Mänskliga rättigheterHur bra tal höll inte denna grymma kvinnan precis? Det är även hon som skrivit hela talet, inte med hjälp från någon. Jag älskar verkligen att man ser hur viktigt hon tycker att detta är och hur känslosamt insatt hon är. Ta er gärna tid att lyssna på det ifrån ca 1 och en halv minut, det är först då hon börjar prata.


Jag gillar hur hon verkligen är insatt i detta och brinner för att få ett sämhälle där alla kan bli accepterade för de dem är, oavsett syn på sig och sitt kön eller sin sexuella läggning. Det är lika naturligt som att det finns blonda och mörkhåriga, "svarta och vit-hudärgade människor". Det är inget vi blir kritiserade för, alla är människor och ingen ska kunna kritisera oss för det! Varför ska då inte transpersoner eller personer med bisexuell/homosexuell läggning bli behandlade som människor, som "oss andra"?

Jag tycker att det är viktigt att alla ska kunna vara bekväma med vilka de är och det ska de kunna vara ute i samhället utan att få konstiga blickar eller liknande efter sig. Det är ändå 2015 vi lever i, är inte mänskligheten mer mogen än så?


De är är trots allt samma människor som de varit från början och har samma egenskaper och samma personlighet som de alltid har hadt. De är precis som vilken annan människa som helst, det finns ingen skillnad på de och oss! Därför är det fel att folk till och med kan gå så långt som att mörda en transperson just för att det är en transperson. Som Sara sa i sitt tal hade 7 transpersoner blivit mördade under de första 7 veckorna av 2015. Är det inte en galen värld vi lever i? Ska man riskera att bli mördad för att vara den man verkligen känner sig som, är det så vi vill ha det?
XoXo//Emma


Kommentarer
Michelle Petersson säger:

Klokt och bra skrivet! :d
Kram

Svar: Tack snälla :D
None None

2015-03-08 | 20:51:37
Bloggadress: http://michellepetersson.horseworld.se/
Robex Lundgren säger:

fin blogg

2015-03-13 | 08:07:42
Bloggadress: http://ghgumman.blogg.se/
Mikaela säger:

Riktigt bra tal och det här måste vekligen tas upp mer! :)

2015-03-13 | 08:10:26
Bloggadress: http://orsin.blogg.se
tommy säger:

att prata kan göra förändring måste man göra mer än att prata

Svar: Det är klart, handling väger mer än ord
None None

2015-03-13 | 08:23:07
Bloggadress: http://investerasmart.blogg.se
Alina säger:

Fin blogg!

2015-03-13 | 08:28:46
Bloggadress: http://oncelikethis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kommenterar du ofta?

E-postadress: (bara mellan dig och mig, ingen annan)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback