God natt tisdag

Idag är det 3 program jag brukar se på rad på 3:an, från 20-23. Detta brukar typ aldrig hända längre, men tisdagar är tydligen en sån dag. Dock har jag insett under hur övertrött jag är och därför hoppar jag paradise ikväll, jag har massa tid att se på det i morgon innan jag ska till skolan. Somsagt, sovmorgnar in my heart.
När jag ändå har sovmorgon kan jag passa på att få in 1-2 h sömn extra om jag lägger mig nu. Därför ska jag bara säga god natt och vi hörs igen i morgon.
XoXo//Emma

Ett trött hej

Nu känner jag verkligen hur skolan tar på mig och jag är bara allmänt trött för tillfället. Men jag ska kämpa mig igenom detta, det är trots allt helg snart. På lördag firar jag min födelsedag ihop med en massa goa brudar från klassen, vi käkar, sover, pratar en massa tjejsnack och bara har det härligt. Sen på söndagen åker jag hem vid lunch för att duscha och fixa mig innan släkten kommer och firar mig under eftermiddagen. Det kommer nog bli en bra och rolig helg, även om jag tror att jag kommer somna som en stock klockan 21 på söndag...
 
Snart ska jag sätta mig i det lilla vi har kvar till soffa och titta på Svenska Hollywoodfruar som börjar ikväll. Vi har nämligen tagit isär och tagit ut en trasig del av den, men i morgon hämtar vi en ny och hel soffa så vi överlever nog denna kvällen utan en hel soffa. 
XoXo//Emma

Tisdagsmys i stallet


Har precis gjort klart stallet och gosat en hel del med lilla ponnyn. Det uppskattade hon verkligen.
XoXo//Emma

Mot skolan


XoXo//Emma

Tidig måndag

Jag hade tänkt få upp filmen åt er idag, men det verkar vara lite av ett misson impossible för tillfället... Jag får försöka igen i morgon helt enkelt. Sen hade jag även tänkt titta på kvällens avsnitt av PH, men jag håller på att somna sittandes framför datorn så jag kryper nog ner under täcket och tar det avsnittet i morgon istället. Har ju 2 lektioner och på de vill jag gärna vara lite pigg.
Nej nu håller jag på att somna. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Ingen video än så länge

Har precis suttit och redigerat en film åt er, men den vill inte sparas ner. Det verkar som att det fungerar nu men det verkade den göra förra gången också... Ni får hålla tummarna att det fungerar så att ni kan få eran måndagsvideo.
 
Annars har jag inte gjort mycket under eftermiddagen, jag har gått samt lekt med Gucci och sen har spelat in och redigerat en video. Jag hade tänkt plugga och jag borde kanske plugga. Men vi har tydligen halvstudiedag i morgon så jag är nog hemma redan vid 12 och tänker passa på att plugga då.
Jag hann inte ens skriva klart detta inlägget innan videon fuckade upp sig. Ibland bara älskar jag tekniken...
XoXo//Emma

Hon är grym

XoXo//Emma

God morgon nya vecka

Ibland är det riktigt mysigt att vara bloggare. Man dukar upp en god frukost och sedan är det bara att sätta sig och jobba med bloggen samtidigt som man äter. Därför planerar jag alltid extra tid för att äta frukost, just för att hinna med att ha dessa mysiga morgnar med frukost och bloggen.
 
Jag har dock inget mer jag hinner skriva nu för jag måste gå med Gucci innan jag åker och möter upp Ebba. Ni får ha en härlig dag och vecka så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

God natt söndag

Just nu är jag så trött att ögonen snart går i kors. Därför ska jag bara kika in och skriva god natt till er nu och sedan krypa ner under filmen som går på fyran, det var tydligen de gamla fjällbacka morden och de har jag redan sett. Ni får sova gott så hörs vi i morgon och taggar för en ny vecka.
- Bara för att jag har fotat denna fina hund otroligt mycket idag får ni en til bild på henne.
 
XoXo//Emma

Allt är gjort för denna veckan

Idag har det varit en dag bestående av plugg, så nu är svenskan så gott som klar, tyskan är inlämnad och nu är det bara glosor att plugga på och jag har fotat lite så att jag har material till lektionen som var förra veckan. Jag tog dock en paus och åkte till stallet för att ta hand om Boss och Ikaros.
 
Nu sitter jag i soffan framför Bones på TV:n med popcorn i en skål på bordet. Det tänker jag fortsätta göra och sedan blir det nog sängen tidigt ikväll. Är fortfarande inte helt återställd efter helgens dåliga sömn.
 
Jag passade även på att fota Gucci lite när hon lekte med sin boll på fotbollsplanerna idag. Mer bilder får ni senare i veckan, men jag kan bjuda er på en sneak peak under tiden.
XoXo//Emma

Kollar på fotboll


Har precis tagit hand om Boss och Ikaros och nu sitter jag med Guttan och tittar på fotboll.
XoXo//Emma

Fina hund

XoXo//Emma

Överblick av dagen och gårdagen

Igår red jag ett riktigt bra pass på Kapten. Vi hade ett bra samspel och han var verkligen med på noterna, galoppombyten och förhållningar. Även om han blev lite taggad för att det var bommar, men det lugnade sig och han kunde bli börja arbeta som vanligt efter ett litet tag. En riktig guldstjärna från han av mig för gårdages bra pass.
 
Efter att jag ridit så gick jag, Boss, Ikaros, deras ägare och en till skötare ut i skogen för att fota lite fina höstbilder. Sen kom ägaren på att hon hade morgonfodringen i morse. Därför åkte vi hem lite snabbt för att hämta andra kläder än hästkläder och sedan köpte vi med oss pizza på vägen hem till deras ägare. Där sov jag och den andra skötaren sedan kvar till idag och så åkte vi alla till stallet för att väcka och fodra alla hästar. Det var verkligen riktigt mysigt att vara i stallet klockan 6 och det var väldigt trevligt igår, även om det är trångt att sova 3 pers i en 120 säng...
 
Ni såg ju även att jag åkte hem till Denise under eftermiddagen, jag har ju knappt varit hemma något det senaste dygnet. Hemma hos Denise hade vi det riktigt trevligt, vi åt tacos, pratade en massa tjejsnack, grät bara liiite till The fault in our stars. Om ni behöver tips på film och inte har sätt den så bör ni verkligen göra det. Ingen kommer lämnas oberörd, jag har fortfarande ont i huvudet efter all gråt till filmen. Nästa helg ska vi även träffas med några flera goa vänner och då lär vi säkert göra något liknande, det kommer bli riktigt mysigt.
 
Nu ska jag dock krypa ner under täcket och fylla på min 5 och en halv timmes sömn som jag fick natten till idag. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Mot nästa


Var precis hemma och duschade efter att ha varit i stallet 7h på morgonen, men jag var inte hemma länge utan mest för att äta lunch och duscha. Nu sitter jag i bilen på väg hem till Denise för att spendera eftermiddagen med henne.
XoXo//Emma

Morgonpigg


Nu har vi fodrat & sopat 3 stall, mockat 2 stall och fyllt en massa kärror med hö innan klockan 8:30.
XoXo//Emma

Spontanare


I stallet bestämde jag, Boss och Ikaros ägares + en av de andra skötarna oss för att ta en spontan sleepover.
XoXo//Emma

Fredagstipsen #4

XoXo//Emma
 

Äntligen fredag

Nu är det äntligen fredag och idag har jag endast 2 lektioner, tackar inte nej att sluta 11:10 en fredag. När jag kommer hem så tidigt tänkte jag därför passa på att sticka ut och gå en pw/springa med Gucci innan jag ska åka till stallet. Idag vet jag inte om det är hoppning eller bommar som står på schemat, jag hoppas såklart på att vi ska hoppa eftersom att vi inte gör det lika ofta som vi rider dressyr. Vad gillar ni mest, att hoppa eller rida dressyr?
 
Nu ska jag gå en längre morgonpromenad med Gucci och sedan ska jag åka och möta upp Ebba innan vi åker mot skolan. Ni får ha en härlig fredag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

God natt torsdag

Just nu är tyska det enda jag har i mitt huvud, för under den senaste timmen har jag suttit och skrivit en "uppsats", men nu är den inskickad och jag kan släppa tyskan för någon dag. Det roliga är att denna uppgiten inte var en jättestor uppgift, men jag vill verkligen vara nöjd med varenda sak jag lämnar in som ett arbete på gymnasiet. Därför lägger jag väldigt mycket tid på varje uppgift. Idag fick en fotouppgift på våran fotolektion, då vi hade en extra lektion för att våran lärare var borta en av gångerna vi skulle få prova på foto. Men jag blev lite nöjd med någon av bilderna som jag tog då, därför har jag kameran hem över helgen för att fota bilder som jag kommer vara nöjd med.
 
Därför lekte jag lite med kameran när jag ändå hade chansen och fler bilder kommer det att klickas under tiden jag ändå har den hemma. Eftermiddagens session bestod porträtt på Gucci. Hon är allt bra fin <3
 
Nu är jag helst slut efter en kväll bestående endast av plugg. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Beslagtagit köket

Här jag har suttit hela eftermiddagen och jobbat, men jag vette sjutton om jag blivit så mycket klokare av det. Jag är nästan färdig med en grej till svenskan som vi skulle göra medan våran lärare är i Göteborg, sen har jag räknat klart matten och håller just nu på med att skriva tyskan. Dock är våran lärare väldigt otrydlig så jag vet inte hur mycket jag ska göra...
XoXo//Emma

Då var detta bokat

27-28 Oktober hittar ni mig på detta fartyget, då ha vi nämligen bokat kryssning. Det kommer bli trevligt och jag får se tillatt hålla i pengarna så att jag kan bli ägare av en Nikon D5200 inom en snar framtid. Btw, kommer någon av er finnas på den båten?
XoXo//Emma

Ute på morgonpromenad

Denna hunden får man bokstavligt talat dra med ut när man ska gå på promenad. Hon är även
den som går upp sist i huset, en riktig soffpotatis är precis vad hon är.
XoXo//Emma
 

Avslutar dagen med svar på frågor

Fick en fråga om jag alltså sköter både Boss, Ikaros och Promise på onsdagar nu och det gör jag. Men jag slutar tidigt och kan då vara i stallet vid senast 16. Då går Promise fortfarande lektion 2h till, det gör hon alltid. Så under tiden fixar jag med Boss och Ikaros, mockar, borstar, packar hö, blöter betfor och det jag hinner innan deras ägare kommer till stallet (det är samma tjej som äger båda ponnysarna). Det är på den nivån jag tycker att ni behöver veta ang det, resten är mellan oss... Sedan är det jag ska göra oftast klart vid 18 och det är först då Promise kommer in. Det är inte alls svårt att hinna med 3 hästar då, det kan jag lova.
 
Jag fick också en kommentar där en person tyckte att jag var oartig när jag skrev 2 av mina dissar i mitt hiss och diss-inlägg. Nu vill jag verkligen inte låta tjurig i mitt "svar", men det är ju mina åsikter eftersom att det är min blogg. Jag vill gärna vara så ärlig som möjligt mot er, vilket jag tycker att jag var i det inlägget och när jag är ärlig döljer jag inte något som jag tycker eller tänker. Det som jag skrev och det jag dissade är endast mina åsikter. Jag själv hade aldrig burit sånna byxor eller ridit med en helt omatchad outfit. Men självklart får ni göra det om ni vill och trivs med det, det säger jag verkligen inte emot.
 
Nu har jag precis uppdaterat min tumblr lite, ni har väl inte glömt att följa/kolla in den? http://emmaostensson.tumblr.com/. Ni har väl inte heller glömt att följa mig på Instagram - emmaostensson eller prenumerera på min youtube-kanal - Emma Östensson 
 
Ikväll kommer jag inte kunna hålla mig borta, därför måste jag se kvällens PH innan jag går och lägger mig. Även om jag kommer ångra det som sjutton i morgon bitti... Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon
XoXo//Emma

Låt mig presentera...

... Dessa 2 ansiktena. Den första hästen heter Ikaros och den andra hästen heter Dancing Boss, men kommer bara kallas Boss här på bloggen. Idag var den första planerade dagen jag tagit hand om dem, annars har jag hjälpt deras ägare när hon bett om hjälp. Nu i fortsättningen ta hand om dem båda på onsdagar och sedan har jag Boss på fredagar. Detta kommer bli en väldigt rolig grej att göra för min del och det ska bli roligt att få lära känna hästarna.
 
XoXo//Emma

Hiss & Diss

Jag har 3 saker som jag vill dissa och 3 saker som jag vill hissa. Jag tänker börja med att dissa för att sedan avsluta possitivt med hissarna.
 
Dissar:
Dessa fula mormorsbyxor från 50-talet/orrebyxorna. Ni alla vet vilka byxor jag pratar om, de som är mönstrade och sedan har typ "bootcut". Sånna byxor älskar man eller så hatar man de och jag är en av de personer som inte gillar de byxorna speciellt mycket. De hade aldrig funnits i min garderob
 
Att ha en omatchad outfit när jag rider. Bland det värsta som finns är när jag ska rida är en omatchad outfit och har något liknande: limegrönt schabrak och med rosa animoridbyxor och sedan en ljusblå tröja och detta är endast min åsikt. Detta var kanske ett extremfall, men jag ser gärna att en outfit går i liknande färger eller iaf passar ihop och inte en massa olika färger. Detta kanske är dressyrryttaren inom mig som talar... 
 
Sånna som bara köper märkeskläder endast för märket. Detta är något som gör mig riktigt irriterad. Vissa handlar endast kläder för att det är ett väldigt känt märke, fast egentligen gillar de inte plagget men det är en stor logga som säger t.ex Gant och då vill man helt plötsligt ha plagget. Ska man köpa plagg ska det vara för att dem är fina och inte på grund av ett märke. Sen om råkar vara ett märke på kragen eller liknande på plagget du gillar är ju en annan sak, för det kan du ju inte ta bort.
                
   
      
Hissar:
Nike air force. Behöver man ens säga något mer? Hur fina och classy är inte ett par vita nike air force? Tänk de ihop med ett par jeans och en snyggare topp.
 
Hösten. Att kunna börja använda stickade tröjor, sjalar och ha prime boots eller liknande utan att svettas ihjäl. Sen får vi inte glömma alla mysiga innedagar med en kopp thé, tända ljus, en go vän och en film samtidigt som regnet smattrar mot fönstret.
 
Isthé. Inget kommer någonsin kunna ersätta Liptons isthé, inget. Jag kan egentligen inte förklara varför isthé är så gott, det bara är bland den godaste drycken som finns. En varm och härlig sommar dag eller en kall vinterdag, det spelar nästan ingen roll för det är lika gott året om.
           
XoXo//Emma

Älskade sovmorgon

Har precis kollat klart på gårdagens avsnitt av PH och ska snart gå med Gucci. Det är så lyxigt och härligt att ha denna sovmorgonen mitt i veckan för då kan man ha en morgon man kan sova ut lite samtidigt som man hinner göra mycket i lugn och ro. Jag har hunnit duscha, tittat 1 avsnitt av PH, snart gått med Gucci, käkat frukost och ändå bara väntat 20 minuter på att kunna åka iväg till skolan. Den känslan är väldigt härlig enligt mig.
 
Eftersom att det är onsdag har jag också bara 2 lektioner, där en av de är mediaproduktion. Det är den lektionen under veckan som jag ser mest fram emot. Efter skolan idag ska jag åka till stallet och sköta Promise samt göra andra saker som jag är väldigt taggad på och det kommer att presenteras här för er ikväll.
Jag kan inte komma på så mycket mer att skriva om för tillfället. Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Avslutar denna tisdagen

Jag intalade mig själv att jag inte skulle titta på PH ikväll och redan ligga under täcket med mobilen vid klockan 21 för att somna tidigt och inte vara en zombie i morgon. Vad tror ni att jag gör nu? Om du gissade på att jag tittade på PH så var det fel, jag har precis suttit och skrivit ihop en del inlägg åt er. Nu har jag dock avslutat för dagen på den fronten och det blir sängen direkt efter att detta är färdigskrivet och publicerat, vilket jag tänker anse att detta inlägg är nu då jag inte har något mer att skriva. Därför kan jag lika gärna säga god natt nu.
XoXo//Emma

Hemma från stallet

Nu har jag precis kommit hem ifrån stallet och käkat middag. Jag var med Ellen och Alice för att gå igenom lite saker och sen bara umgicks vi innan jag gick och tog hand om Promise. Jäklar vad hon fäller, det var nästan så att jag kunde göra en ny häst av all päls idag igen. Fast nu kan jag förstå att de har börjat sätta mera päls för det har verkligen börjat blivit kallt. Nu är hösten verkligen här på riktigt, för nu är det både kallt och löven har börjat falla och bli röda & gula. #mysigt
Jag har bara ätit sen jag kom hem, så jag ska hoppa in i duschen nu hade jag tänkt, för så roligt är det inte att lukta häst och känna sig ofräsch... 
XoXo//Emma

Planer för denna dagen

Idag är det en av de där sega morgnarna, men det är bara att masa sig upp. Idag är det både skola och stallet som står på schemat för min del. I stallet ska lilla ponnyn tas ordentligt om hand om och verkligen bli bortskämd med en massa mys. För i helgen fanns det inte mycket tid att ta hand om henne då jag lite snabbt fick agera hästfixare i lördags under våran ridklubbs pay n jump och efter det var jag tvungen att åka hem eftersom att jag skulle iväg ner på stan med Denise.
Nu ska jag packa på mig en massa varma kläder och sedan gå ut med Gucci innan jag åker och möter upp Ebba. Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Allt är bara så otroligt bra

Just nu har jag en hel del grejer på gång och det kommer bli riktigt bra om allt går igenom enligt planerna. Allt är bara så härligt för tillfället och jag har verkligen inget att klaga på. Jag trivs verkligen med att ha den känslan i magen. En av planerna kommer presenteras redan på onsdag, inte jättespännande för er men för mig kommer det bli riktigt roligt. 
- En mysig bild ifrån i somras på sommarbetet
 
Nu tänker se till att få bra med sömn och därför tänker jag krypa ner under täcket snart. Ni får sova gott och så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

#fuckcancer


XoXo//Emma

Svar på allt mellan himmel och jord

Hur många år har du ridit? Jag håller inte riktigt räkningen, men jag tror att det blir mitt 9:e eller 10:e år iår.

Vilken/vilka hästar har du inte ridit på rocklunda? Det finns en hel del hästar jag inte har ridit b.la Mozart, Julle, Romandina, Laban, Perdita.
 
Vilken häst på rocklunda tycker du att du klickar ganska bra med i ridningen förutom t.e.x Kapten, Carpen och Promise? De 3 nämnda hästarna är de hästar som jag rider om jag får välja, just för att det är dem som jag har klickar bäst med. Annars tror jag att jag klickar hyfsat ihop med Hux nu när jag ridit honom några gånger, några gånger är ca 4... Jag bör verkligen börja rida andra hästar känner jag, tack för frågan och wake up callet.
   
    
Vad skulle du vilja jobba med i framtiden? såklart svårt att veta nu, men tankar och drömmar har man väl? ;) 
Denna frågan svarade jag precis på i detta visste ni kanske inte om mig, jag är lite bekväm av och orkar inte skriva det igen.

Vad är den största skillnaden mellan grundskola och gymnasiet? Vad saknar du mest från grundskolan? På gymnasiet är det mycket mera eget ansvar och helt annorlunda med frånvaro och liknande. Man är inte hemma för att man är förkyld, utan endast om man spyr, inte kan andas eller har 40-graders feber. Det jag saknar mest ifrån grundskolan är vissa av mina lärare, mina nya är väldigt bra dem också. Men vissa lärare hade jag gärna haft med mig upp i gymnasiet.
 
Du brukar ju vara hundvakt åt en hund som heter Gucci har jag märkt, så du verkar gilla hundar. Skulle du vilja ha/kunna tänka dig ha en egen hund? Jag hade väldigt gärna haft en egen hund och Gucci, vi har snart vaktat henne totalt 1 år och vi är väldigt fästa vid henne nu. Det som är skönt med att låna Gucci som vi brukar göra att att vi kan lämna hem henne om vi ska åka iväg eller om vi bara tycker att det blir för mycket efter ett tag. Hade mamma frågat hade jag inte tvekat för en sekund på att köpa en hundvalp, så svaret blir ja. Förutsatt att valpen och Gucci går bra ihop.
 
Vad är ditt allra bästa barndomsminne? Beror på vad som räknas som barndomsminne. Men jag kommer nog inte glömma när mina föräldrar och Linneas föräldrar bestämde att vi skulle bo bredvid varandra på High Chaparral och vi barn visste inte om det. När vi skulle checka in var Linnea av en "slump" på väg för att köpa glass, vilket jag inte visste och så höll våra föräldrar för våra ögon och ledde oss till varandra som en överraskning. Sen spenderade vi helgen ihop där och det var väldigt roligt.

Favoritfärg? Marinblå, svart & vit

Favoritmat? Svensk husmanskost
 
Vilka är dina förebilder/idoler? :) Inom ridningen är det nog Beezie Madden, Rolf Göran Bengtsson & Tinne Vilhelmson Silfvèn.
  
Vad tycker du om mig? :D :* Jadu Denise din jävel, nejdå. Du är hur go som helst och en person som jag har kommit väldigt nära under en sån kort tid.
 
Nämn 3 saker du inte skulle kunna leva utan. Mina übrbra vänner + min familj, hästarna och djuren (Gold & Gucci)

Favoritlåten just nu? Jag lyssnar på så många olika låtar hela tiden, men dessa låtar hörs ofta i mina lurar.
Freak - Molly Sandén
Carry you home - Zara Larsson
 
XoXo//Emma
 

Mysig och regnig måndag

Idag vaknade jag upp av att regnet öste ner utanför fönstrena. Jag älskar ljudet av regn, men det är mindre roligt med själva regnet när man måste ut och åka. Därför bestämde jag och Ebba oss för att vi tar bussen idag, skönt att komma till skolan lite torr...
Det har verkligen inte hänt mycket nu över natten så jag har inget intressant att skriva om. Jag ska väl fortsätta äta min macka och sedan gå en sväng med Gucci innan jag ska gå till bussen. Ni får ha en härlig måndag och en bra ny vecka så hörs vi senare under dagen. Idag kommer det även upp en massa svar på era frågor.
XoXo//Emma

God natt söndag

Nu har vi precis alla 3 filmer av the Grudge då min brorsa fick välja film. Dock är jag inte jättnöjd med valet då filmerna var ganska långtråkiga och inte alls läskiga, men nu har vi sett de filmerna och behöver inte längre tänka på att välja de nästa gång vi ska se film. Det är det enda vi gjort under eftermiddagen, men det är mysigt med en sånn söndag ibland.
 
Här får ni lite fler bilder ifrån i fredags.
På ettan har precis fjällbackamorden börjat så jag ska göra mig i ordning och lägga mig i sängen och se på det innan jag somnar. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Filmtime


Här hemma kör vi marathon av the Grudge för tillfället. Uppdaterar när det är slut.
XoXo//Emma

Min sminkhörna

XoXo//Emma

Underbar kväll med goa tjejer

Har precis kommit hem och fått av mig klackskorna, fy satan vad ont i fötterna jag fick. Jag och Denise hade inte tänkt vara kvar efteråt, men några av de som hade uppträtt i biblioteket ville ut och kolla på kulturnatten och bara göra stan så då hängde vi med dem tills de behövde åka hem. Det var så härligt att vara med dessa brudar ikväll, det finns inte ord att beskriva vilken kväll det har varit och det känns verkligen som att vi varit vänner ett bra tag och inte endast 1 månad. Jag saknar bara att Ebba inte var med, hon får vara med nästa gång när vi gör något liknande. Då kommer vi snacka maxat med goa personer.
Nu tänker jag krypa ner under täcket, ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Riktigt duktiga


Är med Denise på stan och kulturnatten och tittar när teaterdelen av klassen uppträder, riktigt duktiga med tanke på att de har läst teater på gymnasiet 1 månad.
XoXo//Emma

Mot stan


XoXo//Emma

Lång fredagskväll i stallet

Förlåt att jag inte uppdaterat, men jag har fortfarande slut på 3G och min telfon dog vid 18-tiden tror jag. Idag red vi lite bommar och jag hade Kapten. Det gick faktiskt väldigt bra och han blev fin efter ett tag. Idag hade vi inte lika bra samspel som förra veckan, men det gick fortfarande bra och jag är nöjd. Efter ett bra pas för Johanna skrittade vi ut en sväng i skogen, vilket var väldigt mysigt. Vi hade också ca 53748394 fotbollar som flög in i paddocken och 2-3 flög precis bakom/över rumpan på Kapten. Jag tycker synd om hästarna för de blev ju såklart spända av det... Idag klickades det även lite bilder av duktiga Frida.
Efter att jag ridit hjälpte jag min kompis med att förbereda och fixa i ordning inför en dressyrtävling i morgon. Jag fodrade även privatstallet så att hon skulle hinna rida igenom sin ponny innan i morgon. Vi mockade, putsade, packade, åkte iväg och åt, borstade och flätade hennes ponny. Det blev en längre kväll i stallet än jag trott, men mysigt var det. I slutet var det endast vi kvar i stallet, det var verkligen hur lugnt som helst. Jag skulle verkligen kunna göra om en kväll som denna.
 
Nej nu är täcket väldigt lockande. Ni får sova gott och vi hörs igen i morgon.
XoXo//Emma

Fredagstipsen #3

Denna veckan tänkte jag tipsa om Tumblr. Det är väldigt svårt att förklara exkat vad tumblr är och många har olika uppfattningar angående tumblr. Innan du har kommit in och hittat just "sin tubmlr grej" kommer du nog tycka att det är en konstig och tråkig sida. Men jag tycker att ni ska ge det ett försök, det kommer sedan bli ett beroende utan dess like...
Min tumblr använder jag mest till för att förmedla känslor och tankar eller bara dela en bild jag tycker är fin. Det tror jag många använder sin tumblr till. Om ni har tumblr får ni gärna kommentera den här nedan.
XoXo//Emma

Äntligen fredag

Denna veckan har gått väldigt fort, det är ju redan fredag. Detta innebär att det är träning i eftermiddag och jag är riktigt taggad på att rida i eftermiddagen. Efter ridningen blir det fika uppe på fiket eftersom att jag studsade av förra veckan.
Nu hinner jag inte skriva mer för jag måste ut med Gucci innan jag ska åka till skolan. Ni får ha en härlig fredag så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

1 månad ihop med ES14C

Idag kom vi i klassen på att vi firar 1 måndag ihop, grattis till oss i ES14C. Det var under våran sista lektion som vi insåg det och det var när vi var som mest spårade. Till en början arbetade alla och gjorde klart häftet som vi blivit ombedda att göra, sedan började det åkas runt på stolarna till andra bord och efter ett tag låg nästan alla mer eller mindre raklånga över borden av garv. Det som är allra roligast är hur precis varenda människa är med på det och inte en enda klagar på att vi skrattar och har oss. Denna härliga klassen kommer jag aldrig att glömma, ni är verkligen hur goa som helst. Nu får ni dock inte tro att vi inte jobbar på lektionerna och bara håller på såhär, det första vi gjorde var att göra klart det vi skulle.
- Bara för att det är den bilden jag har där många ifrån klassen är med
 
När jag kom hem från skolan kom också mamma precis hem så vi passade på att ta en promenad till ICA fram och tillbaka för att handla middag och lite andra grejer. Såklart var även Gucci med på promenaden, även hon behöver komma i form lite... Det blev totalt en promenad på 5 km och det gick vi på totalt 1h. #duktiga
 
Jag skulle kunna somna sittandes nu så jag tänker stänga ner datorn och krypa ner under täcket redan nu. Ni får sova gott och vi hörs precis som alltid igen i morgon.
XoXo//Emma

16 dagar kvar

Om 16 dagar fyller jag 16 år, då får ni minsann se upp på vägarna vill jag lova. Högt upp på önskelistan står denna skönheten med tillbehör. Det är en Nikon D5200 med ett 18-105 VR objektiv, med en vridbar LCD-skärm, full HD vid inspelning av videos, samt med en väska (dock inte den på bilden utan en mycket finaste väska, den rätta försvann när klickade upp bilden i större format), minneskort, ett UV-filter och en fjärkontroll. Eller denna lustar det mest åt för tillfället.
 
Sen vill jag gärna åka till Friends arena och gå på Sweden international horseshow så det är grej nummer 2 som jag önskar mig i år. Därför gäller det att spara spara spara och endast önska sig pengar och då kanske jag är ägare till denna skönheten ovan om 3 ynka veckor.
XoXo//Emma

God morgon Torsdag

Idag var en av dessa dagarna som sängen bara var otroligt skön, men jag har masat mig upp och hällt i mig en kopp kaffe för att inte somna igen... Har även börjat morgonen med att kolla på Studio Paradise, alltid trevligt att käka frukost framför någon serie på datorn. Verkligen ett tips om ni tycker att det är tråkigt att äta frukost.
- Detta charmtrollet ger er alla en torsdagspuss
 
Nej nu ska jag ut med Gucci i den ruggiga vädret och sedan ska jag åka vidare mot Ebbson. Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

God natt Onsdag

Snart ska jag sätta mig och svara på några av era frågor, men somsagt är det bara att fortsätta att fråga på. Det blir bara roligare med flera frågor. Fast först ville jag bara kika in en sväng här hos er och skriva lite.
 
En sak jag upptäckte idag när jag var i stallet och det var att det är ca 5:e gången jag drar av Promise med en ryktsten. Ändå är det lika mycket päls som ligger på stallgolvet varje gång när jag är färdig med den. Det känns som att hon snart borde börja bli kal och inte ha någon päls kvar, fast hon ser precis ut som hon alltid gör... Jag tror att det bör klia något otroligt av all lös päls, eller vad säger ni?
 
Nu ska svara på frågorna och sedan ska jag börja göra mig i ordning så att det bara är att slå på PH så fort det går. Jag vill komma i säng så tidigt det bara går för att få mycket sömn det bara går. I morgon är det torsdag och det innebär även veckans längsta skoldag, då behöver man all energi som går att få. 
Ni får sova gott och vi hörs som vanligt igen i morgon.
XoXo//Emma

Detta visste du nog inte

* Jag älskar den norrländska dialekten. Jag har ingen aning om varför, jag bara tycker att den dialekten är härlig att lyssna på.
 
* Jag är 12,5% norsk. För inte så länge sedan forskade jag lite i min släkt och då insåg jag att jag är 12,5% norsk och 87,5% svensk. Väldigt onödig information, men detta var en sak som ni inte visste om mig.
 
* Jag föredrar en hemmagjord hamburgare/pizza framför köpt. Alla dagar i veckan hade jag valt att göra en egen hamburgare hemma istället för att köpa en på Max eller Donken eller göra en egen hemmagjord pizza framför att köpa ifrån någon snabbmatsresturang, om jag får välja.
 
* Jag vill arbeta inom en mediaproduktion. Efter att ha varit Glada Hudiks föreställning, Stockholm horseshow, Idol insåg jag vad jag vill arbeta som. Jag vill ingå i ett crew som jobbar med att producera och som har ansvaret för en liveshow eller ingå i ett crew som arbetar med nyheterna eller liknande. Hur häftigt och intressant hade inte det varit?
 
