Hästar genom tiderna #4

Nästa häst jag började sköta var Gordon, älskade Gordon. Han var en privathäst som skulle blivit 24 den 25:e förra månaden. Han aar en häst som jag först hjälpte till att skritta på, hade inga egna dagar eller så. Men allt som tiden gick fick jag både 1, 2 och 3 egna dagar. När jag fick mina egna dagar fick jag skritta ut i skogen med sällskap och det var riktigt mysigt för mig som annars bara red på lektion. Efter ett tag fick jag även börja rida honom, 2 pass i veckan var det om jag inte minns helt fel.
Hans ägare hade haft honom sen han var 2, hon har alltså utbildat och ridit in honom helt själv. För mig var han en riktig läromästare, då han kunde allt jag ville försöka göra och då fick han lära mig. Hade han varit yngre när jag red hade jag säkert fått med på film när han gjorde piaff och passage. Jag hade troligen också fått hoppträna och hoppa pay n jumps med honom. Men somsagt började han bli gammal när jag fick börja rida honom och därför ville ägaren ta det lugnt med honom så att han skulle hålla och vara så fräsch som han var i några år till.
 
 
Jag han även ha honom på några träningar och så hann vi starta 4 klasser inom dressyren tror jag. 
Han hade ett rykte om sig för att vara tjurig oså i boxen, fast det brydde jag mig inte om och mot mig var han aldrig dum och jag tror att vi fick ungefär 2 år tillsammans. Han var så himla söt för jag när kom in i stallet så gnäggade han åt mig, det är något som jag verkligen saknar att höra.
 
Tyvärr fick han kraftig tarmvred så han var tvungen att tas bort 17:e Januari förra året. Annars hade ni fått följa våran historia än idag. Han är otroligt saknad, denna underbara häst. 
XoXo//Emma

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kommenterar du ofta?

E-postadress: (bara mellan dig och mig, ingen annan)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback