God natt torsdag

Ikväll tänkte jag försöka komma i säng i lite lagom tid. I morgon är det mycket att göra så jag måste vara uppe tidigt för att hinna fixa allt som ska fixas innan i morgon kväll då vi åker iväg en snabbis till stugan. Har egentligen inget att skriva. Därför blir det bara ett snabbt inlägg där jag säger god natt. Vi hörs i morgon
XoXo//Emma

Ett bra pass

Idag är jag väldigt nöjd med ponnyn. Red över lite bommar idag, både bommar i travlängd för storhäst men också galoppbommar. Det gick väldigt bra över travbommarna trots att hon är en liten C-ponny med lite kortare steg. Hon löser det mesta och gör det väldigt bra. På slutet gjorde vi om dem till kortade galoppbommar åt henne. Då fick hon verkligen tänka till vart hon satte sina fötter. Jag tror att det var nyttigt för henne med detta passet då det var mycket bra arbete för hjärnan. Hon skötte sig verkligen jättebra hela passet och jag har inte mycket att klaga på.
XoXo//Emma

Rida igen


XoXo//Emma

Cykeltur på morgonen

Har precis kommit hem ifrån en cykeltur till affären med mami. Vi ska laga till min fisk jag fiskade upp igår. Det var en liten gös, inte en abborre som min mamma försökte övertala mig om att det var. Fast jag sa dock gös hela tiden... Sen ska jag iväg och rida med Vilma och troligen hänger Sara på. Vi har även kollat och Klara följer med ut och fotar. Så ni kommer få en massa nya och fina sommarbilder efter denna sommaren.
XoXo//Emma

Dålig film, ny header

Filmen vi kollade på sög, bokstavligt talat. Känns som att det var den mest långtråkiga och ointressanta film jag kollat på. Vi var berädda på en bra film med lite action, denna filmen är rena motsattsen till vad vi ville ha. Det var filmen noah, den nyaste skulle jag tro... Rekommenderar verkligen inte den filmen åt er.
Jag skrev även att jag skulle förklara varför jag tog bort den headern jag laddade upp igår. Den största anledningen var för att jag fick ett pm av en i stallet. Hon skrev att dem fick skäll förra året när dem fotade bilder utan hjälm. Ridskolan tycker att vi äldre inte föregår med gott exempel för dem yngre om dem skulle se bilderna. Jag tolkar det också som att deras förtroende för en minskar om dem skulle få syn på bilderna på fel sätt. Då känner jag hellre att jag gör en ny som dem inte kan säga något om. Bilderna kommer bläddras förbi och flyttas, men headern är alltid där. Sen nämnde någon igår att headern var lite enformig så jag kände att jag verkligen tog tag i det hela och fixade en ny som också är väldigt fräsch. Gillar ni den?
 
Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Klockan tickar iväg, igen... Ni får sova gott så hörs vi i morgon
XoXo//Emma

Film


Nu ska vi kolla på film här hemma. Har även fått upp en ny header under dagen. Förklarar varför om ett tag, men kul att ni gillar den oxå.
XoXo//Emma

Ute och fiskar


Är ute o fiskar med familjen. Jag drog nyss upp en stor o fin abborre, vilket även är dagens första fisk.
XoXo//Emma

På rull


Nu sitter vi i bilen mot någon resturang för att käka lunch. Lutar nog mot pizza hut, yammi.
XoXo//Emma

Hoppat grymma ponnyn

Var ute till betet på kvällen nu som ni kanske såg. Hästarna var väldigt lugna och skötte sig utmärkt så vi bestämde oss för att hoppa lite. Jag är riktigt nöjd och ponnyn var perfektion i mina ögon idag. Film ifrån dagens pass finns uppe på instagram om ni vill se, emmaostensson var namnet. Bjuder på lite bilder som Linnea tog sist jag hoppade då jag inte fick in filmen här.
 
Igår började hon även att brunsta. Det är inget jag tycker att man märker på hennes humör eller beteende, enligt mig. Utan det är när man ska borsta svansen och hela benen är klibbiga och äckliga, t.o.m insidan av låren. Hon har aldrig problem med att hon "brunstar på sig" hemma i stallet. Men på betet har hon haft det och det är inte lite vill jag lova. Har ni någon aning om vad det kan bero på eller hur man kan minska det? 
 
Nu ska jag stänga ner. Hade tänkt titta på teen wolf nu, men klockan blir för mycket och det kommer en dag i morgon också. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Ponny time


XoXo//Emma

Om ni inte är helt blinda

Har fixat och trixat lite och nu är det en helt ny design uppe, som ni kanske ser om ni inte är helt blinda... Måste tacka grymt duktiga boooi Ebba som fotade idag. Bjuder på lite fler bilder här nedanför. Vad tycker ni om den nya designen? Hiss/diss
XoXo//Emma

Morgonens jobb fixat


Har nyss kommit hem ifrån en tur med Ebba ute på betet. Vi fotade en massa fina bilder, ni får se resultatet senare. Det var också trevligt att få träffas och prata med Ebba igen.

Nu blir der kräm till lunch, riktigt gott i värmen.
XoXo//Emma

Alla tjejers i-landsproblem

Just nu sitter jag med nyduschat hår och skriver detta till er. Det var verkligen skönt att komma ut i spåret en sväng. Även om det bara var 1,5 km. Fick med mig både mamma och Erik ut, fast dem tog det lite lugnare än vad jag gjorde. Jag sprang lite i förväg o så körde jag lite backintervaller samt sit ups när jag kom hem. Det är så härligt efter man har tränat tycker jag. Håller ni inte med mig?
 
Jag har under dagen också bestämt ihop med Ebba att vi åker ut till betet i morgon på förmiddagen. Headerbild ska fotas är det tänkt. Nu kommer jag bara till det som alla tjejer har svårt för. Vad ska man ha på sig? Om ni är snabba och kommenterar detta inlägget med vad ni tycker så kan det hinna påverka eller ge mig tips tills i morgon bitti.
Nu tänkte jag krypa ner i sängen och hoppas på att jag kan sova bort min huvudvärk. Trodde att det berodde på åska, både igår och idag. Men det har vi inte haft någon här hemma i Västerås. Jaja, ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Ut i spåret


XoXo//Emma

Fail ála Promise

XoXo//Emma

Riktigt fina bilder

Har precis fått lite bilder av Linnea ifrån igår. Riktigt fina bilder är det som blev tagna, tack så jättemycket Linnea! Har några roliga bilder på lilla gråa sessan som jag tänkte slänga upp senare idag. Till en början får ni nöja er med en sneak peak på min lilla gråa sessa och Vilmas fina gråa sessa.
 
Får se om vi åker ut och rider i kväll eller hur vi gör. I morgon tänkte jag och Ebba åka ut för att fota lite, b.la min header men också fina bilder på varandra och sen lär det även bli en hel del bilder på den fina naturen som finns där ute, även blommor och liknande om jag känner oss rätt.
XoXo//Emma

En ponny med kapacitet


Hoppade Promise lite nu på kvällskvisten. Hon tyckte verkligen att det var roligt att få hoppa lite och det gick väldigt bra. Hon var nog i bommen 2 gånger bara. Först var när jag hoppade fram och hon lyfte inte riktigt på benen och den andra var för att jag ville att hon skulle hoppa av och det råkade bli lite för tidigt, vilket gjorde att det blev ett för långt språng och då touchade hon bommen lite. Det tar jag på mig, har inget att klandra ponnyn för. Hon har verkligen potential och kapacitet för att vara en hopponny som skulle kunna gå 1m med lite träning såklart. Om ändå den fina C-ponnyn var min. #dröm

Nu tänker jag sluta skriva och krypa ner i min säng. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Trimma lite


XoXo//Emma

En lugn dag under sommarlovet.

Idag har det verkligen inte hänt mycket alls. Var ute på betet o tänkte rida, men det blev inte så utan vi ska åka och rida snart istället. Hoppning om allt går som vi vill och Linnea följer med ut så då kommer hon fota och eller filma. Så i väntan på att åka iväg till betet ligger jag och skriver med lite olika personer. Jag hade gärna skrivit ihop en massa bra och långa inlägg. Men just nu orkar jag verkligen inte och jag har inga idéer.
- Bjuder på en trött Guttan då jag inte har någon annan passande bild till detta inlägget.
 
XoXo//Emma

Bildbomb - Gothia edition

XoXo//Emma

God natt lördag


Orkar inte skriva ihop något ifrån datorn nu då jag verkligen inte har energi till det nu. Idag blev det ett väldigt lätt dressyrpass för Promise, vi tar hoppningen i morgon förmiddag istället.

Nu ska jag krypa till sängs så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Fina pärlan

XoXo//Emma

Trimma ponny

XoXo//Emma

Veckan i Göteborg

XoXo//Emma

Tidigt för att vara sommarlov

Idag är jag uppe tidigt för att vara ett sommarlov, men det är för att hovslagaren kommer och Promise är första hästen ut. Efter att dem fått fina hovar tänkte nog jag och Vilma hoppa lite om allt känns bra. Det blir nog ett bra upplägg och så får vi eftermiddagen fri eftersom att hästarna redan är fixade och klara.
Nu har jag verkligen inget mer att skriva. Jag uppdaterar er under dagen ifrån mobilen, eller om jag slår på datorn och skriver ihop något. Ni får ha en fin dag så hörs vi.
XoXo//Emma

Full fart hela dagen

Idag har bloggen blivit lagd åt sidan lite och jag har varit igång och gjort en massa saker. Direkt när jag vaknade fick jag ett SMS av Linn så då stack vi iväg. Jag hann nästan bara hem o käka, jag hann med att börja redigera lite på videon från Göteborg. Sen ringde Lina för att kolla om jag ville med ut till hästarna på betet. Hade egentligen inte tänkt åka ut idag, men Lina ville ha sällskap så jag var snäll mot henne. Passade även på att kolla till och borsta på Promise lite samt fylla på vattnet. Jag kom nyss hem ifrån det och har bara fixat lite mer på videon och lite annat på datorn. Videon borde kunna komma upp i morgon om ni har tur. För nu ska jag sluta hålla på med datorn och lägga mig, klockan ringer halv 8 i morgon. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon
XoXo//Emma

Kom precis hem


Som ni ser är jag lite bränd på l
kinderna. Det är för att jag och min kompis Linn varit på löga strand och badat sedan 11. Jag ville inte riskera något att ta med min mobil därför har ni inte fått någon uppdatering under dagen.
XoXo//Emma

Gör kväller

Bestämde mig för att åka ut en sväng till betet under kvällen. Mest för att kolla till Promise, men också för att spraya flugspray och göra den dagliga visiteringen. Det var riktigt mysigt så jag passade på att hoppa upp i halsring barbacka för att gosa. Provade även att stya lite med halsringen och det gick över mina förväntningar, fast inte helt bra ändå. Det är bara att träna vidare med halsring.
 
Nu ska jag sätta på det senaste avsnittet av PLL och lägga mig i min nya säng. Är riktigt nöjd med den hittils. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Myser med hjärtis


XoXo//Emma

Skam den som ger sig

Har varit o köpt ny säng idag och nu är den äntligen på plats i rummet. Blev även ommöblering efter en massa slit. Jag är riktigt nöjd! Sängen ska dock få svart klädsel på sig där det är grått samt en annan madrass, men den behövde 72 timmar på sig att bli fluffig eller vad det nu var. Tavlor och liknande ska flyttas eller tas bort, fast det får bli när det blir.
XoXo//Emma

Mot Carisma


Vattnet hos hästarna ute på betet är fixat och snart kommer Lotta och hämtar mig så åker vi ut till Carisma.
XoXo//Emma

Mer i luften än på marken

Dags uppdatering har bara blivit ifrån mobilen, men det är ju faktiskt sommarlov. Var ute med Vilma och red Promise. Idag var hon mer uppe i luften än vad hon var på marken. Hon hoppade runt, reste sig lite smått och jag vet inte allt hon gjorde. Det var nog för att jag ville ha lite krav då jag kände att hon måste gå lite ordentligt, fast det tyckte uppenbarligen inte den lilla gråa saken jag satt på... Jag åkte inte av och jag fick ändå igenom det jag ville så lite nöjd är jag väl ändå. Nästa gång blir på lördag när hon fått fina fossingar. Då tänkte jag och Vilma hoppa lite om allt går enligt planerna. Hennes Myran har råkat få en lös sko igen, men när den är på sin plats igen borde det inte vara några problem att hoppa. Hon råkade ju också trampa av loss skon när jag vaktade henne åt Vilma. Fick även en prestent som tack för att jag vaktade Myran idag. Snälla Vilma, det hade hon verkligen inte behövt. Men såklart blir jag jätteglad att jag fick en ursnygg plånbok ifrån Loui Viton och ett armband som det står Promise på. Tack igen underbara Vilmis
Fick också en fråga om vart jag är på Teen Wolf. Både där och i PLL väntar jag bara på dem nya avsnitten varje vecka. När jag väl börjat titta på en serie kollar jag nästan upp hela på 2-3 veckor, hehe. Hade tänkt titta på det senate avsnittet av PLL ikväll, fast klockan börjar bli lite väl mycket för det. Ska ändå upp o fixa vatten i morgon så jag lär ha lite sömn i mig. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Rida ponny


XoXo//Emma

Ute o provar sängar


XoXo//Emma

Kör Minecraft


Börjar morgonen med att köra minecraft med brorsan.
XoXo//Emma

Älskade ponny

Det var så härligt att få sitta upp på min älskade studsboll idag. Hon var väldigt pigg och därav studsigheten. Fast hon lyssnade på vad jag sa och vad jag ville. Lina skulle hoppa, så jag passade på att ta 5 språng jag med. Hade egentligen inte tänkt detta som ett hoppass därför hoppade jag bara några få gånger. Det blir ett mer ordentligt hoppass senare i veckan. Dem få sprången gjorde nog ponnyn väldigt glad och hon klippte hinderna lätt som en plätt. Blir ett lättare dressyrpass i morgon för den lilla hoppetossan.
 
För övrigt verkar dem ha det riktigt skönt och trivas på betet. Även om vissa hästar bråkar med andra, men då blir det bara att byta hage så blir det bättre. Vi har 2 hagar vid vårat bete.
För min del blir det Teen Wolf nu och sen börjar det bli dags att krypa till sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Vi taggar ridning


Låter ponny beta lite innan det är dags att rida. Vi väntar på Lina som jag ska rida med.
XoXo//Emma

Då kör vi bad


Det är så fint väder så nu åker vi till skultuna och badar. Ridning blir det fram mot kvällen då det är för varmt att rida den här tiden på dagen.
XoXo//Emma

Varm o härlig sommardag


Det är riktigt härligt väder idag, älskart!
XoXo//Emma

Första dagen med bästa ponnyn

Var ute hos lortgrisen under kvällen. Hon hade rullat sig och var förjävligt skitig, därför tog jag slangen en snabbis där det var som mest och när jag drog med en vattenskrapa var vattnet helt brunt. Mysigt värre, eller kanske inte. Det var sol ute på ängen så direkt när jag gjort det gick jag ut i solen så att hon skulle få torka och inte behöva stå i skuggan ett tag o bli kall. Jag tror att hon tyckte de var mysigt med en promenad. Hon var även väldigt lätt att få tag på i hagen idag. Alva har gjort ett riktigt bra jobb med Promise under sin del. Idag kom Promise emot mig och hinken. Det gör mig så glad att hon är så pass lätt att fånga in för att vara henne.
 
Idag släpptes ju sista delen av hästarna genom åren. Vad tyckte ni om den "serien" eller vad man nu ska kalla den. Var den rolig/intressant att läsa?
 
Klockan börjar bli mycket idag också. Jag måste verkligen skärpa mig med mina sovrutiner. Speciellt om jag ska kunna gå upp halv åtta på lördag. För då kommer hovslagaren och Promise är först ut... Har även vatten på torsdag så då måste jag vara ute på betet vid 9. Tur att det inte är ofta klockan måste ringa under sommarlovet. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Ute med mitt hjärta


Är ute i kvällssolen med mitt hjärta
XoXo//Emma

Oväder

Nu är lillkillen hemma, som ni såg. Har saknat honom och det har varit tomt utan honom när vi varit iväg. Det har varit ett himla oväder här hos oss. Därför tänker jag åka ut och kolla till och ta hand om Promise nu efter maten. Hon får nog också en liten promenad bara för att hon ska få röra sig lite, då det verkar inte som at det blir någon ridning idag. För det lär inte vara bra underlag att rida på... Även om jag gärna hade joggat henne lite lätt på rakt spår idag, men det känns inte säkert till 100%. Så jag får hålla ut tills i morgon med att få sitta på hennes rygg.
XoXo//Emma

Lillkillen är hemma


Nu har lilla killen kommit hem från sin semester han också.
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #7

Den sjunde och sista hästen för tillfället är Wing Commander xx, eller Kapten som han kallas. Jag brukar kunna skriva båda namnen i bloggen, fast det är samma häst jag pratar om. Han är ett engelsk fullblod, där av beteckningen xx efter namnet och han är född år 2007. Honom började jag sköta bara någon vecka innan det var dags för våra fina hästar att få komma ut på sommarbete, ganska precis 1 månad innan han släpptes och igår firade vi 2 månader. Men jag har ridit honom i kanske ett halvår eller något liknande och verkligen fastnat för honom. 
Vet inte riktigt vad som finns att säga om denna hästen mer än vad ni redan vet och nyss har läst om honom, men jag ska göra mitt bästa för att få till något bra. Jag kan ju erkänna att jag verkligen inte har hittat alla punkter eller så hos denna hästen, med som sagt firade vi 2 månader igår varav 1 månad har han varit på bete. Fast det är något som jag verkligen hoppas kunna göra till hösten, både på hans rygg och på marken.
 
Något som jag verkligen hittat hos honom är hur trogen har är mot människor som hanterar och rider honom. Han gör verkligen inget för att vara dum och försöker verkligen göra allt för att göra det som vi människor ber om när han rids. På marken har jag inte hittat några olater ännu, mer än att han kan kicka vissa speciella hästar. Det har jag jag dock vetat väldigt länge. Han följer med dit man ber han gå utan protester, om man borster från en liten dörr vi har ute i stora ridhuset. När dem höll på att fixa och dina med våra hagar var vi tvugna att gå genom en liten dörr i ridhuset med hästarna för att komma till hagen. Den dörren gillade han inte att passera och jag har hört att han rest sig lite smått när man försökt gå igenom honom till en början början. Han älskar även att gosa och det gör han gärna väldigt länge om han själv får bestämma.
XoXo//Emma

Taggad på morgondagen

Nu är jag riktigt taggad på morgondagen. Jag får nämligen Promise i morgon, eller rent tekniskt har hon varit min i 1 minut nu. Om jag orkar och är uppe i tid under förmiddagen kanske jag åker ut bara för att pussa på henne och gosa en massa, mest för att jag kan. Sen framåt kvällen tänkte jag och Vilma rida lite skulle jag tro. Det ska bli skönt att få komma upp i sadeln igen och få rida. Speciellt på min gråa stjärna
 
Nu när hon blir min är det snart dags att fota en ny header. Har en idé som kan bli riktigt fin. Dock är det kanske lite sent att komma med sen somrigare header nu. Men den fungerar Augusti och September ut om allt går enligt planen. Säger inget mer än knoppar, högt gräs, barbacka.
 
Jag fastade lite i mine craft under kvällen, därav detta sena inlägget. Om ni inte redan sover så får ni sova gott och vi hörs som vanligt i morgon igen.
XoXo//Emma

Nu får vissa ta och ge sig

Läste precis att min fina vän Sanna fått mycket hat p.g.a att vissa tycker att hon borde blogga mera och slängas ut från den portalen hon bloggar på. Men det är väl för i h*lvete inte deras sak att bestämma. Man ska för guds skull inte pressa fram en massa inlägg för att läsarna tycker det. Det är klart att man gärna gör det och att man gärna levererar lika bra som man brukar.
 
Fast nu är det trots allt sommarlov, det kan ingen ha missat. På ett sommarlov föredrar jag hellre att träffa vänner och umgås med dem utan sociala medier. Eller är det bara jag som känner och tycker så? Då har man kanske inte heller lust att sitta uppe på nätterna för att tidsinställa 1-2 inlägg som ska komma upp dagen efter för att några av ens läsare kräver det. Man driver sin blogg precis som man själv vill och tycker att den ska drivas! En blogg ska inte heller vara något som pressas fram och leds av krav. Den ska drivas för att det är roligt och man själv känner att man verkligen vill göra det.
 
Jag vill inte verka sur eller så. Men är det inte självklart att man sätter vänner, en dag på stranden, en kväll ute hos hästarna eller varför inte härliga kvällar ute med familjen och liknande framför att kanske levera just det där grymma inlägget just den dagen. Det kommer andra tillfällen som kanske passar bättre. Så att det man gör verkligen blir bra gjort till 110 procent.
XoXo//Emma

Ullareds haul

XoXo//Emma

Gör om, gör rätt

  
Fokusen i förra filmen var kass så nu ska jag göra en ännu bättre film, i fokus.
XoXo//Emma

Lika fint innan som efter, not

- Så här fint blir det när jag spelar in videos.
 
Har spelat in och redigerat Ullareds haulen nu under kvällen, där av den dåliga uppdateringen. Den kommer dock ta ca 40 minuter till att få upp. Jag får se om jag hinner slänga upp den på youtube ikväll eller om det får bli i morgon.
 
Fick nyss reda på att jag troligen kommer kunna ha och rida på Beny under loven detta kommande år. Inget är spikat eller så, men med största sannorlighet kommer jag vara på Grällsta och sedan få rida prinsen under loven. Jag kan iof jobba eller liknande, då kommer jag ju inte kunna vara där.
 
Nu ska jag forsätta njuta av att vara hemma och bara ta det lugnt. Ni får sova gott så hörs vi igen i morgon.
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #6

Den sjätte hästen jag tog hand om/tar hand om är Carisma. Hon har ju varit med på bloggen sen jag startade den. Henne blev jag tillfrågad av ägaren att börja hjälpa till och ta hand om. Till en början hade vi verkligen inget band och jag var bara en människa som kom och tog hand om och red henne. Men efter ett tag fick vi ett band.
Hon är så söt för när hon är i hagen och man ska ta in henne och ropar hennes namn så gnäggar hon oftast. Fast det är om hon kan tänka sig att komma in. Är det skönare i hagen lyssnar hon inte och vill inte alltid komma in. Oftast brukar det vara att hon kommer till grinden och gnäggar eller bara kommer i full galopp ifrån andra sidan hagen, söta häst.
 
Henne skötte och red jag 3 dagar i veckan. Skrittade ut i skogen, red lite lätt på flisen eller i paddocken. Till en början innan hon har blivit varm och kommit igång är hon ganska slö och vill egentligen inte göra något alls. Men när hon är varm och har kommit igång blir hon som en dröm. Lätt som tusan för skänklarna och svänger bara man tänker på det. Henne har jag också lärt mig väldigt mycket på. Tyvärr är hon ju också skadad så hon kommer nog inte kunna bli en tävlingshäst igen, men det kommer nog gå att kunna rida fullt normalt och lösgörande i en paddock eller liknande. 
 
Carisma har jag egentligen inte slutat sköta på det sättet. Utan hon är flyttad för att bli betäckt, vilket hon har blivit och det har tagit. I maj nästa år kommer fölet om allt går enligt planerna. Jag försöker åka ut till där hon står nu så ofta jag kan, men inte alls lika ofta som när jag skötte henne. När skolan och alla rutiner börjar igen ska jag försöka fixa en bestämd veckodag som jag kan åka med ut till henne. 
XoXo//Emma

LunchbreakNu har vi tagit lunchpaus i Gränna på vägen hem.
XoXo//Emma

Helt jäkla slut

Är helt slut och har riktigt ont i fötterna efter en dag på Ullared. Det var inte riktigt lika stort som jag trodde och fått intrycket av på TV:n. Som ni såg var det inspelning idag när vi var där. Kanske att jag dyker upp under något program av Ullared till hösten. I morgon packar vi bilen och rullar hem mot Västerås igen och jag lovar er att en haul kommer komma upp från Ullared samt Tessie innan helgen är slut. Är riktigt nöjd med alla köp som gjorts. Nu tänkte jag krypa till sängs för jag har nästan 1 natts sömn jag måste ta igen.
- På måndag blir hon min <3
 
XoXo//Emma

Gjort Ullared


Nu har även jag och min familj gjort Gekås/Ullared. Fick med mig en hel del grejer hem. Vad får ni se i morgon eller på söndag.

Nu sitter vi i bilen på vägen hem till hotellet. Det blir nog en del bad när vi kommer tillbaka.
XoXo//Emma

Då kör vi


XoXo//Emma

Underbar dag på Liseberg

Vi var på Liseberg så gott som hela dagen. Jag hann bara med att åka Helix x2, Flumeride x4, gå i spökhuset samt åka kållerado 1 gång. Önska att jag hade hunnit med Balder då jag verkligen velat pröva den, men i slutet när jag tänkte åka den var det så lång kö så jag hade inte hunnit med att åka den innan det var dags att åka mot hoteller igen. Även Helix nån gång till för det var en riktigt rolig karusell. Det var väldigt roligt att gå spökhuset och det var inte läskigt. Bara när en kom fram och snärtade till med en slev, men dem får ju inte röra en så då vet man att det inte kommer hända något som kommer på en.
- Bara för att jag inte fotade någon av våra bilder idag.
 
Jag och Linnea satt nyss och kollade på PLL i ett av sällskapsrummen som finns här. Alla andra var ju på sina rum och troligtvis sov så vi hade hotellet helt för oss själva där ute i mörkret. Det var kanske inte det smartaste att göra så där innan läggdags, men vi körde ändå.
 
Jag har tyvärr inte kunnat filma mycket, men det lilla jag har filmat kommer komma upp. Men det är väldigt svårt att kunna filma när man inte heller vet vilka av människorna som kommer synas och eventuellt komma upp på youtube. Dem kanske inte vill vara med... Hoppas att det blir lite roligt ändå, även om det kanske inte blir som jag tänkt mig. Vill ni fortfarande se den om jag får fråga? Har verkligen inte filmat mycket alls, vägen hit, invigningen, 1 video där jag babblar första dagen och sedan en liiiiten film på entren till Liseberg. 
 
Nu måste jag dock sluta för om 8 timmar är det frukost innan bilen rullar mot ullared.
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #5

Häst nummer 5 jag började sköta var Prancer. Helt ärligt så vet jag inte anledningen till att jag började sköta honom. Jag minns att jag slutade på Richie för att få sköta Prancer. Har för mig att det kanske var så att Fanny skötte Prancer och jag skötte Richie, men så ville Fanny ha en dag till med Richie och så böt vi så jag fick Prancer. I efterhand är det något jag verkligen inte ångrar då jag passade 100 gånger bättre med Prancer än vad jag gjorde med Richie.
Han var så sjukt snäll denna hästen och älskade att gosa och mysa. När man borstade honom gjorde han knappt något alls, han bara stod snällt stilla. Han var ju skimmel så det var ofta en hel del att borsta och få rent. Även om han gick med täcke på sent på hösten och vintern. Men han hade verkligen inget emot att bli ompysslad och borstad.
 
Tyvärr vart han skadad i benet så han behövde en längre vila. Då fick vi skötare hjälpa till att sätta igång honom lite lugnt. Jag var ute och skrittade på flisen under igånsättningen och då bad ridskoleägaren mig att trava honom lite för henne så att hon fick se hur han rörde sig. Jag hade räknat med en väldigt pigg häst, men han var hur snäll som helst och precis lika pigg som har brukar. Då tror jag inte heller att någon annan hade travat uppsuttet på honom efter att han blivit skadad. Då vet man hur stabil denna killen verkligen var, underbara häst.
 
Dock var det mest i dressyren han var så pass lugn. När det var hoppning blev han väldigt taggad, för han älskade verkligen att hoppa. Jag hann inte rida honom jättemycket. Men dem gångerna jag väl red honom lärde jag mig mycket och var alltid nöjd när jag satt av, en riktigt trevlig häst att lära sig saker med.
- Bild ifån när jag skrittade prinsen efter skadan
 
Han gick tyvärr bort samma dag som Gordon och av samma anlednig. Jävla tarmvred säger jag bara. Hade det inte varit för den hade jag haft mina 2 fina prinsar vid liv idag. För Praner är det exakt 1 och ett halvt år sedan han togs bort, på minuten.
XoXo//Emma

Mot Liseberg


Nu styr vi bilen mot Liseberg. Har precis målat småtjejernas naglar så att dem är fina till Liseberg.

Videon btw kommer inte vara jättespeciell då det mest är fotboll. Men dem roligare delarna har jag filmat
XoXo//Emma

Varning för en fancy bild

Vi var kvar efter första matchen, men det var lång tid mellan. Då passade vi på att gå en sväng på stan. Som ni såg fick jag med mig en kasse ifrån Tessie. Sjukt liten och varm butik... Jag visar vad som fick följa med hem när jag gör min Ullaredshaul, om ni vill ha en? VI ska till Ullared på fredag troligen, jag hoppas det. I morgon sticker vi även till Liseberg och är där ett bra tag skulle jag tro. Innan vi kan åka till Liseberg har jag däremot lovat några småsyskon till några i laget att jag ska måla deras naglar. Klockan blev för mycket nu ikväll. Dem är så söta för dem vill bara hänga efter mig och Linnea. Linnea och dem gick även lite crazy med mitt smink...
Nej nu måste jag sluta. Vi ska vara på Liseberg när det öppnar så vi lär vara i tid och det är nog tidigt.
XoXo//Emma

Blev lite shopping


XoXo//Emma

Vinst 9-0

XoXo//Emma

Tidig dag i morgon

Var riktigt svettig och slut efter att jag och Linnea som hon som är i min ålder heter lekt med dem mindre syskonen men även några ifrån laget. Vi tänkte titta på film, men det slutade med armbrytning, skokastning och jag vet inte vad. Men alla verkade glada så det känns skönt. Nu ska jag dock lägga mig, klockan ringer 05:20 i morgon... Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
- För att gosisen är hemma och jag vill bara hem o rida henne. Får hålla mig till måndag...
 
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #4

Nästa häst jag började sköta var Gordon, älskade Gordon. Han var en privathäst som skulle blivit 24 den 25:e förra månaden. Han aar en häst som jag först hjälpte till att skritta på, hade inga egna dagar eller så. Men allt som tiden gick fick jag både 1, 2 och 3 egna dagar. När jag fick mina egna dagar fick jag skritta ut i skogen med sällskap och det var riktigt mysigt för mig som annars bara red på lektion. Efter ett tag fick jag även börja rida honom, 2 pass i veckan var det om jag inte minns helt fel.
Hans ägare hade haft honom sen han var 2, hon har alltså utbildat och ridit in honom helt själv. För mig var han en riktig läromästare, då han kunde allt jag ville försöka göra och då fick han lära mig. Hade han varit yngre när jag red hade jag säkert fått med på film när han gjorde piaff och passage. Jag hade troligen också fått hoppträna och hoppa pay n jumps med honom. Men somsagt började han bli gammal när jag fick börja rida honom och därför ville ägaren ta det lugnt med honom så att han skulle hålla och vara så fräsch som han var i några år till.
 
 
Jag han även ha honom på några träningar och så hann vi starta 4 klasser inom dressyren tror jag. 
Han hade ett rykte om sig för att vara tjurig oså i boxen, fast det brydde jag mig inte om och mot mig var han aldrig dum och jag tror att vi fick ungefär 2 år tillsammans. Han var så himla söt för jag när kom in i stallet så gnäggade han åt mig, det är något som jag verkligen saknar att höra.
 
Tyvärr fick han kraftig tarmvred så han var tvungen att tas bort 17:e Januari förra året. Annars hade ni fått följa våran historia än idag. Han är otroligt saknad, denna underbara häst. 
XoXo//Emma

In mot stan


Har precis badat på hotellet med en i lagets syrra. Skönt att ha någon som är lika gammal som mig här så jag har någon att vara o kunna prata med. Nu är vi på väg in till stan för att käka och Erik ska spela match.
XoXo//Emma

Ingen ro till bra inllägg

Idag har jag faktiskt ingen aning om vad vi ska göra. Det kan bli Liseberg ikväll, det visar sig.
 
Jag bloggar verkligen inga bra textinlägg till er härifrån där vi är nu. Det är för att jag tycker att det är svårt att hitta lugn och ro för att verkligen få till något bra inlägg. Idag kommer det upp hästar genom tiderna #4 så då kommer det iaf komma ett bra inlägg åt er att läsa.
Jag måste nog börja sminka och byta om nu för snart ska vi gå och käka frukost. Ni får ha en härlig dag så hörrs vi senare.
XoXo//Emma

Ullevi

Jag skulle bloggat en sväng ifrån Ullevi när vi var där, men det gick verkligen inte. Varken appen eller nätet ville fungera som jag tyckte att det skulle göra... Klockan tickar iväg så jag ska nog lägga mig nu. Det är en dag i morgon också.
XoXo//Emma

1:a matchen


XoXo//Emma

Dag 2

Nu är det dag 2 under gothia-veckan. Som jag skrev igår ska vi åka och göra en massa saker. Snart ska vi bland annat åka iväg o  köpa gothia cards i Heden och sedan tror jag att vi eventuellt skulle gå och strosa runt lite i butiker som finns där. Innan vi åker och kollar på den första matchen och ser på den stora invigningen. Det är väl dagens planer. Jag tänker försöka uppdatera er med mobilen under dagen så att ni får se vad vi gör.
Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Första kvällen


Åt riktigt god grillad mat till middag och sedan blev det att matchen sattes på. Vi såg bara första halvleken där vi åt och den andra ser vi just nu på hotellrummet. I morgon blir det ut o fara en hel del. Det är invigning, första matchen och en massa annat som måste fixas.

I morgon ska vi även fixa wi-fi till datorn så ni kommer kunna gå längre inlägg också. Nu får ni sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Framme


Vi kom fram för ett bra tag sen. Vi bor i Hindås.
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #3

Kommande 3 hästar är jag osäker på ordningen jag tog hand om dem. Därför börjar jag med Malwa, då jag tror att hon var först.
 
Hon är ett brunt litet Gotlandsruss på 124 cm, född 2001 som jag red och skötte i 2 år. Anledningen till att jag slutade på henne var för att jag växte ur henne, tyvärr. Hon är en riktigt trevlig ponny. Eftersom att hon är ett russ så kan hon busa och ha sig lite som russ brukar. Det har lett till en del avramlingar på henne då hon inte hade jätterba kondition och ofta med mig busade i galoppen, men jag hoppade upp och körde på ändå. Vi hade såklart en hel del motgångar då hon var väldigt jobbig ibland och ibland var hon en riktigt stjärna som inte gjorde något fel.
Hon är även lite speciell. Hon kunde gå helt lugn brevid ett tåg, verkligen nära. Men plastpåsar och blommor kunde vara riktigt farliga. På samma dag som vi red ut och red förbi tåg avslutade vi ute på ett fält, där var det ett litet grässtrå hon inte skulle passera. Knasiga ponny
 
Det bästa Malwa vet och som jag har gjort med henne är att galoppera med henne på galoppsträckan som fanns i skogen. Att galoppera och busa i snön på vintern hade hon inte heller något emot.
 