* I helgen när jag vaknade hade Gold bitit sönder min tröja. Golds bur står bredvid mitt skrivbord och då hade jag kläder på den som han inte borde kommit åt. Så när jag vaknade ser jag att min blåa piké som jag fick när jag jobbade på Strömsholm var indragen i hans bur och den var helt trasig. På både armar och lite på ryggen var det stora hål, konstiga älskade hamster.
XoXo//Emma

Kort skoldag idag

Ska snart åka mot Ebba och vi ska vidare mot skolan, ska bara gå en sväng med Gucci föst. Idag har jag endast en lektion, väldigt skönt men också väldigt tråkigt för lektionen som är inställd är media och det är ju den lektionen vi ser fram mest emot under en vecka.
När jag kommer hem tänker jag bara ta det lugnt och kanske spela in någon video eller liknande innan jag åker till stallet tidigt så att jag kan komma hem tidigt för en gångs skull en onsdag. Detta får bli ett kort och väldigt tråkigt inlägg, men jag måste gå med Gucci nu om jag ska hinna till skolan. Ni får ha en härlig onsdag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Bloggen blev lagd åt sidan idag

Trots att jag har varit frånvarande har ni varit riktigt duktiga och kommenterat en massa frågor. Det gör mig alltid jätteglad när jag jag loggar in här och ser att det finns 4 nya kommentarer eller liknande, ni anar inte hur mycket glädje ni sprider till mig. Ni får gärna fortsätta sprida glädje samt att ni gärna får kommentera flera frågor. Ju fler frågor, desto roligare blir det när dem ska svaras på.
 
Idag har ni fått 1 inlägg och det var ett inställt. Men jag hade inga idéer i morse och då hade jag verkligen inget att skriva och har man inget att skriva är det lika bra att hoppa över. Sen har min mobil fortfarande slut på 3G så jag kunde inte blogga i stallet heller och direkt när jag kom hem duschade jag, käkade spelade in och redigerade en video som precis blev klar. Vilket har resulterat i att jag inte haft tid att blogga idag, tyvärr.
Medan den nyredigerade filmen exporteras ska jag krypa ner under täcket framför kvällens avsnitt av PH. Det är för övrigt den enda serien ja följer för tillfället och därför följer jag den helhjärtat. De andra seriernaväntar jag på nya säsonger utav... Ni får sova gott och vi hörs igen i morgon.
XoXo//Emma

Ös in frågor

Nu har det gått ett tag sedan jag hade en "frågestund" och jag antar att det har trillat in några nya läsare här också sen dess. Därför tänkte jag be er ösa in en massa frågor och så svarar jag i ett inlägg inom väldigt snar framtid. Det kan vara om verkligen vad som helst, det är bara eran fantasi som sätter gränserna.
XoXo//Emma

Gör kväller

Som ni ser har jag krupit ner under täcket framför PH, måndagsmys som tål att tas vara på.
            
Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Planering och babbel

 
Kvalitéen i filmen är konstig som sjutton, men ni kan sätta på den i bakgrunden och bara lyssna på det jag säger. Jag nämner bland annat att jag har hittat en dag då jag ska försöka få upp en video varje vecka och sedan har jag en fråga till er.
XoXo//Emma

Foto - tema höst

Detta är 5 av en drös bilder som vi hade i uppgift att fota på medialektionen förra veckan. Själv är jag väldigt nöjd med dessa då syftet var mest att vi skulle lära känna kamerorna (jag har bara haft Canon innan och nu går jag över till Nikon då skolan har det). Vi fick också leka runt och "lära" oss lite i photoshop.
XoXo//Emma

Let´s rock this week

Idag är det måndag igen, vilket jag tror att alla vet. Det innebär alltså starten på en ny vecka. Måndag är nog den dagen på skolveckan som jag gillar minst, fast jag slutar 12:30 så jag klagar ändå inte. Det kan däremot ändras till vintern när vi gjort vårat val, just nu har vi bara 1 medialektion i veckan där vi provar på de olika inriktningarna. Men då kommer det bli en rolig lektion eftersom att jag har valt media som inriktning självmant.
Nu ska jag ut med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebbson innan skolan. Ni får ha en bra måndag och vi hörs senare under dagen.
XoXo//Emma

Allt detta valbabbel

Jag har inte varit så insatt i valet som många andra ungdomar varit, även om jag kanske varit liiite insatt. Men jag kan bara hälsa att jag hoppas att alla har gjort kloka och bra besult i sina val och inte röstat på SD... För de förtjänar verkligen inte att ha makt i mina ögon! Dock finns det vissa som går över gränsen ibland, för någon dag sedan hade vi fått ett hakkors på portarna domkyrkan. Det är inte acceptabelt i min ögon.
- Hade ingen bättre bild så denna skönheten får stå för bilden.
 
Nu ska jag krypa ner i min härliga säng framför ett till avsnitt av TVD innan det är dags att bekanta sig med insidan av ögonlocken. Det är en ny dag och en ny vecka i morgon och det blir alltid en bättre start om man är lite pigg. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Härliga eftermiddag

För tillfället sitter jag instängd på mitt rum med musik på hög volym och redigerar bilder, chattar med lite människor och har precis fixat inlägg åt er för den kommande veckan. Det hade jag också tänkt fortsätta att göra ett tag framöver, för nu är alla dagens måsten avklarade. Då är det äntligen tillåtet att ta det lugnt och göra precis vad man själv vill och precis det ska jag göra nu, vi hörs senare under kvällen.
XoXo//Emma

Söndagsplugget


Har fixat i ordning på rummet så att det är fint och då är det bara att ta tag i dagens nästa måste, plugga...
XoXo//Emma

Underbar lördagskväll

Jag har haft en riktigt härlig kväll ihop med mina brudar. Vi hade väldigt mycket att "prata ikapp" efter sommaren och starten på våra olika gymnasium, vi dog av garv 649545 gånger och skämde ut oss när vi skulle köpa mat. Men utan det är det inte riktigt vi, så därför var det ännu roligare. Älskade underbara brudar, vad hade jag varit utan er?
Nu ska jag bara ta det lugnt framför datorn ett tag och sedan blir det tidigt i säng, behöver både plugga och städa + hålla min bloggplan så då finns det ingen tid för någon onödigt långt sovmorgon. Ni får sova gott och vi hörs som vanligt i morgon igen. 
XoXo//Emma

Ready for friendtime


Nu ska jag iväg o möta upp lite brudar o spendera kvällen ihop med dem.
XoXo//Emma

En efterlängtad sovmorgon

Jag tog en efterlängtad sovmorgon idag. Dock så gillar jag inte sovmorgnar där man sover till 10-11, för då går man miste om halva dagen känns det som... Jag har precis ätit frukost och kollat på säsongsfinalen av Teen Wolf och tänkte nu hoppa upp på cykeln och åka mot stallet. Det är alltid skönt att ha stallet gjort och därför tar jag det gärna så tidigt som jag bara kan.
 
När jag kommer hem behöver jag verkligen plocka i ordning på mitt rum. För tillfället ser det ut som ett bombnedslag och jag hade tänkt spela in "min sminkhörna" åt er så fort jag kan. Då är ett en väldigt stor fördel om det är lite fint... 
- Den dugliga porträttbilden ifrån skolfotograferingen. Inte för att klaga, men fotograferna sög. Dåliga vinklar, överexponerade och ljusa bilder, reflektioner och en massa annat som en fotograf bör undvika.
 
Nej jag ska väl bege mig mot stallet nu så att jag kan komma hem ganska snart igen.
XoXo//Emma

Ett riktigt bra ridpass

På dagens träning red jag Kapten och idag var första gången jag fick "tugga grus" av honom. Egentligen var det inte hans fel utan han blev pigg, stark och lite vinglig när vi skulle sakta av och så studaste jag av och gjorde en riktigt fin fot-till-rumpa-hålla-i-tyglar landning... Om man bortser från det är jag sjukt nöjd med dagens pass. Han lyssnade väldigt bra på mig och gick i en väldigt beghaglig form hela lektionen, vilket är bra för hans rygg. Vi gjorde några bra skänkelvikningar i som en båge i galopp, och tränade stadigare skänklar genom att rida lätt utan stigbyglar och lite allmänt dressyrtrim. Idag tycker jag att vi var väldigt samspelta och allt gick riktigt bra, tills vi missförstod varandra lite. Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass och hoppas att jag kan ha honom och fortsätta trimma på det som vi gjorde idag och med den känslan som jag hade.
En timme efter att jag suttit på hästen var jag och mamma på väg ut till Erikslund för att handla lite mat och presenter + att jag hann duscha. Där snackar vi effektivitet på hög nivå. Nu har filmen precis slutat och jag tänker krypa ner under täcket innan jag somnar över tangentbordet. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Fredagsfilmen


Kvällens film blir hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, det med godis och Cola.
XoXo//Emma

Fredagstipsen #2

Denna veckan kickar vi igång helgen med att jag delar med mig av mina 5 favoritbloggar och varför jag gillar just de. Jag är alltid på jakt efter nya bra bloggar att läsa så om ni har någon blogg ni verkligen gillar får ni gärna kommentera adressen så kikar jag in där.
Skogsrusset.se - Jag tycker att Matilda är en riktigt tuff tjej som lever sitt fullt normala tonårsliv i rullstol. Hon tränar och tar hand om sina jättefina russ som är inriktade på trav och det är väldigt roligt att läsa om hur det gått efter ett träningspass. Hon är också väldigt duktig på att fota och därför bjud det ofta på väldigt fina bilder i bloggen. 
   
