krypa ner i sängen tillsammns med Gucci, men först ville jag skriva lite snabbt åt er. Inte för att jag har något att skriva... 
 
Det har bara varit en lugn och skön eftermiddag hemma, vilket jag verkligen kände att jag behöver då jag är helt utmattad för tillfället. Därför har ni inte heller fått något inlägg under eftermiddagen, men det har inte funnits så mycket att skriva om då jag inte gjort så mycket speciellt. Det har ju tyvärr gett er en väldigt dålig bloggdag.
XoXo//Emma

Nu ska det byggas


XoXo//Emma

God morgon torsdag

God morgon på er. Nu är det torsdag, vilket jag tror att ni inte har missat... För mig är det veckans längsta dag, fast det är ju fredag i morgon så det är bara att hålla ut. 
 
Idag har jag endast skolan inplanerad, vilket jag tycker är skönt. Då får jag en lugn eftermiddag hemma utan en massa måsten. Det innebär även att jag har massa bloggtid, men som sagt har jag inga idéer för tillfället, så om ni har idéer på inlägg jag kan skriva så får ni gärna kommentera de.
Nu måste jag ut med Gucci innan jag ska åka mot Ebba för att sedan åka till skolan. Ni får ha en bra torsdag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar denna onsdagen

Som jag nämt ett flertal gånger tidigare är jag inne i en ganska stor svacka inom blggandet för tillfället, vilket syns på statistiken. Det är inte roligt att se att det blir så, men jag försöker som sagt mitt bästa för att ni inte ska bli påverkade och för att statistiken ska kunna vara högre än vad den är nu och att den ska vara stadigare.
 
I stallet tog jag hand om Boss och Ikaros, fyllde höpåsar, mockade, hämtade spån, borstade osv, samt att jag tog hand om Promise en snabbis. Sen var det även möte uppe på fiket och det flöt på utan några problem och det var inga konstigheter.
Nu tänker jag runda av denna dagen och krypa ner under täcket med Gucci samtidigt som jag sätter på ett avsnitt av någon serie. på datorn Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Möte


XoXo//Emma

Mitten av veckan

God morgon på er. Idag är det äntligen onsdag vilket betyder en kort och rolig skoldag, eller efter lunch är det roligt för då har jag media. Jag längtar verkligen tills vi kommer ha det flera pass i veckan då det är därför som jag valde denna inriktningen.
 
Efter skolan ska jag åka till stallet och ta hand om Boss och Ikaros. Det var tydligen möte i stallet i kväll också så det ska jag också gå på, inte för att jag vet vad det kommer handla om men det är för instruktörer, hästägare och privathästarnas skötare så det är bara att masa sig dit.
- I brist på bilder får ni denna på mig och Ebba ifrån förra vintern
 
Nu måste jag gå ut med Gucci en sväng innan jag ska åka och möta upp Ebba. Ni får ha en bra onsdag så hörs vi senare under dagen. 
XoXo//Emma

Snart är snön här

Nu är denna dagen avklarad och jag vill inget hellre än att slänga mig i sängen, men först vill jag skriva lite till er + att jag hade mosat Gucci som tagit upp större delen av min säng...
 
Egentligen har jag inget vettigt att skriva eller jag har inget som jag kan komma på så här på rak hand, det har inte heller hänt något som varit speciellt utstickande idag. Jag var i stallet en sväng efter skolan och tog hand om Boss och Ikaros samt att jag tog hand om en blöt Promise.
 
Här hos oss har det regnat en hel del denna hösten, senast nu under kvällen öppnade himlen sig. Jag har dock hört att här där jag bor ska det snöa på torsdag, hur mysigt är inte det? Har ni snö där ni bor förresten?
 
På tal om det så är det ju snart vinter och jul, vilket jag tycker är väldigt mysigt. Julen är nog en av mina favoriter av våra svenska högtider, det är alltid så mysigt under julen med allt pynt oså. Man får ju inte heller glömma julmusten, lussekatterna, pepparkakorna, glöggen med russin och mandlar, knäcken, julbordet och att få träffa släkten såklart. 
- Detta var från julafton förra året när vi vaktade hunden Lisa
 
Nej nu håller mina ögon snart på att gå i kors. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Intagit soffläge


Jag har precis kommit ur duschen efter stallet och därför har jag nu intagit mysläge i soffan med familjen och Gucci.