På henne var det mest hobbyridning, eller när jag tänker efter så tränade jag för min kusin väldigt ofta. Det var mest dressyr men även lite bommar och lite hoppning. Hade gärna ridit henne mera och kanske hoppat ngn pay n jump eller så, för att ge henne rutin. Men vi hann aldrig göra det, tyvärr.
XoXo//Emma

Mot Göteborg


Nu sitter vi bilen och rullar ner mot Göteborg. Har även börjat filma lite smått. Hoppas att ni kommer gilla den videon.
XoXo//Emma

Full rulle hela dagen

Dagens update har inte varit speciellt bra. Men vi var hos mormor en sväng under eftermiddagen, vi har packat, jag har gjort naglar, fixat en jäkla massa musik till mobilen, tagit en dusch, rakat benen osv så jag blivit lite fräsch. Ja en massa småsaker har jag gjort under kvällen. Jag var däremot aldrig iväg till betet under, vilket nog var tur då jag precis blivit klar med allt och kan inte förstå hur jag hunnit om jag hade varit där ute.
- En liten och övertaggad Emmson
 
Nu är det nog dags att krypa till sängs. I morgon är det bara att stiga upp klockan 7 för att hinna packa det sista
och få i sig frukost innan det är dags att åka. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Sista chansen

Om ni vill läsa eller se något speciellt under tiden jag är borta har ni en bra chans att kommentera det nu och det hinner skrivas innan jag åker och det hinner komma upp under tiden jag är borta.
XoXo//Emma

Fikatime


Är hos mormor och fikar en sväng. Hade ingen vettig bild så det fick bli en bild på en trött Gucci.
XoXo//Emma

En snabbis update

Tänkte bara kika in en snabbis innan jag börjar packa igen. Jag har alltid med mig en massa kläder och onödiga grejer. B.la en hyfsat stor necessär full med smink och en som är lite större med hårspray, torrschampo, hårborste, deo, parfym och liknande. Är man tjej så är man... 
Annars händer det inte mycket intressant alls. Håller på att tömma, ladda och göra i ordning kameran så att den är nerpackad tills i morgon. Vill gärna inte riskera att glömma den hemma. Därför kommer videon om Grällsta upp när vi kommer hem då jag inte hann spela in den igår. Dels för att kameran är död nu, men också för att jag ska fixa lite inlägg åt er.
 
Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Sessan 16 år, grattis tanten

Idag har jag inte haft en lugn stund känns det som. I morse var jag med ut till Carisma som fyllde 16 år. Då fick hon massa morötter och äpplen som vi köpte med oss på vägen ut till Carisma. Det blev även lite fika till oss människor som vi åt ute i solen efter att vi mockat i en hage. Fick även veta att vi kommer kunna skritta Carisma från och med nu. Just nu är det däremot väldigt varmt så sadeln är hemma fortfarande, har jag tur nästa gång jag är ute kanske jag får sitta på hennes rygg igen.
Efter det var det bara hem för att få i sig lite mat innan vi åkte iväg till Skultuna och badade. Det var inte mycket folk där så det var riktigt skönt. I bilen på vägen hem frågade Vilma om jag ville med ut och fota/filma när hon och Alva red, såklart ville jag göra det. Åkte bara hem för att hämta cykeln och byta skor. Det är härligt att det inte gör så mycket att hitta på en massa sånna saker nu när det är sommarlov. I morgon är det dock planerat att åka ut. Då ska även Ebba med ut för att fota lite, vilket kommer bli riktigt mysigt.
 
Nej nu har jag varit igång hela dagen och är verkligen helt slut, så det börjat bli dags att krypa till sängs. Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Ute på betet


XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #2

Den andra sköthästen jag hade var Riche, eller Richmond. Han är nybörjarnas stjärna som alla vill ha när det är dags att rida. Han är en stadig gubbe på 26 år som gör det man ber om. Jag tycker synd om honom för han är mager och det syns att han är gammal, men nu efter sommarbetet ska han få gå i pension. Det tycker jag är helt rätt och han är verkligen värd det. 
Jag skötte honom en väldigt kort period, kanske 6 månader och det var för kanske 4-5 år sedan. Därför kommer jag knappt ihåg något ifrån tiden med honom, tyvärr. Det jag minns är att han alltid lade bak öronen när jag skulle gå in och ta hand om honom. Till skillnad ifrån Promise så var detta en häst som jag bara skötte och nästan aldrig red. Jag vet dock att jag tävlade honom en gång och då knep vi en vinst, här finns en film på det, duktig gammelgubbe.
 
XoXo//Emma

På badet


XoXo//Emma

Ut till Carisma

God morgon på er mina fina
 
Detta blir ett snabbt inlägg för snart ska jag åka ut till Carisma. Ska bli roligt att få träffa henne igen, det var ett tag sedan nu. Det blev lite tidigare än jag trott och planerat men det är för att jag och familjen ska iväg o bada på eftermiddagen. 
Det var allt jag hade att komma med för tillfället. Idag ska det bli än bättre uppdatering än vad det blev idag. Hästar genom tiderna kommer också upp idag, häst nr 2.
XoXo//Emma

Spontan eftermiddag

Jag är väldigt ledsen för uppdateringen idag. Men det är sommar och då vill jag kunna vara lite fri och hitta på saker lite spontant med mina fina vänner. Idag blev jag t.ex upphämtad av Alice och hennes pappa och då åkte jag med dem hem. Jag blev där typ hela eftermiddagen, åkte väl hem vid 20 kanske. Vi red ut hennes trevliga hästar en tur barbacka i shorts och T-shirt med hjälm o väst såklart. Det var riktigt mysigt, vi travade och skrittade runt lite och hästarna var lugna så det var skönt. Det blev väldigt varmt så vi slängde oss i poolen när vi spolat av hästarna och varit iväg och betat en sväng. Gold fick även åka med ut redan idag så han är ute hos Alice 2 dagar tidigare.
 
Detta blir dagens sista inlägg. Ni får sova gott så hörs vi i morgon
- När jag red Alice´s krusan i vintras
 
XoXo//Emma

Hos Alice


XoXo//Emma

Kravlöst lov

Under detta lovet har jag knappt gjort något alls, mer än att bara ta det lugnt och varit hos hästarna samt varit med mina vänner. Men det är bra med uppladdning inför gymnasiet som börjar om lite mer än 1 månad. Jag är riktigt taggad för en nystart, en skolgång där jag själv valt vad jag ska läsa för ämnen, samt en massa nya vänner med samma intresse som mig själv.
- Carisma förra sommaren.
 