  
Snorptorpan.bloggplatsen.se - Detta är Ebbsons blogg och jag tycker att hon lägger upp välskriva inlägg med otroligt fina bilder. Sen måste man ju bara älska den fina designen hon har? P E R F E K T I O N ! Jag vet inte vad jag ska skriva mer om hennes blogg, den är bara helt underbar att läsa och man blir alltid på bra humör efteråt. 
  
    
Nattstad.se/denisetiainen - Denna bloggen driver en av mina nya klasskompisar och hon heter Denise. I hennes blogg är det väldigt mycket glada bilder, vilket jag gillar för det blir alltid roligare att läsa en blogg om den har bra bilder. Hon har precis börjat blogga igen och därför kan jag inte säga till 100% vad jag kommer tycka om inläggen, men hittills tycker jag att hon har skrivit väldigt bra och läsvärda inlägg.
  
   
Ztreliin.se - Linn verkar vara en väldigt trevlig och framåt person. Jag vet inte varför jag fastnat i hennes blogg, jag tycker att hon bjuder väldigt mycket på sig själv och sin vardag ihop med träningar av hennes hästar samt att hon verkligen låter sina bloggläsare vara med när allt inte alltid är så lätt. Hon är riktigt duktig på att fota också, så hennes blogg är fylld av fina bilder men även en fin design. Hennes hästar är ju också riktigt fina, det går inte att komma undan.
     
     
Linnolsson.se - Vad ska man säga om Linn Olsson's blogg? Hon tänker verkligen ingeom varenda inlägg och allt är riktigt bra skrivet och upplagt. Även denna Linn bjuder mycket på sig själv och hennes åsiktsinlägg är riktigt jäkla bra, har ni inte läst något av de inläggen borde ni verkligen göra det. Personligen tycker jag att Linn alltid sprider glädje, samtidigt som hon verkligen får fram att allt inte är "en stor rosa bloggbubbla" hela tiden, alla människor har motgångar.
 
XoXo//Emma

God morgon fredag

Äntligen är det fredag igen och som jag har längtat. Idag har vi också något som heter coopertest på idrotten. Det innebär att vi ska springa 2 km på en "arena" alltså 5 varv där inne (5x400) och vi får senast klockas in på 13 minuter för att få ett E tror jag. Efter skolan är det stallet och träning som gäller för min del och det är dressyr som står på schemat idag. När träningen är slut ska jag skynda mig hem för att duscha innan vi åker ut til Erikslund en sväng.
XoXo//Emma

Rundar av denna dagen

Jag hade tänkt åka till stallet och grilla, men efter att ha skrivt och lämnat in ett prov som jag är väldigt nöjd med samt haft en lång dag i skolan var jag bara helt slut och jag hade verkligen kunnat somna vilken sekund som helst. Därför valde jag en kväll hemma ihop med min brorsa stället, vilket också är väldigt trevligt i mina ögon. 
 
Jag såg att jag hade fått en fråga om jag har dayviews och det har jag, men jag använder den aldrig så det känns väldigt onödigt att lämna ut den... Jag har inte heller några som helst planer på att börja använda det 
 
Nu hade jag bara tänkt säga god natt innan jag kryper ner under täcket. Ni får sova gott och vi hörs igen i morgon.
XoXo//Emma

Kvällens aktivitet

XoXo//Emma

#Grym

Jag har haft ett lite mindre bra intryck av Miley under den senase tiden då hon uppträtt väldigt lättklätt och lite så. Men efter att jag såg denna videon blev jag bara så otroligt glad. Nu höjdes hon i mina ögon efter att jag sett denna videon.
 
XoXo//Emma

Ruggig torsdag

Idag är det riktigt ruggit väder ute så det blir mysa runt tjocktröja idag. Älskar att gå estet, där man kan vara både "uppklädd och nedklädd" för på den andra delen av skolan känns det som ett måste med jeans och en finare tröja. Efter skolan idag ska jag åka till stallet för att grilla ihop med en massa människor. Hoppas bara att vädret bättrar på sig lite innan dess.
Nu ska jag pallra mig ut med Gucci innan jag ska åka och möta upp Ebba. Ni får ha en fin torsdag och så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Onsdagskväll

Ledsen att jag varit frånvarande under kvällen, men jag har pluggat engelska till ett prov som vi har i morgon och ville verkligen fokusera på det. Jag var också i stallet längre än jag brukar, men jag passade på att åka med när min brorsa hade match och jag tog med den hästrädda hunden till stallet under tiden. Btw så har Promise redan börja fälla något otroligt redan, jag avskyr när de fäller och på vintern när de får tjock päls. Tunn och fin sommarpäls ihop med en fin man, perfektion i mina ögon. Jag hoppas att hon inte fäller lika mycket nästa gång för jag har fått 2 omgångar med riktigt stora högar av päls som lossnat...
- Fluffiga pärlan
 
Nu ska jag titta på PH, som jag gör alla andra måndagar, tisdagar och onsdagar. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Mot stallet


XoXo//Emma

Klockrent ála PH

Hittade dessa bilder på en blogg och tyckte bara att det var så sant angående Paradise Hotel. Har man inte sett programmen är det svårt att förstå det roliga i dessa bilder, men alla som har sett programmet kommer förstå.

XoXo//Emma

Morgonpromenad


Har precis varit ute på promenad med Gucci i solen och nu ska jag åka mot Ebba.
XoXo//Emma

Härlig dag i stallet

I helgen fixade jag ju till Promises man och idag fick jag tid över. Då passade jag på att göra 6 stycken knoppar i hennes man och snacka om att jag blev glad. Henns knoppar i somras var brutala p.g.a den riktigt långa manen som hon faktiskt hade i somras, nu idag var dem kanske inte heller helt perfekta. Men jag var inte jättenoggrann utan jag ville mest se skillnaden från i somras. Därför är hon officiellt en träningsponny för dem yngre igen, tidigare var hon en skogsmulleponny. 
- Dessa knopparna var i somras
 
Nu ikväll har jag redan krypit ner under denna tiden, fast idag framför PH. Om inte Krisitan är kvar efter i morgon vet jag inte vad jag gör, han är en riktig glädjespridare genom TV-rutan. Sen är han norrlänning vilket inte gör saken sämre, för jag älskar den norrlänska dialekten. I slutet av gårdagens avsnitt höll jag på att garva ihjäl mig, har ni inte sett det borde ni verkligen göra det om ni vill få er ett riktigt gott skratt.
 
Detta får bli en kort inlägg för nu tänkte jag börja titta på PH med båda ögonen och inte ett på bloggskärmen och det andra på TV-n. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Hälsat på Carisma


Lite spontant åkte jag med ut till Carisma idag och det var så härligt att få se henne igen. Sen att vi handmatade små föl med morötter och försökte mata lilla kalven med morötter gjorde inte heller något för det var också väldigt mysigt.

Men nu håller mobilen på att dö och jag bör hoppa in i duschen.
XoXo//Emma

Alla är vi människor

Igår var jag och min familj + en kompis på Glada Hudikteaterns föreställning Trollkarlen från Oz. Om de kommer till eran stad kan jag verkligen rekommendera att ni köper biljetter för att gå på den, ni kommer inte ångra er för en sekund. Jag blev så rörd och varm i hjärtat när jag såg hur otroligt duktiga och charmiga dem var i verkligenheten. Det syndes verkligen hur glada och stolta de var att kunna visa upp sin föreställning som de har övat till väldigt länge. Ni som mobbar eller kränker personer med funktionsnedstättningar kan bara slänga er i väggen. Dem är precis som vilken annan människa som helst och kan göra det som vi kan utan problem. Alla är vi människor och lika mycket värda, även om vissa av oss kan behöva lite mer hjälp än andra.
XoXo//Emma

Trötta tisdag

Har redan hinkat i mig den första koppen kaffe för dagen, får se hur många till det blir under dagen. Sängen har aldrig varit så skön som den varit igår och idag, men man måste pallra sig upp och masa sig till skolan om man vill ha betyg ifrån gymnasiet.
Efter skolan idag ska jag åka till stallet och ta hand om Promise, precis som jag gör på alla tisdagar. När jag kommer hem väntar dock en del plugg, vilket är mindre roligt men det måste göras och så är det. Hoppas att ni har en piggare tisdag än vad jag har och vi hörs senare under dagen.
XoXo//Emma

God natt måndag


Det tog längre tid än väntat på teatern och vi kom precis hem, så jag har precis krypit ner under täcket och jag tänker skriva mer i morgon. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Mot föreställning


Ska snart möta upp Denise och sedan är det föreställning som gäller.
XoXo//Emma

Planer vecka 37

Måndag 8/9:
* Skola, precis som vilken annan vanlig dag.
* Pluggeftermiddag
* Familjen, jag och en kompis ska gå på Glada Hudikteaterns föreställning Trollkarlen från Oz
 
Tisdag 9/9:
* Skola, precis som vilken annan vanlig dag.
* Stallet och ta hand om Promise
* Pluggkväll
 
Onsdag 10/9:
* Skola, precis som vilken annan vanlig dag.
* Stallet och ta hand om Promise
* Pluggkväll
 
Torsdag 11/9:
* Skola, precis som vilken annan vanlig dag.
* Grillkväll i stallet med en massa människor
 
Fredag12/9:
* Skola, precis som vilken annan vanlig dag.
* Dressyrträning för Johanna
* Stallet och sköta Kapten
 
Lördag 13/9:
* Stallet och ta hand om Promise på förmiddagen
* På eftermiddag och fortsatt in på kvällen ska jag hem till Linnea för att fira henne och Ebba ihop med Vilma.
 
Söndag 14/9:
* Helt ledig utan planer, eventuellt pluggdag om det behövs.
 
Ses vi kanke på Glada hudikteaterns föreställning på måndag? Kommentera gärna era planer för veckan som kommer.
XoXo//Emma

Dags för en ny vecka

Nu är dags att kicka igång en ny vecka igen. Måndag är en kort dag för min del vilket är väldigt skönt att ha första dagen efter helgen. Efter skolan idag måste jag hem och gå ut med Gucci och efter det är det plugga som gäller. Har 2 förhör denna vecka och de ska skrivas bra och då är det bara att plugga. Sen ikväll ska jag familjen och min klasskompis Denise gå på Glada hudikteaterns föreställning trollkarlen från Oz, det ska bli roligt att få se dem i verkligheten och inte bara på TV.
Jag måste gå ut med Gucci nu så att jag hinner innan jag ska åka och möta upp Ebba. Ni får ha en bra måndag och vecka så hörs vi senare under dagen.
XoXo//Emma

Ny vecka i morgon

Förlåt att det bara blivit uppdateringar via mobilen idag, men efter att jag pluggat hade jag ingen motivation till att skriva åt er. Sen kom VM top-four finalen ivägen i någon timme, tyvärr gick det inte jättebra för Roffe rent placeringsmässigt idag. Men jag tycker att han levererade riktigt bra och proffsiga rundor på de 3 andra ryttarnas hästar som han aldrig suttit på tidigare.
Jag håller verkligen på att bli förkyld nu så jag tänker gå och göra mig i ordning för natten redan nu för att få så mycket sömn jag bara kan. Krypa ner under täcket framför ett till avsnitt av TVD ska jag iaf göra nu och hoppas att jag är lite friskare tills i morgon, har roliga planer för i kvällen nämligen. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Right now


XoXo//Emma

Söndagsplugg

Jag hade ett måste som jag skulle göra idag och det var att plugga. Därför började jag dagen med att plugga och nu på eftermiddagen kan jag vara friare, vilket jag tycker är skönt. Det gäller att lägga upp en bra plan för pluggandet, ett tips är att göra klart att plugg först för då vet du att du kan vara ledig efter det. Jag har även hunnit med att städa så att min lilla arbetshörna är i lite ordning, jag avskyr oårdnining somsagt.
XoXo//Emma

God natt


Ligger helt däckad i sängen och orkar inte slå på datorn för att skriva lite snabbt åt er, så detta får duga. Jag hade inget mera att säga än god natt och vi ses i morgon igen.
XoXo//Emma

Han är grym

Ingen kan väl missat att Roffe är i VM-final i morgon? Fy fan vad spännade det var, Roffe var den enda som inte rivit ett enda hinder under hela VM, tyvärr med blev det ett ner i sista semifinalen. Som tur var klarade han sig ändå och det är top-four final i morgon. Gissa om någon kommer sitta bänkad framför TV:n klockan 15 i morgon för att se finalen? Sjukt spännande och det gör en verkligen inspirerad att se VM, EM och Världscupen. Hoppningen är roligast, men det är riktigt nyttigt och roligt att sitta och analysera till några ekipage som rider dressyr.
- Ögongodis <3
 
Nu ska jag gå in i vardagsrummet och vara lite social med min familj och bara ha en lugn kväll. Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Lunch framför VM


Har precis gjort klart stallet där jag också fixade Promises man så att hon ser ut som en ponny igen och inte ett troll.

Nu äter jag lunch framför VM, helglyx på hög nivå.
XoXo//Emma

Bildbomb Carpen 2014-09-05

XoXo//Emma

Ny header

Med en av bilderna ifrån idag bestämde jag mig för att fixa en ny header. Nu är frågan, bara Carpen eller med de andra 3 hästarna också. Vilken gillar ni mest av dem två?
 
Detta har tagit en del energi så nu tänkte jag krypa ner under täcket och sova. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Hoppass på Carpen

Idag stod banhoppning på schemat och vi har hoppa väldigt mycket idag, vilket jag inte hade något emot. Dock blev Carpen väldigt stark till en början och jag kunde knappt få med mig honom i svängarna tyvärr. Emot slutet blev det bättre, men jag är inte riktigt nöjd med hur jag red. Jag ville inte sitta till för mycket på honom för då blir han väldigt pressad och jobbig att rida. Därför blev det mest ridning i lättsits då han trivs mest med det. Detta är verkligen inte vårat bästa hoppass ihop men jag känner att under sommaren har jag och Carpen inte riktigt hittat tillbaka till varandra. Ni får en riktigt bildbomb på denna snyggingen i morgon ifrån dagens pass.
XoXo//Emma

Fredagstipsen #1

Nu tänkte jag köra igång med något jag väljer att kalla fredagstipsen som en härlig start på helgen. Ni får gärna säga vad ni tycker om denna idéen. Idag tänkte jag börja med något väldigt enkelt och tipsa om 3 låtar som ofta hörs i mina hörlurar.
 
 
 
 
 
XoXo//Emma

Äntligen fredag

Nu är denna veckan snart över och det är helg. Fredagarna består av 3 lektioner och jag tycker att 2 av dem är hyfsat roliga men den tredje är sånnt man inte orkar göra. Dagens schema/planer är alltså för skolan, precis som vilken annan dag som helst. Efter skolan är det träning, vilket kommer bli väldigt roligt och skönt att få träna ihop med hästarna igen. Hoppas som vanligt att Kapten kan gå, han är den hästen jag trivs allra bäst ihop med just nu.
Ska snart åka hem till Ebba och så ska vi åka vidare mot skolan. Ni får ha en fin fredag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Massa babbel om dagen

Under den långa lunchen idag satte jag mig och fipplade med tumblr då både Ebba och Linnéa höll på med det. Resultatet på hur det blev har ni ju i inlägget nedanför detta. Men nu har jag uppdaterat med en hel del nya bilder, så jag tycker verkligen att ni bör checka in min tumblr. Har suttit framför det hela kvällen tillsammans med serier på den gamla datorn, #multitasking eller något. Egentligen har jag både tyska och engelska jag borde plugga lite på, men idag är en sån dag då jag verkligen inte kunnat koncentrera mig. Sista lektionen i skolan satt jag bara med några av tjejerna i klassen och pratade om verkligen allt och inget, vilket jag tror säger en hel del om min energinivå under dagen då jag alltid brukar jobba på bra på lektionerna. Därför kände jag att det inte ens var någon idée att försöka plugga nu under kvällen... Ibland måste man lyssna på sin kropp för att orka med allt, gör man inte det blir man väldigt lätt utbränd och omotiverad. 
- Hade ingen bättre bild på denna nya datorn så det får bli denna ifrån i somras.
 
Ännu har jag inte tröttnat på serier och därför tänkte jag sätta på ett avsnitt nu innan jag bör sova, det är ändå bara en ynka morgon kvar innan lördag och sovmorgon. Ni får sova gott och vi hörs igen i morgon
XoXo//Emma

Ni har väl inte glömt?

Nu har jag börjat uppdatera min tumblr igen och mer kommer det bli. Därför ville jag bara påminna er om den emmaostensson.tumblr.com och ni får gärna börja följa den eller säga vad ni tycker om den. Jag kommer börja uppdatera där dagligen nu är det tänkt.
XoXo//Emma

Torsdagsmys


XoXo//Emma

Sega torsdag

Är man trött om klockan inte ens är 10 och man redan har hällt i sig 2 koppar kaffe för att inte somna? Det är hur min morgon har sett ut och det förklarar nog hur pass pigg jag är idag... Men det är bara att kämpa på, när jag kommer hem ifrån skolan är det VM på TV så jag har något att se fram emot. 
Nästa lektion börjar om 2h så nu ska vi mest sitta och fördriva tiden fram tills dess. Tyvärr har jag inget roligare än detta att skriva åt er. Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Working hard

Jag har lekt lite med photo booth idag, även om jag hade det på min vita dator. Blev lite som på nytt född med en ny dator känner jag, hehe. På den första bliden är det också en lagom fin skugga som blev konstig med effekten, det är inte armhålehår och det lovar jag er för dem rakades igår så dem är totalt clean... Jag tycker det är ganska ofräcsht med hår under armarna på tjejer och därför ville jag bara påpeka det.
Jag fick en del inspiration till bloggandet nu på kvällskvisten så jag spånade en del idéer och har skrivit några inlägg åt er. Tyvärr glömde jag då av att pausa emellan för att slänga in ett inlägg åt er här och nu ska jag precis krypa ner under täcket framför PH på datorn. Därför får detta bara bli ett snabbt inlägg där jag i princip bara säger god natt. Vi hörs igen i morgon
XoXo//Emma

Well hello bae

Är nu ägare av en MacBook Air med photoshop och en massa andra gobitar till program. Håller på att föra över min lista med bloggar jag läser till den nya datorn nu men jag vill gärna att ni kommenterar era bloggar så att jag kan utöka min blogglista. Jag har lite mer saker som ska fixas med nya datorn för tillfället, men jag skriver mer snart.
XoXo//Emma

Lyxiga onsdagsmorgnar

Idag har vi sovmorgon och det är riktigt skönt att ha det på onsdagar samt att bara ha 2 lektioner i skolan. Nu på morgonen har jag hunnit duscha, sett ett avsnitt av the vampire diaries, ätitt frukost och gått en promenad med Gucci i lugn och ro, utan att jag behövde gå upp tidigt. Det är en lyxig skolmorgon för min del och jag kommer verkligen uppskatta onsdagarna för det. Har ni sånna här härliga morgnar någon dag i skolan?
 
Efter skolan idag ska jag hem och byta om för att sedan åka mot stallet och ta hand om Promise. Hoppas att jag hinner göra det innan hon går, för på onsdagar går hon konstiga tider. Det är en av nackdelarna med att sköta ridskolehästar, vi kan inte bestämma när dem är inne eller när dem går lektioner.
Nej nu ska jag avsluta detta för jag har inget mer att skriva och jag ska plocka ihop min väska så att jag inte glömmer ha med mig något viktigt till skolan. Det hade varit så typsikt mig att glömma något viktigt papper eller liknande hemma... Ni får ha en bra dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

En förhoppningsvis bra bloggplan

Gick nyss in på min blogg för att låtsas "läsa" den. Jag insåg just hur sjukt tråkig min blogg är för tillfället. Det är knappt några bilder med bra kvalité och ordentligt ljus som jag vill att det ska vara och det är nästan bara korta och onödiga uppdateringar via mobilen. Men för tillfället lägger jag mycket fokus på skolan och när jag väl kommer hem efter en skoldag är jag helt slut och orkar tyvärr inte prestera bra inlägg åt er just därför.
 
Om ni vill hjälpa mig att få en intressantare blogg att läsa får ni kommentera vad ni skulle vilja se på bloggen, mer outfits, åsikt om ett önskat ämne, kollage osv. För sånna inlägg är lätta att tidsinställa för mig och då kan jag förbereda 5 inägg till den kommande veckan och veta att ni kommer få minst 1 ordentligt inlägg varje dag. Detta ska jag verkligen försöka få till, för eran skull. Så ni får mer än gärna hjälpa mig med detta, även för eran skull så att ni fortfarande vill stanna kvar och läsa denna bloggen. 
Nu tänkte jag gå och göra mig redo för att krypa ner i sängen med ph på datorn. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Dagens första inlägg

Förlåt något otroligt för att ni inte har blivit uppdaterade något idag, men mitt 3g på mobilen är slut och jag hann inte blogga i morse innan jag åkte till skolan. Sen kom jag precis hem från skolan/stallet. Cykeln hade punka så jag fick gå hem och då passade jag på att stanna till och ta hand om Promise på vägen. Dock hade jag ballerinaskor och mina skolkläder, vilket inte var ett smart val av mig. Jag skyller på att jag inte hade planerat detta utan jag skulle egentligen hem emellan men nu blev det ju inte så. I stallet åkte jag även på att fodra och soppa ponnystallet så stallet tog längre tid än jag tänkt mig... 
Nu måste jag duscha och sedan ska det pluggas lite tyska och historia.
XoXo//Emma

Babbel as usual

Var nyss ute med Gucci och då kom jag på en sak, luktar inte det alltid sjukt gott ute på kvällarna? Är det bara jag tänkt på det och tycker så? Eller om det är den svala friska luften som gör det. Jag har ingen aning, men tycker det är riktigt skönt att vara ute i den luften. Nu kommer detta säkert låta otroligt konstigt, men man ska dela med sig vad man tycker och tänker på i en blogg. Inte sant?
För tillfället sitter jag och hoppas att det kommer gå att se PH live ifrån tv3´s hemsida då jag inte har kort för den kanalen till TV:n i mitt rum. Jag har nämligen blivit lite besatt av det för tillfället... Efter att det är slut är det sängen bums, en lång skoldag väntar i morgon. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Familjetid


XoXo//Emma

Vlogg

XoXo//Emma

Ny vecka och höst

Idag är det både ny vecka och ny månad. Eftersom att det är september antar jag att det "officiellt" är höst i Sverige nu. Jag tycker att det är mysigt med höst och att få börja ha halsdukar, mysiga mössor och gosiga stickade tröjor. Sen att det ofta regnar större delen av hösten får man väl ta.
Nej nu ska jag dricka upp mitt kaffe och äta upp mackan så att jag kommer ut med Gucci innan jag måste åka till skolan. Ni får ha en bra första höstdag och vi hörs som vanligt under dagen.
XoXo//Emma