Jag skriver mer senare ikväll.
XoXo//Emma

Då var det tisdag igen

God morgon på er. Idag var det riktigt kallt när jag vaknade så jag ville inget mer än att ligga kvar under det varma täcket med Gucci och sedan stanna där resten av dagen, men det är bara att pallra sig upp. Efter duschen kröp jag ner en sväng bredvid Guttan igen och det var väldigt mysigt och varmt.
 
Efter skolan idag ska jag åka till stallet och ha hand om Boss och Ikaros samt att jag ska sköta Promise. Det är precis som vilken annan tisdag som helst...
 
Nu måste jag dricka upp det sista av kaffet innan jag går ut och går med Gucci. Efter börjar det bli dags att åka och möta upp Ebba för att åka vidare mot skolan. Ni får ha en härlig tisdag så hörs vi senare under dagen.
- En liten Emma, för kanske 4-5 år sedan.
 
XoXo//Emma

God natt måndag

Nu är denna första dagen av den nya veckan avklarad, bara att kämpa på i morgon också. Det var något som märktes på hela klassen idag var hur glada alla var över att se varandra igen, det är riktigt härligt att komma tillbaka efter ett lov med den känslan. 
 
Denna eftermiddagen bjöd på dåligt väder och regn, jag var helt dyblöt när jag kom hem idag. Därför fastnade jag inne med en kopp te under en filt framför datorn och lite serier. Det är ju något som är väldigt mysigt så det gjorde inte mig så mycket och bloggen har blivit ständigt uppdaterad under dagen, vilket jag trivs med att veta.
 
Jag hade ju även tänkt spela in en rolig film åt er, men ni hade inte kommenterar några challenges så jag kunde inte göra den videon jag tänkt. Jag tycker därför att ni som läser detta gärna kan kommentera en rolig sak som ni tycker att jag ska göra och spela in, så kommer det upp som en video nästa måndag. Eller är det inget som ni skulle tycka vara roligt att titta på?
Nu tänkte jag ropa hit Gucci och sedam krypa ner under täcket. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Jag pratar på

XoXo//Emma

Ett stort grattis till ...

... Mathilda som vann tävligen om de 2 halsbanden. Stort grattis till dig och du har ett mejl som väntar i din inkorg.
 
Vissa av er kanske tror att jag valt en vinnare, men jag använde mig av sidan random.org
XoXo//Emma

Sista chansen

Det verkar som att det inte är så många av er som är intresserade av tävlingen? Jag trodde att det lite större priset och de fina halsbanden skulle gjort att fler var sugna på att vara med, men tydligen inte. Var det för jobbiga krav jag ställde eller varför vill inte fler vara med? Ni har iaf en sista chans nu, för jag drar vinnaren vid 18 ikväll.
 
http://emmaostensson.webblogg.se/2014/october/tavling.html
 
XoXo//Emma

Måndag och en ny vecka

Sitter precis och dricker upp dagens första kopp med kaffe. Det märks att rutinerna ändras under lovet, idag ville jag bara ligga kvar i sängen och sova. Fast jag vill samtidigt träffa min klass och alla mina fina vänner. Som tur är så är våra mådagar korta och dagen kommer nog därför inte vara så jobbig.
 
Idag har jag inget stort inplanerat mer än att jag ska spela in, redigera och få upp veckans video åt er. Ni får gärna kommentera små challenges jag kan skriva ner på lappar och sedan drar jag några lappar i en video och gör det som står, eller om ni bara kommenterar förslag på vad för videos ni vill se.
 
Sen ska ju även vinnaren av halsbanden dras och presenteras i eftermiddag/kväll. Om ni vill vara med och tävla så får ni passa på att göra det nu, länken finns på facebook men även i något inlägg längre ner här på bloggen.
Nu måste jag gå ut och gå med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba. Ni får ha en fin måndag och ny vecka så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

En lat sista dag på lovet

Idag har jag insett en sak och det är att när jag väl börjat titta lite smått på en serie så har jag svårt att sluta, vilket gör mig irriterad för sen när serien är slut har jag inget att göra känns det som. Sen när jag får läxor oså igen kommer jag såklart att ha något att göra och det har jag egentligen alltid, men jag tror ni förstår vad jag menar. Detta hade jag aldrig trott om mig själv då jag egentligen inte är den som har ro att sitta och kolla på serier eller så utan att göra något annat på sidan av eller vad man ska säga. Men man lär sig alltid något nytt.
 