Idag tror jag att jag och brudarna ska försöka ses, men vi får se hur de blir med det. Det skulle va skönt o ses innan jag sticker på söndag. O i morgon ska jag ut till Carisma igen, det kommer bli väldigt trevligt.
XoXo//Emma

God natt

Ikväll är det mycket kyligare ute, men ändå skönt på ett sätt. Älskar att sitta ute och bara hålla på med datorn dessa härliga kvällar. Fast nu tänkte jag krypa till sängs så vi hörs igen i morgon. 
XoXo//Emma

Kvällsbabbel ifrån altanen

Fick en fråga om Grällsta då personen inte riktigt förstod i inlägget jag svarade om Grällsta och hon bad mig svara i en video. Därför ska jag försöka spela in det antingen i morgon eller på fredag så att den hinner komma upp innan jag åker till Göteborg tänkte jag. 
 
Är även nöjd med det jag skrev och responen på det jag skrev innan. Jag hade väntat en del hat och aggressioner mot mig, men det har jag inte fått hittills. Mest era tankar och åsikter och det respekterar jag. Alla får tycka vad dem vill, ingen kan tycka precis som alla andra. Hade vi gjorde det hade det ju inte varit roligt över huvud taget.
Såg även det sista avsnittet av Teen Wolf idag. Så nu får jag vänta på avsnitt ifrån både Teen Wolf och Pretty litte liars varje vecka. Funderar på om jag ska försöka hitta en till serie att börja kolla på. Någon som har ett bra tips? Utom dem 2 jag nämnt eftersom att jag väntar på de nya avsnitten samt OTH då jag inte tyckte att det var en serie som föll mig i smaken.
XoXo//Emma

Ögonblicksbilder, ur min synvinkel

Just nu är det ett himla stå hej kring ögonblicksbilder inom hästvärlden och bloggvärlden. Jag såg en bild på ett ekipage som vunnit en kür under falsterbo horse show. Alla vi som rider och är hästintresserade vet att man är riktigt duktig om man tävlar i Falsterbo. Då får bilden genast en massa kommentarer om att hon rycker sin häst i munnen och liknande. För det första, tror ni att en rutinerad ryttare skulle göra så när hon vunnit? Såg hästen verkligen ut så när hon red programmet? Inte direkt, för då hade hon inte vunnit.
 
Tänk ett fullsatt falsterbo och ett ärevarv, hästarna blir taggade som sjutton och ryttarna måste hålla i sina hästar för att dem inte ska kuta runt hela banan och eventuellt skada sig eller någon annan. Såklart ska man inte dra hästen i munnen, det säger jag verkligen inte. Men allt detta p.g.a 1 bild, tänk er 1 bild under hela ärevarvet. Tror ni det såg ut så hela ärevarvet också? Tycker ni att det ser ut som att hon rycker sin häst i munnen?
 
Det är därför bilderna kalls ögonblicksbilder. För dem togs under ett ynka ögonblick, vilken kan vara ca 1 sekund. Har vi inte alla fått några sånna bilder om vi blivit fotade när vi rider? Först ser hästen och ryttaren väldigt samspelt ut. Sen kan sitsen eller något ändras pyttelite och vips så gapar hästen till eller att man tar en förhållning som hästen inte är helt med på, ja det kan vara vad som helst. Får man då en bild på det ser det ju inte jättebra ut. Men tror ni att ryttarna gör det med flit? Speciellt på den nivån som dem rider på?
          - En bild som Sofia Theander tagit                       - Bilden som syftar på det jag har läst.
 
Det som gör mig mer irriterad är hur folk då kommenterar "jag hade kunna gjort det med halsring utan att dra hästen i munnen". Detta har jag sett på flera bilder och då känner jag mest, varsegod att göra det till en fullsatt arena, musik, en massa applåder och busvisslingar med en häst som säkert också vet vad det innebär med ett ärevarv. Sen har du inte heller sett resten av programmet/prisutdelningen, det har ju inte jag heller gjort. Vilket blir ca 8-9 minuter totalt och en bild som togs under ca 1 sekund av alla minuter. 
 
Såklart ska ingen häst få lida, det tycker jag verkligen inte. Men hästen på bilden ser ut att enligt mig inte lida. Jag tycker också att handen ser ut att vara ganska stabil under dem förutsättningar som är. Jag kan ju inte heller avgöra hur det såg ut då jag inte var där. Men mitt intryck av ekipaget säger att hon känner sin häst väl och han verkar trivas med hur han blir riden.
 
Förlåt men jag blir bara så sur på människor som anklagar andra, när dem inte ens var där och såg hur det såg ut i verkligenheten. Sen att det verkar som att det avgjordes på en enda liten bild. Fotografen valde att använda en bild på en häst som i mina ögon såg väldigt taggad och ganska spänd ut. Jag vill absolut inte klanka ner på någon. Men jag kände att det var dags att jag skrev ut hur jag tycker o känner kring detta.
 
Hur står ni i denna frågan? 
XoXo//Emma

Hästar genom tiderna #1

Den första seriösa sköthästen jag hade är Promise och henne sköter och rider jag ju än idag. Henne vet ni väldigt mycket om, hon har ju varit med på alla bloggar jag har haft genom åren. Men eftersom att detta är hästarna genom åren så ska jag skriva om henne.
 
Till en början var Promise en häst jag var livrädd för att rida. Hon hade ryktet på ridskolan som den snabbaste hästen. Då hade jag inte ridit jättelänge så jag tyckte att hon var väldigt pigg när hon i själva verket inte var det. Därför vågade jag inte borsta eller rida henne. Sen en dag blev jag tvingad att rida henne. Jag var inte helt 100 nöjd med henne, fast jag gav henne flera chanser. Efter ett par ridpass på hennes rygg började jag känna mig säker på henne. Då ville jag också börja sköta henne, då det gjorde jag. 
 
Till en början testade hon mig och var lite småtjurig och jag var fortfarande lite rädd för henne. Fast efter ett tag gav hon sig. Till en början var jag bara en skötare, vi hade inga band eller något sådant över huvud taget. Med åren har vi dock fått vad jag vill säga starkt band. Tillslut jag började verkligen gilla henne mer och mer. Efter det blev det flera ridpass på henne och med några år kände jag hur speciell hon verkligen var för mig och nu är hon den mest underbara ponny jag känner. Det finns inga ord för hur jag känner för denna goa ponny.
 
En sak som jag även tycker är roligt och skönt med henne är hur man helt random kan ta henne och sticka ut och rida en sväng i skogen med 1 häst hon knappt känner och hon bryr sig inte minsta lilla. Hon är ändå van att gå i en stor grupp med tanke på att hon är ridskoleponny menar jag. När vi var ute i skogen den gången hade dem även avverkat lite träd så dem låg på sidan och sedan var det 2 stora trädkronor som låg över ridspåret som vi var tvugna att rida igen. Hon tvekade inte en sekund på att gå igenom och när hon väl gjorde det märktes det knappt. Hon är verkligen en otroligt cool ridskoleponny.
XoXo//Emma

Onsdagens planer

Blev riktigt upprörd av en grej jag såg på facebook. Nu jäklar ska det skrivas ett åsiktsinlägg som kommer upp under dagen. Det är väl dagens planer, att fixa inlägg åt er så att ni får bra inlägg när jag är i Göteborg. Om vi inte sticker iväg o badar någon stans vill säga. Det är riktigt fint väder och det är tredje daen i rad, Sveriga kan ju också leverera. Har även lite funderingar på att knåpa ihop en ny meny. Men jag vill nog vänta med att lägga upp den tills den nya designen kommer upp. Den måste både fotas och redigeras, men kommer kunna bli väldigt fin.
- Fotade denna bilden på lite smultron igår.
 
XoXo//Emma

Härlig sommarkväll nr 2

Sitter ute på altanen ikväll också. Detta är verkligen härligt med sommaren, det får gärna fortsätta att vara så här fint väder. Även om det kanske är lite varmt på dagarna, men man ska inte klaga. Det kan ösa ner en massa regn istället. Då väljer jag sol och bad istället. 
 
Btw, nu är det falsterbo horseshow. Är ni där? Själv hade jag gärna varit där då det verkar helt underbart. Tyvärr är det lite väl långt att åka allra längst ner i Sverige för min del då jag bor i mitten. Om ni är där får ni gärna kommentera era bloggar om ni lägger upp bilder där ifrån. Då skulle jag bli väldigt glad.
 
Har även fixat vakt åt Gold under kvällen, så han ska få vara hemma hos Alice när vi är borta. Då ska jag jag och Alice träffas och vara lite på lördagen och så får Gold följa med och bli kvar där sen när jag åker hem. Det kommer nog att bli super tror jag.
- Denna bilden på en av mina sparrisplantor gillar jag
 
Nu tänker packa ihop allt jag har här ute och börja dra mig emot sängen. Det är en dag i morgon också... Ni får sova gott så hörs vi i morgon.
XoXo//Emma

Älska färgen


XoXo//Emma

Sneak peak

Fotade lite tidigare idag. Håller på att redigera nu, men datorn vill inte riktigt så därför kollar jag på Teen Wolf just nu. Vad tycker ni om loggar förresten?
XoXo//Emma

Summer update

XoXo//Emma

Ingen lugn dag

Även om det är sommarlov så kommer denna dagen inte bli speciellt lugn. Har en lång to do list för dagen. B.la fota nya bilder, fixa en ny logga till mina bilder, filma och få upp en video samt fixa på rummet. Det är även dagens planer. 
Har en del saker att beta av ifrån listan så det är väl bäst att börja nu. Ni får ha en härlig dag så hörs vi senare.
XoXo//Emma

Härlig sommarkväll

Nu märks det verkligen att det är sommar, på riktigt. Har setat ute på altanen hela kvällen med datorn och först nu börjar de bli lite kyligt, men inte alls farligt. Det är nog här morgondagen kommer tillbringas oxå, om jag inte slänger mig i solen ett tag och solar en sväng.
- Skritt-delen i L:B, till hösten kör vi igen
 
Tänkte däremot börja krypa till sängs nu. Det är en dag i morgon också.
XoXo//Emma

New in - Lyko.se

Nagellacksborttagning - 35 kr // Lykos egna hårspray - 19 kr // Lykos egna torrschampon - 19 kr st //
Fit Me concealer - 99 kr // VibraLash mascara - 50 kr // 3 stycken nagellack ifrån Depend - 10 kr st //
 
XoXo//Emma

Sommaren 2015, om jag får välja

Om jag skulle få välja helt fritt hur sommaren 2015 skulle se ut. Då hade jag varit uppe i min stuga hela sommaren och haft både Kapten och Promise hos mig ute på gården. Vi har en massa tomt där jag kan ha hage, jättefint underlag där jag kan rida och så finns det finns ett stall med 2 stora boxar och allt som hör till ett stall. Mitt enda problem är hur jag ska kunna få transportera hästarna 3,5 h upp till stugan samt hem igen och att jag inte hade kunnat träffa mina underbara vänner på hela sommaren. Drömma kan man alltid.
- Mina hjärtan
 
XoXo//Emma

Mellanlandar

Var och red Promise i förmiddags, som ni såg. Det gick jättebra och hon skötte sig helt utmärkt. Hon vart väldigt svettig då det var varmt så hon fick en svalkande dusch efteråt och det verkade hon verkligen gilla. Hon fick även beta lite efter att hon blivit avspolad, det var hon värd efter att ha stått still och skött sig så bra när jag spolade henne. Det första hon gör när hon kommer ut i hagen sen är att rulla sig, såklart. Det var tomt på vatten så jag fyllde på det och då hände något som jag inte trodde. Jag kunde gå rakt fram till Promise, utan muta eller något. Då stog vi och mös i säkert 10 minuter, underbara stjärnan. Det är riktigt bra för att vara Promise.
Nu ska jag sticka hem till Linnea och vara med henne lite. Saknar ju mina underbara babes
XoXo//Emma

Ut å rida


XoXo//Emma

Nu kör vi igång igen

Har kommit hem nu. På vägen stannade vid till vid Lyko, såklart kunde jag inte gå därifrån utan en kasse så lite saker följde med hem. Visar er i morgon för jag orkar inte fixa med det nu. Det blev även ett stopp vid donken till middag och ett stopp hos min morbror för att hämta posten som dem hade hämtat in åt oss. Då blev det även lite bus med min lilla kusin en snabbis. Därför tog hemvägen längre tid och direkt när jag kom hem ville jag bara ta det lugnt, hoppas att ni kan förstå det. I morgon kör bloggen igång som vanligt igen.
XoXo//Emma

En fråga till er

Kan inte hålla fingrarna borta idag heller. Jag vill att bloggen ska ha lite vila. Men har jag nu en fråga till er. Jag såg att Linn Olsson gjort inlägg om sina tidigare hästar hon har haft. Jag funderar på om jag ska göra detta, fast mina sköthästar och då är det dem seriösa, inte en häst jag bara stog uppskriven på men inte ens vågade gå in till. Vad säger ni om det?
XoXo//Emma

Uppdatering, ändå

Fick tag på lite wi-fi så jag tänkte passa på att slänga in ett inlägg åt er och bara säga hej. Jag vill inte att ni ska behöva få en paus och att jag inte uppdaterar. Men jag vill också ha lite semester, det är trots allt sommarlov. Sen vill jag också bjuda på bra uppdatering vilket ni inte hade fått under denna veckan annars. 
 
Igår fick jag ett samtal av Carismas ägare och hon hade goda nyheter. Det har tagit och Carisma är dräktig. Hon är beräknad 15:e Maj nästa år. De var riktigt härligt att få höra. Hon har även fått semester med sin absolut bästa vän Silent Spring. Dem var riktigt tighta när båda stog på Rocklunda, slet sig för att kunna ta sig till varandra. Därför har hon det riktigt bra just nu när Silent Spring är på besök där hon står. Jag längtar efter att åka och hälsa på, ska försöka åka med ut någon dag nästa vecka.
Vi kommer hem på söndag eftermiddag, då kommer jag börja blogga som vanligt igen. På måndag, tisdag och onsdag har jag även Promise och då får jag rida henne 2 pass. Det ska bli riktigt mysigt att få ha henne någon dag tidigare. Men sen skulle Alva få första dagen ja egentligen haft så vi ha löst det på ett bra sätt.
 
Nu ska jag kolla klart på avsnittet av Teen Wolf innan det blir lunch. Sen ska vi ut och äta ikväll, lite semesterlyx får det bli ibland.
XoXo//Emma