Det är även typ det enda jag har gjort idag... Jag känner dock att jag borde tagit mig själv i kragen och stuckit ut i spåret och sprungit lite, denna lovveckan har ju inte direkt varit den nyttigaste om jag säger så... Jag hinner nog ut en sväng i morgon när jag kommer hem ifrån skolan, eftersom att jag har väldit korta måndagar och slutar redan vid lunchtid.
Nu tänkte jag ropa in Gucci till mitt rum och sedan krypa ner under täcket framför ett avsnitt av någon serie. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Förklaring

Som ni säkert har märkt har jag inte uppdaterat under de flesta eftermiddagarna som jag brukar. Det är för att just nu har jag en svacka inom bloggningen känner jag, det är verkligen på grund av er. Ni är de härligaste läsarna som man kan ha och ni betyder otroligt mycket. Men det är för att jag är allmänt trött och slö för tillfället. Idag böt jag t.ex inte om från endast en tjocktröja tills för en timme sedan då jag och min brorsa skulle gå och hämta mat, det säger ändå en hel del tycker jag... 
 
Förhoppningsvis kommer min motivation och min passion för bloggandet tillbaka snart så att bloggen kan bli ännu bättre och större. För jag vill inte att min svacka inom bloggandet ska drabba er, det är något som ni verkligen inte förtjänar. Om ni har lite överseende så blir det nog som sagt bättre snart.
XoXo//Emma

Söndagsmorgon

God morgon på er, hoppas att allt är bra och att ni som läser detta och börjar skolan igen i morgon inte har allt för stor skolångest. Själv känner jag mig inte så stressad över att lovet är slut, även om jag gärna haft ett längre lov. Det är ju inget som man direkt tackar nej till.
 
För min del kommer denna dagen bli väldigt lugn och utan en massa saker inplanerat, men det behöver jag nästan då jag känner mig lite som en zombie för tillfället... Då passar det lagom med en slappardag hemma, möjligtvis att det blir en tur till affären för att köpa lite naturgodis eller så.
Nu tjatar min brorsa på mig att vi ska börja spela Tv-spel, så jag ska väl gå och spela lite med honom. Ni får ha en härlig söndag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Avslutar en lång lördag

Nu har jag snart varit uppe i 19 timmar i sträck och jag känner att det börjar bli dags att få lite mer sömn sista natten innan det är dags för larm på morgnarna igen. Men innan det tänkte jag bara kika in här åt er och skriva ett riktigt inlägg från datorn, eftersom att ni endast har fått mobilinlägg idag. Klockan 5:20 är jag dock inte så väldigt peppad på att öppna datorn och börja blogga, när jag kan få sova någon minut till, vilket jag tror att ni kan förstå.
 
Stallet var dagens enda planer, även om det var mycket som skulle göras väl i stallet. När jag kom hem var jag stelfrusen så jag hoppade direkt ner i ett bad, det var precis vad som behövdes. Ganska direkt efter att jag hade klätt på mig sa mamma att vi skull åka och hämta Gucci, så då var det bara att hoppa in i bilen med blött hår och väldigt rosiga kinder som jag inte orkade sminka över... När vi kom hem till deras hus så blev hon jätteglad och hon hoppade som jag vet inte vad. Gulliga lilla stora hund
Nej nu ska jag och Gucci gå och lägga oss. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Hämtat hem Gucci


Under eftermiddagen har vi varit och hämtat Gucci. Denna gången blir hon nog hos oss fram tills att vi ska åka iväg till Stockholm horse show.

Nu väntar en nachotallrik som jag ska hugga in på, riktigt gott. Ni får ha en fortsatt fin kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Morgon i stallet

 
Har fodrat både morgon och lunch, fyllt hökärror och en hel del annat nu under förmiddagen.
Sen fick jag jag rida Boss lite och det gick helt ok. Jag ställde inte jättemycket krav på honom, men han arbetade på bra när jag ville och var väldigt lyhörd för vikten och hjälperna. En trevlig ponny med andra ord.
Nu ska jag ta hand om Promise och sedan ska jag åka hem.
XoXo//Emma